"BOMBA" AΠΟ Α.ΜΕΡΚΕΛ: "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Ηγετική δήλωση επιστροφής στο πολιτικό προσκήνιο από τον Γ.Βαρουφάκη: "I will be back - Είμαι ο πρώτος βουλευτής στην χώρα"

Θα επιστρέψει ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής ο Γ.Βαρουφάκης καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά "είμαι ο πολιτικός με τους περισσότερους σταυρούς στην χώρα,και είμαι έτοιμος να θα επιστρέψω".Με τη δήλωση αυτή ο πρώην ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά δίνει την απάντηση σε εχθρούς και φίλους ότι θα "μετρήσει" την αποδοχή του στον κόσμο από άλλο πολιτικό σχηματισμό, που προφανώς θα εκπροσωπείτια από όσους ήταν συνεπείς με αυτά που έλεγαν προεκλογικά.Την ίδια στιγμή η Α.Μέρκελ αφήνει παραδέχεται την αναγκαιότητα ενός "κουρέματος" του ελληνικού χρεόυς αλλά μόνο εάν η Ελλα΄δα εγκαταλείψει την ευρωζώνη!"Απειλούσαν τον Τσίπρα με περίστροφο", λέει ο Βαρουφάκης. Εκτιμά ότι δεν υπάρχουν τώρα περιθώρια για να ζητηθεί περικοπή του χρέους."Είμαι ο πολιτικός με τους περισσότερους σταυρούς, είμαι έτοιμος να επιστρέψω" είναι ο τίτλος της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη «φωτιά» του Γιάνη Βαρουφάκη.Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι "η Ελλάδα ήταν σε χρεοκοπία πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όσα συνέβησαν στη συνέχεια ήταν μία πολιτική επιλογή για να ανατραπεί η εκλογή αυτή".


Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έβαλαν την κυβέρνηση στη γωνία από την πρώτη ημέρα. Σε ερώτηση της εφημερίδας αν θεωρεί ότι φέρει κάποια ευθύνη, απαντά: "Απολύτως όχι. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά εμείς είμαστε θύματα. Οι θεσμοί μάς κακομεταχειρίστηκαν και μας αφαίρεσαν οξυγόνο μέχρι που παραδοθήκαμε".

Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ότι δεν υπάρχουν τώρα περιθώρια για να ζητηθεί περικοπή του χρέους και εκτιμά πως "όποιος υποστηρίζει αυτή τη θεωρία δεν έχει κατανοήσει τι συνέβη". "Από το 2010 το ελληνικό κράτος είναι οικονομικά αφερέγγυο". Εκτιμά δε ότι "ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να τον απομακρύνει. Ο πρωθυπουργός κατάλαβε ότι τον απειλούσαν με περίστροφο και μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στο να τον εκτελέσουν και στο να παραδοθεί. Αποφάσισε ότι η δεύτερη δυνατότητα ήταν η καλύτερη στρατηγική".

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επαναλαμβάνει ότι "κανείς δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία" και τονίζει: "Γνωρίζω ότι ο Τσίπρας δεν πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση. Ένα πρόγραμμα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως καταστροφικό". Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι "δεν υπάρχουν τεχνικά μέτρα που μπορούν να κάνουν να λειτουργήσει ένα μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα" στο οποίο κατά την άποψή του δεν πιστεύει ούτε ο Σόιμπλε και που επιβλήθηκε στην Ελλάδα για εκδίκηση.

Ο κ. Βαρουφάκης παράλληλα αποσαφηνίζει ότι παραιτήθηκε τη νύχτα του δημοψηφίσματος, "γιατί η κυβέρνηση έκανε λάθος να μην χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμά του για να ασκήσει πίεση επί των πιστωτών". Αλλά αποσαφηνίζει ότι "δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο επαναστάτης από τον Τσίπρα, ήταν μία δύσκολη επιλογή".

Σε σχέση τέλος με τη μελλοντική του δράση, ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι θα παραμείνει βουλευτής, θεωρώντας ότι ο ρόλος του ενισχύθηκε από τα γεγονότα και ότι οφείλει να το πράξει και για τους 140.000 ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν στις εκλογές, αναδεικνύοντάς τον σε "πρώτο –κατά πάσα πιθανότητα– σε σταυρούς βουλευτή της χώρας". Επιβεβαιώνει, τέλος, ότι πρόκειται να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ταράζουν» τα νερά οι νέες δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία τονίζει πως ένα κούρεμα χρέους θα μπορούσε να γίνει μόνο εκτός της νομισματικής ένωσης.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, η καγκελάριος επαναλαμβάνει πως υπήρχε στο τραπέζι η πρόταση του Σόιμπλε περί προσωρινού Grexit, ωστόσο απορρίφθηκε διότι επέλεξαν μία άλλη επιλογή.

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε πως δεν θα κάνει εικασίες για ένα Plan B για την Ελλάδα μόλις δυο ημέρες αφότου ψήφισε η Bundestag, ενώ διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα «κλασικό κούρεμα» στην νομισματική ένωση. Αυτό, όμως, μπορεί να γίνει εκτός αυτής.

Οσον αφορά τα capital controls, που παραμένουν σε ισχύ στην Ελλάδα, ανέφερε πως δεν είναι φυσιολογική ζωή, έτσι πρέπει να διαπραγματευτούμε γρήγορα, υποστήριξε.

«Η μόνη επιλογή είναι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα, διαφορετικά θα υπάρχει μια χαοτική κατάσταση», προσέθεσε, τονίζοντας πως θα διαπραγματευτούμε σκληρά με την Ελλάδα για να διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοστούν οι συμφωνίες.

«Μπορούμε να μιλήσουμε για την αλλαγή στις λήξεις των δανείων και για μείωση των επιτοκίων για την Ελλάδα, μετά την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση της διάσωσης που θα διαπραγματευτούμε», υπογράμμισε.

Οπως υποστήριξε, η ευρωζώνη έχει γίνει πολύ πιο στιβαρή και πως ήδη η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Κύπρος έχουν ξεπεράσει τους δύσκολους καιρούς.

Σχετικά με τις εικασίες περί παραίτησης Σόιμπλε επεσήμανε πως κανένας δεν της ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του