ΒΑΛΑΒΑΝΗ: ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ...

Με ένα άρθρο-καταπέλτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ...
στην «πρώτη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει και μάλιστα με απίστευτες λεπτομέρειες όχι μόνο την ουσιαστική διάλυση του ΣΔΟΕ, αλλά και το γεγονός ότι μέσω αυτής θα... χαθεί πλήρως η δυνατότητα ελέγχου χιλιάδων περιπτώσεων φοροδιαφυγής.


Σύμφωνα με την κυρία Βαλαβάνη -η οποία σαφώς, με την προηγούμενη έστω και περιορισμένη χρονικά, θητεία της γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα- η μεταφορά του ΣΔΟΕ υπό την... αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εκ των 39.500 υποθέσεων, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό έλεγχο, οι 12.500 κινδυνεύουν να... παραγραφούν μέχρι τα τέλη του 2015, ενώ οι υπόλοιπες εντός των επόμενων 2-3 ετών.

Δεδομένου ότι ο όγκος της δουλειάς που καλούνται να «ολοκληρώσουν» οι υπάλληλοι τόσο της ΓΓΔΕ όσο και αυτού που θα απομείνει από το ΣΔΟΕ, θεωρείται το λιγότερο βέβαιο ότι η παραγραφή όλων των υποθέσεων δεν θα αργήσει να έρθει.

Επιπρόσθετα, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτει ότι το ΣΔΟΕ χάνει τη δυνατότητα ελέγχου υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, ενώ αν και τυπικά μπορεί να ελέγξει υποθέσεις που αφορούν στο εμπόριο όπλων, trafficking, ναρκωτικών, καθώς και σε αυτές «περιέχεται» το αδίκημα της φοροδιαφυγής, μάλλον στο τέλος το ΣΔΟΕ δεν θα μπορεί να... ελέγξει απολύτως τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του