Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ A.Tσίπρας: "Θα έχουμε συμφωνία σύμφωνη με τις κόκκινες γραμμές μας"

Εικόνα
"Είμαι αισιόδοξος, βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, η οποία ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει" είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης. Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, και ενδεχομένως εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων να υπάρξει κατάληξη. "Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές βρίσκεται η Ελλάδα", διέρρεαν πριν από λίγο κυβερνητικές πηγές ότι θα συμβεί πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο, και αμέσως μετά θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup στις 4 Μαΐου το οποίο και θα την εγκρίνει.Μια τέτοια συμφωνία θα στηριχθεί στα θέματα που έτσι και αλλιώς οι δύο πλευρές έχουν σύγκλιση.Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι εχει επέλθει σημαντική πρόοδος και στο Eurogroup, η οποία επιβεβαιώθηκε και στα τεχνικά

Το σκάνδαλο κατασκοπείας αγγίζει τη Μέρκελ

Εικόνα
Ένα θρίλερ κατασκοπείας απλώνεται τις τελευταίες ώρες πάνω από τη Γηραιά ήπειρο, έπειτα από το δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, το οποίο εμπλέκει τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε παρακολουθήσεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων, για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας. «Ποιος αποκρύπτει και τι στο σκάνδαλο της BND;», διερωτάται η Bild, τοποθετώντας τη φωτογραφία της καγκελαρίου στην κορυφή του κάδρου των ευθυνών Μέχρι στιγμής, η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι καταφέρνει -για άλλη μια φορά- να βρίσκεται στο απυρόβλητο, μια άποψη, ωστόσο, που δε συμμερίζεται η συντηρητική εφημερίδα Die Welt, η οποία αναφέρει ότι «η υπόθεση της BND κλιμακώνεται και φτάνει την καγκελαρία».Στο ίδιο μήκος κύματος,  η Bild χαρακτηρίζει ως «υποκριτική» τη δήλωση της καγκελαρίου το 2014 , μετά τις αποκαλύψεις ότι η NSA παρακολουθούσε ένα από τα κινητά της τηλέφωνα, σύμφωνα με την οποία «δεν γίνεται να κατασκοπεύεις τους φίλους σου».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ! ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 36.000 ΕΥΡΩ – ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ

Εικόνα
Δεν έχουν τέλος τα προκλητικά προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές και μάλιστα εν μέσω   οξύτατης οικονομικής κρίσης. Την ώρα που νέες περικοπές φαίνεται πως έρχονται για τους φορολογούμενους, οι βουλευτές δημιούργησαν νέα προνόμια για τους εαυτούς τους. Με μία απόφαση που αναρτήθηκε στο site της Βουλής «Κοινοβουλευτική διαφάνεια», εγκρίθηκε η εκταμίευση του ποσού των 36.000 ευρώ με σκοπό οι βουλευτές της επαρχίας να πληρώνουν τα διόδιά τους! Το μέτρο αυτό πραγματοποιείται βάσει απόφασης που είχε λάβει η προηγούμενη Βουλή, όταν πρόεδρος ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ένα αντίστοιχο ποσό είχε εκταμιευτεί και για το προηγούμενο έτος.

"ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ" H Moody's προειδοποιεί την ΕΕ και "βλέπει" συμφωνία: "Ένα Grexit θα διέλυε την ευρωζώνη"

Εικόνα
Η Moody’s βλέπει ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της και οι δύο θα αποφύγουν τα χειρότερα έστω και την ύστατη στιγμή και προειδοποεί ότι μια έξοδος της Ελλάδος θα αποτελούσε μέγιστο κίνδυνο μακροπρόθεσμα για την ευρωζώνη, καθώς θα ακολουθούσε σειρά άλλων χωρών-μελών.Ο άμεσος οικονομικός και χρηματοοικονομικός αντίκτυπος από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μικρός, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε έκθεση του που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπονόμευε την μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης και θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πιο άμεσο σοκ εμπιστοσύνης, καθώς και αναταραχή στις αγορές των κρατικών ομολόγων. «Ο αντίκτυπος από μια έξοδο της Ελλάδας δεν πρέπει να υποτιμάται», αναφέρει ο Άλιστερ Γουίλσον, γενικός διευθυντής του τμήματος Global Sovereign Risk.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Απόφαση-βόμβα ΣτΕ: "Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις συντάξεων και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος"

Εικόνα
Με μία απόφαση «βόμβα» το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις των συντάξεων και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το «χαρτί» αναμένεται να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς», οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις, αλλά επίσης και στα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπως και στο επίδομα αδείας που δίδονταν στους συνταξιούχους και στους υπαλλήλους του Δημοσίου και είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τραγικά οι αποδοχές 3.000.000 Ελλήνων.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 40 εκ. ευρώ! ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΜΑΜΟΥΘ: Επιχειρηματίας ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ καταθέσεις 40 εκατ. ευρώ!

