Σε «ασφυξία» η Αλ Κάιντα – Η Ρωσία διαλύει τους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία

putin1-630x400

Η Ρωσία ανακοίνωσε  ότι πραγματοποίησε τις τελευταίες 24 ώρες αεροπορικές επιδρομές εναντίον εννέα στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζοντας τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία.Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη Su-34, Su-24M και Su-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους που στόχο είχαν να «αποδιοργανώσουν την ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους και να πλήξουν την επιμελητεία των τρομοκρατών».
Έτσι, βομβαρδιστικά Su-24M κατέστρεψαν «μία θέση διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους» στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.Στην κοινότητα Ταλμπισέ, 25 χλμ. νότια της Χομς, τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «τρεις στόχους», δύο αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών, ενώ μία θέση διοίκησης επλήγη επίσης στην Μπέιτ Μνέινεχ, στην επαρχία Λαττάκειας (δυτική Συρία), ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Καταδιωκτικά Su-25 έπληξαν, εξάλλου, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), καταστρέφοντας μία αποθήκη πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα.
Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε επίσης την Τζαμπάλ Αλ Κομπέ, πάντα στην επαρχία Ιντλίμπ, και κατέστρεψε «τρία στοιχεία πυροβολικού και μία αποθήκη εκρηκτικών».
Και σε μία «δασώδη» περιοχή, κοντά στην Ιντλίμπ, οι Ρώσοι έπληξαν μια καμουφλαρισμένη βάση όπου βρίσκονταν περίπου τριάντα οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης Τ-55 που αποσπάστηκαν από τον συριακό στρατό.
«Ο σκοπός των επιχειρήσεών μας είναι η παροχή υποστήριξης στην επίθεση του συριακού στρατού στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων και δυνάμεων», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ας εξηγήσουμε τι βομβαρδίζει η Ρωσία
Να εξηγήσουμε τώρα. Όλοι οι παραπάνω στόχοι που βομβάρδισε η Ρωσία δεν είναι του Ισλαμικού Κράτους. Είναι του Στρατού της Κατάκτησης.
Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι μια συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων στην οποία κεντρικό ρόλο έχει το Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται ο επίσημος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης κλώνος της Αλ Κάιντα στη Συρία, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), πρώην «μετριοπαθείς» που πλέον είναι σύμμαχοι με τους τζιχαντιστές, και πολλές ακόμα μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται ανοιχτά από την Τουρκία και έχει «αποστολή», ανατεθειμένη προφανώς από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να καταλάβει όλη τη βορειοδυτική Συρία και να τη μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο.
Ήδη στα εδάφη που ελέγχει ο Στρατός της Κατάκτησης στη βορειοδυτική Συρία, ύστερα από απόφαση του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία, δεν κυκλοφορεί η συριακή λίρα αλλά η τουρκική.
Η Ρωσία έχει αναλάβει να διαλύσει τους συμμάχους της Τουρκίας, που δεν τους βομβαρδίζει ο Διεθνής Συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ, και στη συνέχεια να εξαπολύσει μεγάλη χερσαία επίθεση για να τους σαρώσει.
Στη χερσαία επίθεση που θα ακολουθήσει λέγεται ότι θα συμμετέχουν εκτός από τον στρατό της Συρίας, Ρώσοι «εθελοντές» από το μέτωπο της Ουκρανίας, Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης», η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άγνωστο ακόμα τι θα κάνει η Κίνα.
Η Ρωσία αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι βομβαρδίζει την Αλ Κάιντα, που στην παρούσα φάση εξυπηρετεί τις επεκτατικές βλέψεις Ερντογάν στη Συρία (για αυτό και οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει), συνεχίζει να επιμένει ότι βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος.
Βεβαίως, όποιος γνωρίζει τον πολεμικό χάρτη της Συρίας ξέρει ότι εκεί που γίνονται οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δεν υπάρχει Ισλαμικό Κράτος, υπάρχει μόνο Αλ Κάιντα. Και φυσικά η Αλ Κάιντα δεν αποτελεί «μετριοπαθή αντάρτικη οργάνωση».
Να υπογραμμίσουμε ότι, στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ έχει δημιουργηθεί μια βάση από 3.500 Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας, μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν,οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από την Κίνα στη Συρία από τον Ερντογάν. Αυτούς ειδικά θέλει να τους εξολοθρεύσει όλους η Κίνα (για αυτό και έχει στείλει αεροπλανοφόρο στις ακτές της Συρίας), αλλά από ό,τι φαίνεται τους έπιασε ήδη ο Πούτιν. (σ.σ. Οι χρωματισμένες παράγραφοι είναι σύνδεσμοι [link] που οδηγούν σε σχετικά άρθρα).
