ΓΑΛΛΙΑ: H ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ..

H χώρα που στήριξε όσο καμία άλλη την Ελλάδα στις Βρυξέλλες καλεί σήμερα τους βουλευτές της να ψηφίσουν...
για το νέο ελληνικό πακέτο μέτρων, ωστόσο, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία, η γαλλική Κεντροδεξιά ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει " γραμμή"  στους βουλευτές της για υπερψήφιση της συμφωνίας.
Ο επικεφαλής της Κ.Ο των Ρεπουμπλικάνων στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, Κριστιάν Ζακόμπ, τόνισε ότι η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν πιστεύει στο περιεχόμενο της συμφωνίας, κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα, για το λόγο αυτό οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να υπερψηφίσουν με επιβολή κομματικής πειθαρχίας τη συμφωνία των Βρυξελλών .
Όπως επισημαίνει η αριστερή εφημερίδα "Liberation" η Γαλλία ανοίγει τον "χορό" καλώντας σήμερα το απόγευμα τους βουλευτές στη γαλλική Εθνοσυνέλευση να εγκρίνουν τα νέα μέτρα για την Ελλάδα. Την ίδια ώρα,  γαλλικές εφημερίδες επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ώρες δημιουργούνται ρήγματα στα μέτωπα των κομμάτων.


Εκτός από την Κεντροαριστερά, η οποία εμφανίζεται με μία "φωνή" να λέει "ναι"  στο νέο ελληνικό πακέτο μέτρων, στην Κεντροδεξιά- το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί -  πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι "αντάρτες". Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τον επικεφαλής της ΚΟ των Ρεπουμπλικάνων στην γαλλική εθνοσυνέλευση  και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Άξελ Πονιατόβσκι, δήλωσε πως η συμφωνία των Βρυξελλών δεν λύνει τίποτε.

Οι επικρίσεις της γαλλικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στην εθνοσυνέλευση αναμένεται να αφορούν την στάση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, για το κατά πόσο κατάφερε να περάσει την "γραμμή" των Παρισίων στις διαβουλεύσεις. Αλλά και το στρατόπεδο της Αριστεράς εμφανίζεται διχασμένο με ορισμένους βουλευτές να απορρίπτουν το πνεύμα της συμφωνίας και άλλους να επισημαίνουν πως πρέπει το Παρίσι να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του