ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...

Tις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου παρουσιάζει αυτή...
την ώρα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.
Με μισή ώρα ανέβηκε ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής. «Έχουμε στόχο στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «θα είναι μια δύσκολη, αλλά και ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος, γεμάτη προκλήσεις».Για μία ακόμη φορά, μιλώντας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είπε πως η κυβέρνηση έχει από το λαό ισχυρή εντολή τετραετίας και πως «έχουμε σαφή εντολή να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη βάσανο της Επιτροπείας».
Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η συμφωνία περιλαμβάνει δύσκολα σημεία, αλλά όπως ο ίδιος θεωρεί, «εγγράφει την αντίσταση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης». Μάλιστα, σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά με διαφορετικές προτεραιότητες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει η συζήτηση για το Grexit. «Πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, σε περιβάλλον σταθερότητας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιτέθηκε στις «δυνάμεις του παλιού, που θα κάνουν τα πάντα, ώστε σε αυτόν τον τόπο να μην αλλάξει τίποτα».



Αναφερόμενος και πάλι στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβένρηση, ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «νέα συμφωνία με τους δανειστές», η οποία θέτει αναμφίβολα ένα ευνοϊκότερο δημοσιονομικό πλαίσιο.

«Στόχος μας είναι να τραβήξουμε ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που προτείνουν οι συντηρητικές αντιλήψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής ελίτ. Στόχος μας να ανοίξουμε το δρόμο για ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης όπως προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στο πώς ευελπιστεί η κυβέρνηση να κάνει τα πρώτα της βήματα, ο πρωθυπουργός είπε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, όπως και να ανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές δανεισμού.

Αναγκαία συνθήκη μεν, αλλά από μόνη της δεν είναι και ικανή, είπε ο πρωθυπουργός για την υλοποίηση της συμφωνίας. «Χρειάζεται ένα πλέγμα παράλληλων ενεργειών, με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους 20 μήνες» διεμήνυσε.

Το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα της απομείωσης του χρέους, αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, είναι «να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος», όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής για να προβεί σε προγραμματικες δηλώσεις, με αυτές της πρώτης του κυβέρνησης να μην είχαν καμία εφαρμογή στην πράξη. Τουναντίον οι πολιτικές της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησαν στο τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του