Εικόνα
Ποιος επιχειρηματίας έκρυψε από την εφορία αυτό το υπέρογκο ποσό;   Σύμφωνα με σχετικό άρθρο, στη δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων διευθύνοντα συμβούλου τεχνικής εταιρείας προχώρησε το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από τη διαπίστωση αδήλωτων εισοδημάτων ύψους 40 εκατ. ευρώ. Διαπιστώθηκε, ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005 τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, που είχε υποβάλει στην εφορία.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Εικόνα
9.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Δεν έχουν τέλος οι καμπάνες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με πρόστιμο 9.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο  Δημήτρης Μελισσανίδης  για τις δηλώσεις... του μετά το ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον υποχρεώνει επίσης να ανακαλέσει τα λεγόμενά του έξω από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου στις 11/3. Αναλυτικά η απόφαση: «Δέχεται ότι οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι Δημήτριος Μελισσανίδης και ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσαν την αποδιδόμενη σ' αυτούς με το πειθαρχικό κατηγορητήριο παράβαση. Επιβάλλει στον πρώτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ και στη δεύτερη εγκαλούμενη χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ. Υποχρεώνει τον πρώτο εγκαλούμενο να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας διαλαμβανόμενα (δηλώσεις στις 11/3)».

Με «κρότου λάμψης» ο Γ. Ζιώγας κατά της Δημοτικής Αρχής Λιβαδειάς

Εικόνα
Βολές κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο συνδυασμός του Γιώργου Ζιώγα με αφορμή τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης βεράντας ή αυλής σπιτιού με τον τίτλο «Χρώματα και Αρώματα στη Γειτονιά» που διοργανώνει το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς (πρώην Σ.Ε.Κ.) με τον Τομέα Αγροτικών Κατασκευών και Γεωργικής Μηχανολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συνεργασία του δήμου Λεβαδέων.

AΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΛΙΑΝΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ “ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ” ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ! ΕΦΑΓΕ ΡΟΧΑΛΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΙΕΨΕΙ – ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ!

Εικόνα
Μετά τη μία και μισή το μεσημέρι περίπου ο πρώην υπουργός  του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Τσοβόλας, δέχτηκε επίθεση από ένα τσούρμο πιτσιρικάδες έξω από το Εφετείο. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι γνωστό, ασκεί εδώ και πολλά χρόνια το επάγγελμα του δικηγόρου και βρισκόταν στο Εφετείο για μια υπόθεση. Καθώς λοιπόν έβγαινε, χαιρετούσε τον κόσμο που ήταν έξω και τότε κάποιοι πιτσιρικάδες 20-25 χρονών που βρισκόντουσαν εκεί άρχισαν να τον προπηλακίζουν. “Ρε μ@λ@κα τολμάς και χαιρετάς κιόλας; Πόσα έφαγες; Το Τσοβόλα δώστα όλα το ξέχασες ρε μ@@…ι;; Θα μαζέψεις της χρονιά σου ρε!Φυλακή να πάτε όλοι…” ήταν μερικά από τα “γαλλικά” που άκουσε ο πρώην υπουργός. Ενας από τους πιτσιρικάδες όμως δεν αρκέστηκε στα “κάλαντα”, πλησίασε λίγο παραπάνω και του έριξε ροχάλα στα μούτρα. Τον έφτυσε στη μάπα που λέμε…

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 1.000 ΟΠΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...

Εικόνα
Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων ... από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό,200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος. Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

Θ.Σκούμας: Ομιλία στη Βουλή για την ΕΡΤ, 28/04/2015

Εικόνα
Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, περνάμε από τον αυταρχισμό και τη χειραγώγηση στην πρώτη δημοκρατική αποκατάσταση. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, αποκαθιστώντας και προφυλάσσοντας την ανεξαρτησία της πληροφόρησης από το κράτος και τις ιδιωτικές εξουσίες. Θα υπερασπιστούμε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να πληροφορείται και να εκφράζεται ελεύθερα !

ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ….”ΣΚΟΥΠΑ” ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΤΑ ΝΕΑ-ΜΕΤΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…”ΕΚΤΕΛΟΥΝ” ΜΕ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΝΕ “ΟΧΙ” ΣΤΗΝ 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ! ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΦΠΑ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ Ή ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Εικόνα
Το ταμείο είναι άδειο άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να γεμίσει… Φυσικά καταλάβατε… πώς πρέπει να γεμίσει; Αδειάζοντας οι δικές μας τσέπες. Όπως σημειώνουν οι πηγές του ρεπορτάζ, τα μέτρα που στέλνει η Αθήνα στους Θεσμούς για την ενδιάμεση συμφωνία ώστε να ανοίξει άμεσα η κάνουλα της χρηματοδότησης και να πάρει ανάσα η χώρα από την ασφυξία που επέβαλαν οι δανειστές περιλαμβάνουν μονάχα αυξήσεις φόρων και μειώσεις αποδοχών. Κάπως έτσι έπεσε στο τραπέζι η μείωση των επικουρικών συντάξεων για όσους παίρνουν άνω των 300 ευρώ.

ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ Βάζουν και τη Ρωσία στο παιγνίδι του πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Εικόνα
Στο παιγνίδι των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Νότια Κρήτη και Δυτική Ελλάδα βάζει η Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί σε ανοιχτή πρόσκληση ρωσικών εταιρειών να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τα ελληνικά πεδία πετρελαίου, και φυσικά η δίμηνη παράταση έχει σχέση με την ανοικτή αυτή πρόσκληση.Ο Π.Λαφαζάνης είναι αυτός που ουσιαστικά έχει σηκώσει όλο το βάρος για τη συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες έχοντας αναλάβει την υπόθεση σχεδόν προσωπικά.Στα τέλη Μαρτίου και απατώντας σε ερώτηση σχετικά με την συμμέτοχη νέων εταιρειών στο διαγωνισμό είχε τονίσει μεταξύ άλλων:«Θα πρέπει να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες με βάση το διεθνές δίκαιο. Αυτή η οριοθέτηση είναι πάγια επιλογή και θέση της κυβέρνησης και θα ωφελήσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία. Βεβαίως, σε περιοχές που δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η Τουρκία έχει καμία νόμιμη δυνατότητα διεκδίκησης, υπάρχει ανά πάσα στιγμή δυνατότητα, εντός των 6 μιλίων, κάθε

Η αργία της Πρωτομαγιάς. Τι ισχύει για εργαζόμενους και εργοδότες

Εικόνα
Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, όπως και η 28η Οκτωβρίου. Ειδικά όμως για την 1η Μαΐου, δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Εργασίας με τον Α.Ν. 380/1968, να ορίζει κάθε χρόνο με απόφασή του, την Πρωτομαγιά ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, το οποίο πράγματι συμβαίνει κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, εκτός των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν... κατά τις Κυριακές και αργίες, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων γενικότερα. Εάν κατά την ημέρα αυτή η επιχείρηση δεν λειτουργήσει η επιχείρηση, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο θα πάρουν το ημερομίσθιό τους χωρίς καμιά προσαύξηση, ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους.

Τους έβγαλαν λάδι για τα βασανιστήρια της CIA

Εικόνα
Του Κώστα Μπετινάκη Πέντε μήνες μετά την παραπομπή σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας και τη δημοσιοποίηση έκθεσης για την αποκρουστική δραστηριότητα -βάσει προγράμματος μετά την 11η Σεπτεμβρίου- των βασανιστηρίων από πράκτορες της  CIA , κάποιος επιτέλους λογοδοτεί για τα επακόλουθα της αποκάλυψης. Η επικεφαλής της έρευνας για τα βασανιστήρια της CIA ήταν τελικά η μόνη που την πλήρωσε για τις αποκαλύψεις των «αμαρτωλών» πρακτικών που χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την απόσπαση πληροφοριών μετά την 11η Σεπτεμβρίου Μόνο που δεν την πληρώνει  ένας από τους βασανιστές ή κάποιος από εκείνους που έδωσαν τις εντολές . Ούτε κάποιοι από αυτούς τους αξιωματούχους της CIA που παράνομα «άνοιξαν» τους υπολογιστές των ερευνητών της Γερουσίας, οι οποίοι είχαν αναλάβει να συντάξουν την επίμαχη έκθεση. Τιμωρήθηκε το πρόσωπο που βοήθησε να αποκαλυφθούν οι σκανδαλώδεις αυτές ενέργειες! Η Alissa Starzak, πρώην μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας από το Δημοκρα

1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Εικόνα

ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT...

