ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤON A.TΣΙΠΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ: "ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ" To video της ηγετικής εμφάνισης του Γ.Βαρουφάκη: "Γιατί δεν θα ψηφίσω τη γελοιωδέστατη συμφωνία για την οποία δεσμεύτηκε ο Τσίπρας"

Δεν θα ψηφίσει την πρόταση της Συνόδου Κορυφής, αν κατατεθεί ως έχει στη Βουλή, δήλωσε ο
πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «γελοιωδέστατο κείμενο», που έχει σκοπό τον «εξευτελισμό της κυβέρνησης και την ταπείνωση των λαών» και «απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη».«Οι 18, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είχαν ένα σκοπό: Να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και χρησιμοποίησαν όλα τα εργαλεία», είπε.«Ο Β. Σόιμπλε ήταν ο μόνος που είχε σχέδιο για Grexit, γιατί αυτός ήταν ο στόχος του. Επιχειρήσαμε την απομόνωσή του. Ωστόσο είναι ο μόνος που λέει την αλήθεια», σημείωσε.
Σχετικά με τις τράπεζες, είπε ότι στόχος ήταν η ασφυξία και η ταπείνωση της κυβέρνησης.Για τα capital controls, ανέφερε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως δεν τα επέβαλε ο ίδιος. «Ο Ντάισελμπλουμ μου έδωσε τελεσίγραφο. Μου είπε: Take it or Leave it», είπε. «Ο κ. Ντάισελμπλουμ ήθελε να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, κατέληξε.

«Κάποιοι ήθελαν Grexit, τόνισε ο πρώην υπουργός. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Eurogroup, «ακραίο υπουργό Οικονομικών, μιας ακραίας χώρας». Για τον Σόιμπλε, είπε ότι το πλάνο του για την ευρωζώνη είναι σαθρό. «Πάει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης», τόνισε.

«Tοξική η υπόσχεση χρηματοδότησης αφού εισαχθούν μέτρα» δήλωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο Γ.Βαρουφάκης πραγματοποιώντας μια ηγετική παρουσία, και συνέχισε καταλήγοντας «Θα είμαστε σαν δουλοπαροικία. Ακόμη και το ΔΝΤ απαιτεί την απεμπλοκή του».

«Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν» ανέφερε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα είπε ότι η τρόικα δεν είναι ευχαριστημένη με τα μέτρα στο νομοσχέδιο. «Βλέπω διαφορές στο κείμενο της Συνόδου και το νομοσχέδιο. Ευκλείδη αρκούν αυτά ώστε αύριο στο Eurogroup να πάρει η κυβέρνηση όσα ελπίζει;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι: «Η πενταετής καταστροφική δήθεν λογική ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα έρθει μετά επιβλήθηκε άλλη μια φορά. Αντί να προτάξουμε την αναδιάρθρωση κάνουμε το ακριβώς αντίθετο με συγκεκριμένη πολιτική των δανειστών και του Σόιμπλε».

Σημείωσε ότι είναι «τοξική η υπόσχεση χρηματοδότησης αφού εισαχθούν μέτρα». Ακόμη είπε ότι βρισκόμαστε προ μιας σημαντικής απειλής να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM». Επανέλαβε ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια συνθήκη των Βερσαλιών. Ακόμη σημείωσε ότι «η τρόικα σε συνεργασία με τον Σόιμπλε επέβαλαν τιμωριτική επιλογή».

«Θα είμαστε σαν δουλοπαροικία. Ακόμη και το ΔΝΤ απαιτεί την απεμπλοκή του», είπε.

Επιπλέον, στη Βουλή ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε στη μη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και στη δημιουργία του ταμείου αξιολόγησης, που με την τελευταία παρέμβαση των δανειστών έγινε ταμείο εκποίησης...

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, τόνισε πως η αρχική σκέψη για το ταμείο ήταν να γίνει ταμείο αξιοποίησης και ανάπτυξης αλλά μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις έγινε ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

"Θα χαθούν 20 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια" υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης. Το νέο πρόγραμμα είναι βέβαιο πως δεν θα πετύχει.

Επίσης, έκανε λόγο για σημαντική απειλή να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM, ο οποίος απαιτεί τη συμμετοχή ΔΝΤ αλλά το ΔΝΤ θέτει θέμα βιωσιμότητας του χρέους.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι συνθήκη Βερσαλλιών επανέλαβε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, όπως είπε και στις πρόσφατες συνεντεύξεις του σε ξένα ΜΜΕ.

"Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος, αν το κάνει , και είναι καταδικασμένος, αν δεν το κάνει" έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

«Θα είμαστε σαν δουλοπαροικία. Ακόμη και το ΔΝΤ απαιτεί την απεμπλοκή του. Εμείς προτείναμε ένα πρόγραμμα - γέφυρα που από κοινού με την γερμανική Καγκελαρία σχεδιάσαμε. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι μία συμφωνία τιμωρητική. Αυτή είναι η στιγμή που αποδομείται η Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν όλοι», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης εν μέσω φωνών και έντονων αντιδράσεων.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τι είπε
 
 
 
 
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι ήθελαν να μας τρομοκρατήσουν, όμως δεν θα μας πέταγαν ποτέ έξω, όπως χαρακτηριστικά είπε
 