Οι επιχειρήσεις συντονίζονται από τον στρατό της Συρίας
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τις ρωσικές επιχειρήσεις «διαφανείς», προσθέτοντας πως η Ρωσία έχει προτείνει στις ΗΠΑ μια «άμεση επαφή» για το θέμα αυτό.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σχεδιάζονταν μήνες πριν και θα επιτύχουν επειδή συντονίζονται με τον συριακό στρατό.
«Χωρίς αμφιβολία, η Ρωσία θα κερδίσει αυτό τον αγώνα δρόμου», δήλωσε ο Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μαγαντίν, το οποίο εδρεύει στον Λίβανο, σύμφωνα με αποσπάσματα των δηλώσεών του που δημοσιοποίησε το SANA.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία και ο λόγος είναι πρακτικός και απλός. Είναι γιατί η Ρωσία συντονίζεται με τον Αραβικό Συριακό Στρατό, που είναι η μόνη δύναμη στη Συρία που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία», είπε ο Μουάλεμ.
Η Ρωσία έχει εγκαταστήσει ένα κέντρο στο Ιράκ, στο οποίο εμπλέκονται επίσης η Συρία και το Ιράν, προκειμένου να συντονίσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες, πρόσθεσε.
Οι κλώνοι της Αλ Κάιντα ζήτησαν βοήθεια από τα… περιφερειακά κράτη
Οι σφοδροί βομβαρδισμοί των Ρώσων έχουν προκαλέσει ασφυξία στις οργανώσεις «κλώνους» της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία.
Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, εμφανιζόμενοι ως «συριακές οργανώσεις ανταρτών», περιλαμβανομένης και της ισχυρής τζιχαντιστικής οργάνωσης Άχραρ Αλ Σαμ, η οποία αποτελεί τον δεύτερο βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία μετά την Αλ Νούσρα, κάλεσαν θρασύτατα τα περιφερειακά κράτη να συμπήξουν μια συμμαχία εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία.
Προσέξτε εδώ το πρωτοφανές θράσος. Η Αλ Κάιντα καλεί, μέσω οργανώσεων με ποικίλα ονόματα ως… φερετζέδες της πραγματικής τους ταυτότητας, σε απαραίτητη συνεργασία των περιφερειακών κρατών προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η ρωσοϊρανική συμμαχία που κατέχει τη Συρία».
Ανάμεσα στις 41 οργανώσεις που υπογράφουν τη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το Μέτωπο Νούσρα, το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, αλλά υπάρχει η Αχράρ Αλ Σαμ που είναι ακριβώς το ίδιο.
Γενικότερα η Αλ Κάιντα στη Συρία, όταν θέλει να βάλει κάπου την υπογραφή της δίχως να «καρφώνεται», βάζει την Αχράρ Αλ Σαμ. Μόνο εντελώς άσχετοι ή κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι δεν αναφέρουν ότι η Αχράρ Αλ Σαμ είναι και αυτή Αλ Κάιντα.
Στη δήλωση – κάλεσμα των κλώνων της Αλ Κάιντα δεν κατονομάζονται τα κράτη που θα πρέπει να λάβουν μέρος στον συνασπισμό εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία. Αλλά η αναφορά σε περιφερειακά δεν αφήνει πολλές… υποψηφιότητες. Είναι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Δηλαδή οι ίδιες τρεις χώρες που εξαρχής του πολέμου στη Συρία στήριξαν τις τζιχαντιστικές συμμορίες.
Το θέμα τώρα είναι εάν θα τολμήσουν Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ να τα βάλουν με τη Ρωσία και το Ιράν μαζί.
Κρατείστε και μια χρήσιμη υποσημείωση. Στα συμφέροντα της Τουρκίας φαίνεται ότι ταιριάζουν τα συμφέροντα των Βρετανών και των Γάλλων στην περιοχή.
Με τους Αμερικανούς, ανεξάρτητα τι λένε δημοσίως, μην παραμυθιάζεστε. Δεν κάνουν τα χατίρια της Τουρκίας, πήραν την απόφαση να εξοπλίσουν τους Κούρδους -πράγμα που προκάλεσε σύγχυση μεγάλη στον Ερντογάν, που έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν την τρομοκρατία– και όλο και περισσότερα αμερικανικά σάιτ γράφουν ότι μάλλον Αμερικανοί και Ρώσοι τα έχουν βρει «υπογείως».
tribune.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του