Εικόνα
«Διαμάχη για το Grexit σε ανώτατο επίπεδο» τιτλοφορείται το άρθρο της επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της αυστριακής εφημερίδας Kurier, αναφερόμενη ... διεξοδικά στη διαφορετική προσέγγιση του θέματος της Ελλάδας από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό της των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τη μια πλευρά, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από την άλλη. Είναι γνωστή ως επικριτική απέναντι στην Ελλάδα, η γραμμή της Γερμανίδας καγκελαρίου και του υπουργού της των Οικονομικών, ο οποίος πρόσφατα τόνιζε ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αντέξει άνετα μια έξοδο της χώρας από το ευρώ, σημειώνει η αρθρογράφος Μαργκαρέτα Κοπάινιγκ.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΛΟΓΩ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ...

Εικόνα
Η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην εργατική Πρωτομαγιά οδηγεί σε ακύρωση των δρομολογίων του ΟΣΕ και του προαστιακού... από το βράδυ της Πέμπτης και όλη τη διάρκεια της Παρασκευής. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης εταιρειών του ΟΣΕ και την απαξίωση του δικτύου, ενώ ζητά την κάλυψη των κενών στο προσωπικό.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ... ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ;

Εικόνα
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Είτε οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελαφρώς πειραγμένες ή όχι, ένα συμπέρασμα προκύπτει όσον αφορά το πρόσωπο του  Α. Σαμαρά τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν... τον θέλει ο κόσμος. Οι πολίτες ακούν το όνομά του και κλείνουν τα αυτιά τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην δημοσκόπηση της  GPO  για το  Mega . Όχι ότι είδαμε κάτι διαφορετικό. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα για τον  Σαμαράς  όσον αφορά την γνώμη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς. Προφανώς ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην κοινωνία γι αυτό και μένει αρχηγός της  ΝΔ . Δεν έχει, όμως, καταλάβει ούτε ότι το σύστημα θα τον φάει... ζωντανό γιατί θέλει αξιόπιστη λύση απέναντι στον  Αλέξη Τσίπρα ; Αυτό είναι το εντυπωσιακό. Ότι ο  Σαμαράς δεν το έχει καταλάβει

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ "ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ" ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σχολές λάθρο στην Τουρκία: «Πώς να διεισδύσετε στην Ελλάδα»!

Εικόνα
Tην "μεγάλη των λαθρομεταναστών Σχολή" έχουν ιδρύσει οι Τούρκοι, στην οποία πραγματοποιούν εκπαίδευση και διδάσκουν τρόπους πως να περάσουν από τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου στα απέναντι ελληνικά νησιά.Την αποκάλυψη την κάνει η τουρκική εφημερίδα Zaman, στο σημερινό της φύλο.Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στην περιοχή του Karaburun της Σμύρνης αποκαλύφτηκε ότι υπάρχουν κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι εκπαιδεύουν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες πως θα χειριστούν τα φουσκωτά μόλις φτάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να τα βυθίσουν και να θεωρηθούν ναυαγοί από τα περιπολικά της εληνικής Ακτοφυλακής!Το ζήτημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις μέχρι που αναγκάστηκε να επέμβει η ίδια η τουρκική Στρατοχωροφυλακή, προβαίνοντας σε συλλήψεις ορισμένων ατόμων που είχαν στήσει μια άκρως κερδοφόρα βιομηχανία προώθησης παρανομών μεταναστών με τζίρο εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στον Ερυθρό Σταυρό Πάτρας: Εξαφάνισαν λεφτά από έρανο, έκλεβαν αποθήκες και παρενοχλούσαν ανήλικες