Ερώτηση: Αν έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο όπως ακριβώς ήταν γραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής θα το ψηφίσετε; 
Ερώτηση: Είχε διανοηθεί η Ελλάδα το GREXIT;
Ερώτηση: Η προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα ήταν εις γνώση του πρωθυπουργού;
Ερώτηση: Δεν θα έπρεπε οι διαπραγματεύσεις να γίνονται με πιο ανοιχτό τρόπο;
Ερώτηση: Πως αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κέρδισε το δημοψήφισμα;
Ερώτηση: Θα συνεχίσετε να ασχολείστε με την πολιιτκή και πως;
Ερώτηση: Η απειλή του Grexit έγινε τελικά από την πρώτη εβδομάδα;
Η πρόταση Βαρουφάκη για τα IOU's
Για το δημοσιονομικό συμβούλιο
Για το (ανύπαρκτο) πρότραμα Γιουνκέρ
"Αν "δώσεις" το χρέος και το πλεόνασμα θα σου πάρουν τα πάντα" 
Ό,τι και να λέω διαστρέφεται. Στήριξα τη κυβέρνηση
Στοιχεία από τη συνέντευξη:
Για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, σημείωσε ότι πρόκειται για γελοιοδέστατο κείμενο που έχει σκοπό τον εξευτελισμό της κυβέρνησης και την ταπείνωση των λαών και απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη.
«Οι 18, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είχαν ένα σκοπό: Να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και χρησιμοποίησαν όλα τα εργαλεία», επισήμανε.
«Ο Β. Σόιμπλε ήταν ο μόνος που είχε σχέδιο για Grexit, γιατί αυτός ήταν ο στόχος του. Επιχειρήσαμε την απομόνωσή του. Ωστόσο είναι ο μόνος που λέει την αλήθεια», σημείωσε.
 
«Εμείς αποδεχτήκαμε πράγματα που θεωρώ ταπεινωτικά. Προς το παρόν, το σχέδιο του κ. Σόιμπλε δεν έχει εφαρμοστεί. Προς το παρόν, έχει απομονωθεί», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός. 
«Στην πρώτη μου ομιλία στη Βουλή είπα ότι εμείς δεν σκεφτόμαστε λύση εκτός ευρώ», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.
«Από την άλλη ξέρουμε ότι η αποδοχή των μέτρων είναι καταστροφική για την ελληνική οικονομία», εξήγησε. «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγάλεις τη ρήξη από το μυαλό σου», πρόσθεσε. «Αν κάποιος σου πει ότι θα σε πετάξει από τα βράχια, δεν αρκεί να του πεις μην το κάνει», τόνισε.
«Θέλαμε μία συμφωνία πολιτική και την παλέψαμε με νύχια και με δόντια. Παρουσιάστηκε μία εικόνα ότι οι προτάσεις μας δεν έχουν αξιοπιστία. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να πετσοκοφτούν και άλλο τα εισοδήματα», είπε. 

Για το πολυνομοσχέδιο, σημείωσε ότι το έλαβε πριν μία ώρα και γι' αυτό δεν έχει προλάβει να το διαβάσει.

«Την απόφαση την έχω ήδη χαρακτηρίσει συνθήκη των Βερσαλλιών. Αποτελεί πλήγμα στην ιδέα της Ευρώπης. Πρόκειται για γελοιοδέστατο κείμενο. Είναι ένα κείμενο που έχει γραφτεί με στόχο τον εξευτελισμό της ελληνικής κυβέρνησης», εξήγησε.

Σχετικά με τις τράπεζες, είπε ότι στόχος ήταν η ασφυξία και η ταπείνωση της κυβέρνησής μας. «Θεωρούσαμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια επιθετική κίνηση απέναντί μας», διευκρίνισε. 

«Η ίδια η Κεντρική Τράπεζα κλείνει υγιείς τράπεζες μόνο και μόνο για να προκαλέσει ασφυξία σε μία κυβέρνηση», εξήγησε ο Γ. Βαρουφάκης. Ως προς την αντίδραση σε αυτή την κίνηση, ανέφερε: «Μου κλείνεις τις τράπεζες; Σου κουρεύω τα ομόλογα».
Για τα δε Capital Controls, ανέφερε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως δεν τα επέβαλε ο ίδιος. «Ο Ντάισελμπλουμ μου έδωσε τελεσίγραφο. Μου είπε: Take it or Leave it», εξήγησε. «Εμείς αποφασίσαμε, δεδομένου ότι μας έφτασαν σε αυτό το σημείο τιμωρητικά, να διαχειριστούμε το κλείσιμο των τραπεζών που επιβλήθηκε, είπε. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ήθελε να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, κατέληξε.

«Κάποιοι ήθελαν Grexit, τόνισε ο πρώην υπουργός. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Eurogroup, «ακραίο υπουργό Οικονομικών, μιας ακραίας χώρας».

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι το πλάνο του για την ευρωζώνη είναι σαθρό. «Πάει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης, τόνισε.
Απαντώντας στο γιατί δεν έγινε το δημοψήφισμα πιο νωρίς, εξήγησε ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να προκηρυχθεί, εξαιτίας του εκβιασμού ενός υπουργού Οικονομικών.

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Είμαι συνεργαζόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του χώρου της Αριστεράς και της κυβέρνησής μας, του κόσμου που είδε σε εμάς ελπίδα».

Ως προς τα μελλοντικά του σχέδια, εξήγησε: «Δεν κατέβηκα βουλευτής περαστικός. Ήρθα στην Ελλάδα και εισήλθα στον πολιτικό στίβο, γιατί μου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να βοηθήσω. Δεν έχω αρχηγικές τάσεις».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη

 
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του