ΠΟΤΕ; Δείτε πότε θα παραπεμφθούν για το “Πόθεν Έσχες” οι “προεκλογικοί μπελάδες” Μητρόπουλος, Χαϊκάλης…

mitropoulos-xaikalis

Τι συμβαίνει με το ‘πόθεν έσχες’. Η απόφαση για την παραπομπή στην επιτροπή της Βουλής…Μετά το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου θα ασχοληθεί η Βουλή με τις υποθέσεις που αφορούν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη όπως αποφάσισε ομόφωνα, σήμερα το μεσημέρι, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου οικονομικών της Βουλής.Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής δέχτηκε, μετά από αίτημα του ίδιου του βουλευτή των ΑΝΕΛ σε επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Παύλος ΧαΊκάλης παρέστη κατέθεσε μια σειρά από έγγραφα και έδωσε εξηγήσεις για την υπόθεση με την φερόμενη off shore εταιρεία στην Κύπρο. Τα έγγραφα παρέληφθησαν και πρωτοκολλήθηκαν από την Επιτροπή, η οποία αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή ελέγχου της υπόθεσης για μετά τις προσεχείς εκλογές προκειμένου να υπάρξει η πλήρης διερεύνησή της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην σημερινή ημερήσια διάταξη της επιτροπής «πόθεν έσχες» δεν είχε εγγραφεί το θέμα με την off shore εταιρεία αλλά η παλαιότερη υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη περί χρηματισμού και χρηματιστηριακής συναλλαγής του, υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο και πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και για την υπόθεση της χρηματιστηριακής συναλλαγής η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει σε επόμενη συνεδρίαση της τον Παύλο Χαϊκάλη, πάντα μετά τις εκλογές, για περεταίρω εξηγήσεις με την πρόεδρο της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου να επισημαίνει ότι μπορεί να κληθεί σε ακρόαση και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, το έτερο πρόσωπο της συγκεκριμένης επίμαχης υπόθεσης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και η επιτροπή να διαμορφώσει πλήρη εικόνα για την υπόθεση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πρόεδρου της Επιτροπής Δέσποινας Χαραλαμπίδου, κατέθεσαν 704 υπόχρεοι βουλευτές και ευρωβουλευτές πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) ενώ μέχρι στιγμής 10 υπόχρεοι δεν έχουν υποβάλλει την δήλωση πόθεν έσχες. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 694 περιπτώσεις από τις οποίες 49 παρουσιάζουν ελλείψεις παραστατικών, 31 υπόχρεοι βρέθηκαν με αρνητικό πόθεν έσχες, έχουν δηλώσει δηλαδή περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαιολογητικά, ενώ από τους ελεγχθέντες βρέθηκαν 20 περιπτώσεις με μηδενικές καταθέσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του