Εικόνα
Οι αποκαλύψεις και τα ερωτήματα για τα όσα έχουν συντελεστεί επι χρόνια… στον Ερυθρό Σταυρό με σημείο αναφοράς και την Αχαΐα, εξακολουθούν να προκαλούν πανελλήνια αίσθηση, ενώ την ίδια ώρα αρχίζουν να ανοίγουν στόματα.Στον απόηχο των όσων ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας , έρχεται σήμερα στο προσκήνιο, πάντα με σημείο αναφορά τον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας, υπόθεση υπεξαίρεσης των χρημάτων του εράνου μιας χρονιάς .Η ανακάλυψη του ελλείμματος οδήγησε πανίσχυρο μέλος του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα της Αχαΐας που εμπλεκόταν στην υπόθεση, να απειλεί πως θα βάλει φωτιά σε παλαιό ασθενοφόρο του Ε.Ε.Σ. Πατρών, για να καεί ολοσχερώς, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του ελλείμματος, το οποίο εκείνη την χρονιά ανερχόταν στα (16.254,76€) 5.538.000 δρχ. Όπως προκύπτει από επίσημες καταγγελίες, οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές στο μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί στον Ερυθρό Σταυρό τα Πάτρας την ίδια περίοδο έκαναν χλιδάτη ζωή , με μπουζούκια κάθε βράδυ, ψώνια στα μαγαζιά στο Κολωνάκι, ζά

ΤΩΡΑ!!!ΞΑΦΝΙΚΗ Σύγκρουση Ρωσίας Αλβανίας!!!

Εικόνα
ΤΩΡΑ!!!ΞΑΦΝΙΚΗ Σύγκρουση Ρωσίας Αλβανίας για τα Σκόπια!!! Η Αλβανία αντέδρασε στις θέσεις που εξέφρασε το ρωσικό ΥΠΕΞ σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν στα Σκόπια. Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αλβανίας χαρακτηρίζονται “απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές τις κατηγορίες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εναντίον δύο κυρίαρχων κρατών, της Αλβανίας και του Κοσόβου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μακεδονία” (ΠΓΔΜ), αναφέρει ανακοίνωση .Οι Αλβανοί μάλιστα κάλεσαν για διευκρινίσεις τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Τίρανα, Αλεξάντερ Καρπούσιν . “Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν εκβιασμό και δεν εξυπηρετούν κανένα εποικοδομητικό κλίμα στην περιοχή, και ούτε είναι αποδεκτές”, αναφέρει η ανακοίνωση.Στην ανακοίνωσή του το Ρωσικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει, “τη βαθιά ανησυχία μετά τις πληροφορίες για το περιστατικό στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ – Σερβίας, όπου ομάδα ενόπλων πήραν τον έλεγχο του συνοριακού φυλακίου στην περιοχή Γκούσνιτσα στο έδαφος της ΠΓΔΜ”. “Σε αυτή την κατάσταση, πρωταρχικό ρόλο παίζει η

Αναβαθμίζεται ο άξονας Αθήνας-Λευκωσίας-Καϊρου - Πολύ κοντά ο καθορισμός ΑΟΖ

Εικόνα
Μέσα σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σε επίπεδο αρχηγών χωρών.Στόχος ήταν η αναβάθμιση των σχέσεων στον οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και διπλωματικό τομέα.Με βάση τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που δήλωσε πως "προχωρούμε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ όπου κριθεί απαραίτητο και όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση και η συνεργασία τρίτων χωρών" επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που υπήρχαν από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Αίγυπτο ότι οι διεργασίες για την ΑΟΖ βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΙΑ τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ από εκπρόθεσμες ΟΦΕΙΛΕΣ στους ΟΤΑ

Εικόνα
Υπό κατάργηση τα πρόστιμα που επιβάλλονταν για εκπρόθεσμη καταβολή οφειλών προς τους ΟΤΑ με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το πρόστιμο θα επιβάλλεται πλέον μόνο σε περίπτωση που μια οφειλή έχει βεβαιωθεί από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 20 Μαρτίου 2015 και η καταβολή της θα γίνεται μετά την παρέλευση εξαμήνου από το χρόνο που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.Να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΤΑ φτάνουν έως και το 30% της αρχικής οφειλής.

Κατά 1,4 δισ ευρώ αυξάνει τις χορηγήσεις μέσω ELA η ΕΚΤ

Εικόνα
Του Αλέξανδρου Κασιμάτη (upd 12.35) Σε νέα σημαντική αύξηση των χορηγήσεων μέσω του ELA προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προχωρά η ΕΚΤ.Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας αποφασίστηκε να αυξηθεί το όριο των χορηγήσεων κατά 1,4 δισ ευρώ. Πλέον αυτό έχει φθάσει στα 76,9 δισ ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.Παράλληλα η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το "μαξιλάρι" ασφαλείας στα ταμεία της ΤτΕ για την επόμενη εβδομάδα θα είναι κοντά στα 3 δισ ευρώ.

''ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ''...

Εικόνα
Στο Νίκο Νικολόπουλο απάντησε ο Πάνος Καμμένος με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την διαφθορά... στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.«Εκπεφρασμένη βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αποτελεί ο έλεγχος όλων των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στα οποία υφίσταται υποψία για σκάνδαλα οιασδήποτε μορφής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «για τον λόγο αυτό συστήθηκε και λειτουργεί η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου στο ΥΠΕΘΑ, η οποία εξετάζει αρκετές υποθέσεις, μερικές από τις οποίες απεστάλησαν ή θα αποσταλούν για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση στην δικαιοσύνη».Με το έγγραφό του ο κ. Καμμένος δηλώνει επίσης ότι αποτελεί για την πολιτική ηγεσία «πρωταρχικό πατριωτικό καθήκον ο σεβασμός στα χρήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος, σε συνθήκες πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, προσφέρει αγόγγυστα από το υστέρημά του για την ενίσχυση και την υποστήριξη της άμυνας της πατρίδας».

EΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ...

Εικόνα
Νέα επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τον ρόλο του προέδρου ... του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των Καννών και τα σχόλια του κ. Βενιζέλου για τη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον κ. Τσίπρα.Σε ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του κόμματος του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται πως ο κ. Βενιζέλος «πρέπει να είναι προσεκτικός» όταν αναφέρεται στο δημοψήφισμα και στις Κάννες «εκεί που», όπως τονίζεται, «ο ρόλος του έγινε απόλυτα γνωστός».Μεταξύ άλλων, το Κίνημα καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο «συμπόρευση με εξωγενείς δυνάμεις» που χρησιμοποίησαν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία «ως αφορμή προσωπικών διευθετήσεων και τελικά, προς βλάβη της δημοκρατικής παράταξης. Για να ακολουθήσουν όλα όσα ακολούθησαν».

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εικόνα
Δεν θέλουμε μία Ευρώπη-φρούριο, θέλουμε μια Ευρώπη που να προστατεύει τα σύνορα της και ταυτόχρονα να διευρύνει τις δυνατότητες έρευνας και διάσωσης των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο, δήλωσε... ο επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συζήτηση που έγινε την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το μεταναστευτικό και τις πρόσφατες τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου. Ο Έλληνας επίτροπος χαρακτήρισε τη συζήτηση ιστορική και ανακοίνωσε ότι στις 13 Μαΐου, η Κομισιόν θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο Μετανάστευσης, μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί μία πλήρης προσέγγιση της ΕΕ στα θέματα της μετανάστευσης.Επιγραμματικά ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ανάμεσα σ' αυτά που θα πρέπει άμεσα να γίνουν, είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τους διακινητές μεταναστών και τις πηγές χρηματοδότησης τους, καθώς και να επανεξετασθούν οι κανόνες του Δουβλίνο, για να δούμε -όπως χαρακτηριστικά είπε- εάν λειτουργούν σωστά.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ: ΣΗΜΙΤΗΣ-ΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΣ-ΒΑΣΩ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΒΑΡΟΝΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ – ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΦΥΛΑΚΗ! (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Στις 13 Μαΐου θα καταθέσουν τελικά οι Κ. Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στις 20 η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος σήμερα απουσίαζε στο εξωτερικό, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στις 27 Μαΐου θα καταθέςουν οι αρχηγοί των τριών όπλων της εποχής, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

''ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ''...

