Κώστας Μπακογιάννης: Εξήγγειλε επιχειρηματικό πάρκο στα Οινόφυτα




Ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο εξήγγειλε την Τετάρτη, στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου «Prodexpo», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τη δημιουργία οργανωμένης βιομηχανικής ζώνη (Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης) στην περιοχή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου.
«Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία θεσμικά και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιχειρησιακή, διοικητική, και οικονομική, με σκοπό στο τέλος της θητείας της η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων να είναι Πρότυπη Βιομηχανική Πόλη χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες. Ένας πόλος μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» ανέφερε συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου θα προέλθει από ίδια συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή και των συμμετεχόντων στο φορέα υλοποίησης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από δανεισμό. Η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου που είναι η εκπόνηση της μελέτης και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναγνώρισης της περιοχής ως Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης και παράλληλα θα ηγηθεί της δημιουργίας του φορέα υλοποίησης.

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε περιοχή που είναι περίπου 8 - 10 χιλιάδες στρέμματα και σήμερα δεν διαθέτει ούτε βασικές υποδομές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του