ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΥΣΜΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΝΕΟ EUROGROUP ΑΥΡΙΟ «Φως στο τούνελ»: Απορρίπτουν παράταση και χρέος προκρίνουν ESM και αποβολή ΔΝΤ

Με θετική διάθεση αντιμετωπίζει το Eurogroup το αίτημα της Ελλάδας για ένα νέο πρόγραμμα με
βάση τη χρηματοδότηση από τον ESM όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε σχετικά:«Η νέα πρόταση Τσίπρα περιλαμβάνει τρία αιτήματα. Επέκταση αποπληρωμής του χρέους ή κούρεμα, που δεν είναι δυνατό να γίνουν δεκτά, αλλά το αίτημα για τον ESM και νέο πρόγραμμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις επίσημες διαδικασίες».Επιπρόσθετα ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Οι χώρες του ευρώ είναι έτοιμες να στηρίξουν την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι "είναι πιθανό ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας αν η Ελλάδα δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις για να προσθέσει σχετικά με το χρέος":«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συζήτηση σχετικά με το χρέος»
Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα, στην οποία τέθηκε προς συζήτηση η νέα ελληνική πρόταση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι νέα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Το αίτημα παράτασης της Αθήνας δεν έγινε αποδεκτό, ενώ το θέμα που συζητείται είναι η ελληνική πρόταση για νέα συμφωνία με τον ESM, τη στιγμή που το υφιστάμενο πρόγραμμα θεωρείται πρακτικά λήξαν.

Η Ελλάδα αναμένεται να στείλει αύριο νέα πρόταση στους Θεσμούς, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, λίγη μόνο ώρα μετά την ολοκλήρωση της νέας, έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών της Ευρωζώνης για την χώρα μας.

Ωστόσο, ο Γερούν Ντάισελμπολουμ προειδοποίησε ότι πλέον, οι όροι ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι σκληρότεροι.

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε στις Βρυξέλλες δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι στην Αθήνα συμβαίνουν σημαντικά πράγματα για τα οποία δεν είχατε προετοιμαστεί και δεν είχατε προβλέψει στα άρθρα σας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του