ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο” Άρχων Μέγας Πρωτέκδικος των πατριαρχείων”, ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ KORNET-ANAMENONTAI NEEΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

dafermos1

Ραγδαίες ειναι οι εξελίξεις στην υποθεση των εξοπλιστικών με τους ανακτριτες διαφθοράς να εκδίδουν τρια εντάλματα σύλληψης για μίζες 3 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα .
Το πρωί συνελήφθη ο μεσάζων όπλων Κώστας Δαφέρμος. Το ένταλμα εξεδόθη από τον ανακριτή διαθοράς Νίκο Τασιτώνη ο οποίος διερευνά την δικογραφία για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων Kornet.
Οι μίζες ήρθαν στο φως απο τον Α. Κάντα ο οποίος παραδέχτηκε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό. Οι δικαστικές αρχές υπέβαλλαν αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του και μόλις πήραν τα αποτελεσματα προχώρησαν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του κ.Δαφέρμου και δυο συνεργατών του.Οι κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις απολογίες Κάντα για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκ δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. δολάρια. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3% εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Α. Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.
Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος δηλώνει μόνιμος κάτοικος Βιέννης, ιδιοκτήτης της εταιρίας Scorpion, με έδρα τον Παναμά ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται ως εκπρόσωπος της κατασκευάστριας ΚΒΡ που κατασκευάζει τα αντιαρματικά KORNET. Στο παρελθόν φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου να έχει κατηγορηθεί μαζί με δύο ρώσους επιχειρηματίες, έναν βρετανό τραπεζίτη και πρώην αξιωματούχο της KGB για λαθρεμπόριο όπλων. Ωστοσο όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.
 Επίσης είχε συλληφθεί στο παρελθόν από τις τουρκικές αρχές με βάση ένταλμα της Ιντερπόλ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.
 Ο  Κάντας είχε πει στην απολογία του για τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο:
 «Ο Κ. Δαφέρμος μού είπε ότι θα φανεί γενναιόδωρος και θα μου δώσει 3% της σύμβασης για τους πυραύλους Kornet, ποσό που αντιστοιχούσε σε 3 εκατ. δολάρια»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του