Ο Πολιτισμός πληρώνει το "μάρμαρο" του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση

arxaia1Η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που έχουν δρομολογηθεί πιθανόν να καλύψουν μέρος των ισοδύναμων μέτρων για την αναστολή του υψηλού ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση τόνισε στην Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.
«Έχουμε δρομολογήσει αύξηση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους – το ηλεκτρονικό εισιτήριο- και ίσως από εκεί βρεθούν και κάποια ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και ιδίως για το υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% στην εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ο πολιτισμός αρχίζει από ένα πιάτο φαί ένα κεραμιδί πάνω από κεφάλι κι έστω ένα ράντζο στα νοσοκομεία... Ξεκινάω από αυτό ,γιατί η ανθρωπιστική κρίση είναι ακόμη υπαρκτή, εμείς εδώ ίσως είμαστε προφυλαγμένοι με τα μεγάλα ακόμα προνόμιά μας» σημείωσε ο κ. Μπαλτάς.
«Στην κάρτα αλληλεγγύης μπορεί προστεθεί δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους γι' αυτούς που ακόμα κι αν δεν έχουν στέγη πάνω από το κεφάλι» διευκρίνισε ο υπουργός Πολιτισμού.
Αναφερόμενος εξάλλου στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ο Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε ότι «από τους μετανάστες καλούμαστε να μάθουμε νέους πολιτισμούς».
«Υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να διαπρέψει σε πόλεις του εξωτερικού κι όχι μόνο στην Ευρώπη» σημείωσε.
«Οι καταστροφές μνημείων της Συρίας είναι εξίσου αφόρητες με τις εκτελέσεις εκεί» επισήμανε ο υπουργός.
«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη την κυβερνητική πολιτική για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. «Τον παγώνουμε, λέει, το Νοέμβριο, και μέχρι τότε θα δούμε τι θα γίνει... Η περίφημη αναζήτηση ισοδυνάμων είναι δύσκολο πράγμα γιατί όταν λέγανε ανώδυνα ισοδύναμα διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν και εύκολα λες 'θα βρω' αλλά στην εφαρμογή η λογική είναι δύσκολη» παρατήρησε η βουλευτής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του