ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ PRONEWS.GR Μόσχα προς ΝΑΤΟ: "Διαβάστε το pronews για να δείτε τι κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και μετά κατηγορήστε εμάς για τις παραβιάσεις στην Τουρκία"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλουκυρίως να μεγεθύνουν.
Nα διαβάζουν το pronews.gr προτρέπει το Κρεμλίνο το ΝΑΤΟ για να μάθουν για τις πάμπολλες και συνεχόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού ενάεριου χώρου πριν τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ ξανακατηγορήσουν την Ρωσία για το περιστατικό με τα τουρκικά F-16, για το οποίο άλλωστε η Μόσχα, ως όφειλε σε ένα πολιτισμένο και σεβόμενο το Διεθνές Δίκαιο κράτος, ζήτησε συγγνώμη.

Είναι σαφές ότι τα άρθρα του pronews.gr προκαλούν αίσθηση και γίνονται διεθνή θέματα, λόγω της εγκυρότητας και της δημοσιογραφικής ισχύς τους.

Η αναφορά γίνεται από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti που ελέγχεται ολοκληρωτικά από το Κρεμλίνο και απηχεί την επίσημη γραμμή του και τις απόψεις του.

Οι Ρώσοι υπενθυμίζουν στην Άγκυρα τα πεπραγμένα της ΤΗΚ στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ τονίζουν το γεγονός ότι ούτε η Αίγυπτος, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Ιορδανία, ούτε κανένας άλλος δεν παραπονέθηκε στην περιοχή αν και οι χώρες αυτές έχουν έννομα συμφέροντα.

Προφνώς όταν η Άγκυρα "παραπονιέται" κάτι ζητάει για αντάλλαγμα πιστή στην νοοτροπία των νομάδων προγόνων της, του Καζάν-Καζάν (κερδίζεις,κερδίζω) και προσπαθεί να δημιουργήσει διεθνές θέμα, κάτι το οποίο τα δυτικά ελεγχόμενα ΜΜΕ δεν δυσκολεύονται να αναπαράξουν και κυρίως να μεγεθύνουν.Δεν είναι τυχαίο που ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σε μια επίδειξη "λεονταρισμού" εισηγήθηκε την αποστολή νατοϊκών δυνάμεων στην Τουρκία, αν και γνωρίζει ότι ουδείς στην Ουάσιγκτον έχει την τόλμη να πράξει κάτι τέτοιο εκτός αν όνειρό του είναι να γίνει...radioactive man.

"Ένα ρωσικό μαχητικό SU-30SM πέταξε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου για λίγα δευτερόλεπτα και οι Τούρκοι ξεσήκωσαν το σύμπαν",όπως ανφέρεται Russia Today αλλά και σε γερμανική ιστοσελίδα.

"Ωστόσο οι Τούρκοι δεν αναφέρονται ούτε μια στιγμή στα κατορθώματα της ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία), που ατιμώρητα παραβιάζει τον εναέριο χώρο της γειτονικής Ελλάδας"

«Αυτή η τεράστια διαφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης της Δύσης διοργανώθηκε από το τίποτα», αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα Alles Schall und Rauch.

«Ποια είναι αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, φυσικά τα γνωστά μεγάλα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία δεν αναφέρουν ότι η ΤΗΚ καθημερινά ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ εισβολές στον ελληνικό εναέριο χώρο.Το συναισθηματικό ξέσπασμα των Τούρκων, ήταν τόσο τεχνητό και ψεύτικο , που αποτελεί ρεσιτάλ ηθοποιίας"!

Μόλις λίγες ημέρες πριν το περιστατικό τα τουρκικά μαχητικά τέσσερις φορές παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας κάτι που αποτελεί φαινόμενο για το ίδιο το ΝΑΤΟ (τέτοια συμπεριφορά προς έναν σύμμαχο)"

«Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, το ελληνικό Γενικό Επιτελείο κατέγραψε 1306 παραβιάσεις του FIR και 101 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και με αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μεταξύ της τουρκικής Αεροπορίας και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας,
το οποίο είναι καθημερινό φαινόμενο δεν ασχολείται «κανένας».

Η Μόσχα ζήτησε συγγνώμη για την περιστατικό αυτό και εξήγησε το σφάλμα πλοήγησης του αεροσκάφους , η Τουρκία όμως τι έχει να πει για την Ελλάδα και γιατί τα δυτικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα για την συμπεριφορά της απέναντι σε ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ;

Οι Τούρκοι έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν από την ρωσική εμπλοκή στη Συρία, ο πρώτος είναι διότι καταστρέφουν όλους τους μακροχρόνιους και πολυέξοδους σχεδιασμούς τους στην Συρία.

Τους ενοχλέι όμως και κάτι αλλο. Οι συχνές διελεύσεις των ρωσικών πλοίων αναγκάζουν το τουρκικό Ναυτικό να είναι πολύ μαζεμένο και προσεκτικό στον χώρο του Αιγαίου. Τα ρωσικά πλοία είναι εξοπλισμένα με ότι χρειάζεται για πάσα απειλή. Δεν έχουν μάθει έτσι στην Άγκυρα και όταν δεν μπορούν να εκφράζονται ασύδοτα όπως είχαν μάθει τόσα χρόνια, αρχίζουν να βγάζουν κραυγές.

Το παράδοξο είναι ότι κανένα εγχώριο ελληνικό μέσο δεν διερωτάται γιατί το ΝΑΤΟ στις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου δεν λέει απολύτως τίποτα, και δεν προκαλεί κανένα απολύτως θέμα, και επιτρέπουν έτσι το κενό ελέγχου της δυτικής υποκρισίας να το "γεμίσουν" τα ρωσικά ΜΜΕ.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του