Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΗΤΤΑ: ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ GREXIT Με εντολή Ομπάμα έτοιμη ομάδα «κρούσης» να την «πέσει» στη Γερμανία! Σε 48ωρη επιφυλακή οι ΗΠΑ - Ποιοι είναι απέναντι στον Σόιμπλε και μιλούν για ΣόιμπλΕΧΙΤ!

Έτοιμη να επέμβει στις εξελίξεις στην Ευρώπη βρίσκεται η Ουάσιγκτον, καθώς σύμφωνα με
πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος έχει ενεργοποιήσει μία ομάδα διαχείρισης κρίσης, η οποία στελεχώνεται από άτομα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και από στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ξεκάθαρη εντολή από τον Μπαράκ Ομπάμα και βρίσκεται σε επιφυλακή για το επόμενο 48ωρο, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια εμπλοκή μεταξύ Αθήνας και δανειστών.Με άλλα λόγια. Εάν η Γερμανία συνεχίσει τις τρέλες θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ίσια με τους Αμερικανούς. Το Βερολίνο εάν συνεχίσει να απειλεί τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ θα υποστεί συνέπειες. Ήδη υπήρξε η πρώτη επικοινωνία του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου, με τον Αλέξη Τσίπρα για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις...Την πρώτη μεγάλη ήττα του σε ευρωπαϊκά όργανα «έφαγε» στο Eurogroup της Κυριακής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αρνήθηκαν να υπογράψουν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο να περιλαμβάνεται όρος για Grexit, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Ο Σόιμπλε και στο Eurogroup συνέχισε να τηρεί αδιάλλακτη στάση και να θέτει συνεχώς προσκόμματα , προβάλλοντας αυτή τη φορά ως μείζον το ζήτημα της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Έτσι, παρά το γεγονός πως είχε στο πλευρό του, τους υποτακτικούς του στην ευρωζώνη, μέσα στο Eurogroup υπήρξαν αυτή την φορά εντονότατες φωνές κατά του προβληματικού Γερμανού υπουργού, κυρίως από Γαλλία και Ιταλία, αλλά και από μικρότερα κράτη, που πλέον αρχίζουν να διαχωρίζουν τη θέση τους από την ηγεμονία της Γερμανίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος,Φρανσουά Ολάντ, απέρριψε σήμερα, μπαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής κάθε σκέψη για προσωρινό Grexit. Και δεν είναι ο μόνος.

«Θέλω να μάθω πολύ συγκεκριμενες λεπτομέρεις σήμερα. Πρέπει να σηματοδοτήσουμε ποιά είναι η γενική μας θεώρηση για την Ευρώπη. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να έχουμε συμφωνία απόψε. Υπάρχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Εντός, υπό αίρεση, δεν υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να τις θεσπίσει γρήγορα. Τότε, η Ευρώπη θα προσφέρει τη στήριξή της», τόνισε βέβαια και ο Γάλλος πρόεδρος. Και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Το Grexit θα σήμαινε ότι η Ευρώπη κινείται προς τα πίσω. Δεν το θέλω αυτό», κατέληξε.

Ο Φρανσουά Ολάντ είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Βαλς, τον ΥΠΕΞ Λορέν Φαμπιούς, τον ΥΠΟΙΚ Μακρόν και τηλεδιάσκεψη με τον Μισέλ Σαπέν που ήταν ήδη στις Βρυξέλλες για να χαράξουν μια κοινή γραμμή για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα στήσει και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Θα δώσω μάχη ως το τελευταίο δευτερόλεπτο να βρεθεί μια συμφωνία απόψε» δήλωσε μπαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής.

Αντίθετος στα σχέδια Σόιμπλε ο Σουλτς

«Είμαι μια μέρα πολύ σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία σήμερα. Είναι ευθύνη όλων. Θα καλέσω τους αρχηγούς και τους ηγέτες των κρατών να αποφασίσουν. Δεν είναι μια τυχαία διαπραγμάτευση, πρόκειται για τη συνοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Είναι η ημέρα που κρίνεται η ικανότητα όλων να φτάσουμε σε λύσεις» ήταν οι δραματικές δηλώσεις Σουλτς.

Οι Γερμανοί Πράσινοι απορρίπτουν το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit και το χαρακτηρίζουν «αντισυνταγματικό».

«Θα προκαλέσει πόλεμο με τη Γαλλία» δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου. Μιλώντας στην Sueddeutsche Zeitung είπε ότι η Γερμανία μπορεί να προκαλέσει πόλεμο με τη Γαλλία αν συνεχίσει να προσπαθεί να σπρώχνει την Ελλάδα έξω απο το κοινό νόμισμα, ακόμη και σε μια προσωρινή βάση.
«Θα μπορούσε να είναι μοιραίο για την ύπαρξη της Γερμανίας στην ΕΕ και για τον κόσμο αν η Γερμανία δεν αδράξει την ευκαιρία που δίνεται τώρα από τις προτάσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις» είπε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του