Εικόνα
Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση αν θα αποφασίσει να οδηγήσει... το λαό στις κάλπες για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Bloomberg, λίγς μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, που μεταξύ άλλων δήλωσε πως τυχόν συμφωνία που θα υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών, θα πρέπει να τεθεί στο λαό.Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει σημειώσει πως επιδιώκει την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση χρημάτων στήριξης, έως τις 9 Μαΐου.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ”-ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ-ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ-ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ-ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ-ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ

Εικόνα
ΣΥΡΙΖΑ: Ένα βήμα πριν από το βάραθρο… Αν και έχουμε γράψει πολλές φορές ότι τίποτα δεν είναι ικανό να μας εκπλήξει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέχουμε τον πειρασμό να μην αναφερθούμε σε κάποια …εκπληκτικά χαρακτηριστικά της «αριστερής» κυβέρνησης: Τα χαρακτηριστικά της μικροαστικής της ταυτότητας… Το κύριο χαρακτηριστικό κάθε μικροαστού είναι η βολονταριστική άγνοια. Δηλαδή η τάση του να αποσπάει τα πράγματα από την κοινωνική τους φύση, να μην βλέπει το ΟΛΟΝ, να το τεμαχίζει σε σκόρπια και ασύνδετα τεμάχια και να πιστεύει ότι μπορεί να επιβληθεί με βολονταριστικούς λεονταρισμούς και θεατρινισμούς…

ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ – ΛΕΠΤΟ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ: “ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ!!”

Εικόνα
Θύμα πρωτοφανούς προπηλακισμού έπεσε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν σε εστιατόριο της περιοχής με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου. «Μας έβρισαν, μας πέταξαν γυάλινα αντικείμενα. Η Δανάη με προστάτευσε για να μη με χτυπήσουν. Ακολούθησε συνομιλία σε υψηλούς τόνους στη Βαλτετσίου. Ηθελαν να με διώξουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του όπου εξιστορεί τα όσα συνέβησαν ο υπουργός Οικονομικών. Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης από το επεισόδιο δεν τραυματίστηκε κανείς, εκτιμώντας ότι στόχος των νεαρών, δεν ήταν ο τραυματισμός του ιδίου και της συζύγου του καθώς, αν ήθελαν να τον τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν.

Στη φυλακή πρώην διευθύντρια τράπεζας που υπεξαίρεσε 2,4 εκατ. ευρώ

Εικόνα
Στις φυλακές οδηγήθηκε πρώην διευθύντρια τραπεζικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, η οποία καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 50χρονη πρώην τραπεζικός υπεξαίρεσε συνολικά 2,4 εκατομμύρια ευρώ, βάζοντας συστηματικά «χέρι» στους προθεσμιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών της. Η υπόθεση ήρθε στο «φως» το Νοέμβριο του 2011, κατόπιν εσωτερικού ελέγχου που διενήργησε η τράπεζα.Από τον έλεγχο προέκυψε ότι επί σχεδόν τρία χρόνια το ανώτερο τραπεζικό στέλεχος, πλαστογραφώντας τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, είχε ανοίξει κρυφούς λογαριασμούς, όπου κατέληγαν οι καταθέσεις από προθεσμιακούς λογαριασμούς πελατών της. Τα ανυποψίαστα θύματα, σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα, ήταν τουλάχιστον οκτώ.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

Εικόνα
Την πόρτα του δικαστηρίου θα περάσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης  και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του έχουν κληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων... προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες για τη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.Το κατώφλι του Εφετείου, εκτός από τον Κώστα Σημίτη, θα περάσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, έκρινε πως τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που υπεγράφησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα ενδεχομένως θα μπορούσαν, με τις καταθέσεις τους, να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση. Το αίτημα για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ είχε κατ’ επανάληψη τεθεί από την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ωστόσο, τότε οι δικαστές το είχαν απορρίψει με το σκεπτικό ότι ο πρώην υπουργός δικάζεται για τις μίζες και όχι για την διαδικα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...

Εικόνα
Προειδοποιητικές βολές για το περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας εκτόξευσε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος... από το βήμα της Βουλής, υπενθυμίζοντας την εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις εκλογές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικαλέστηκε την πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Αλέξη Μητρόπουλου και είπε «καλά έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπενθύμισε την λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση. Να προχωρήσει δηλαδή σε έντιμο συμβιβασμό χωρίς μνημόνιο και υφεσιακά μέτρα» για να προσθέσει με νόημα «Πιστεύω ότι αυτό το θυμάται καλά ο πρωθυπουργός όταν συναντάει τους ξένους ηγέτες για αυτό και σηκώνει αντιδράσεις ο διαπραγματευτικός του λόγος».

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ Η απάτη του Γ.Ντάισενμπλουμ και η προϊστορία των προδοσιών του Ελληνισμού από τους δυτικούς

Εικόνα
Άφωνος ο ελληνικός λαός άκουσε χθες τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα να περιγράφει πως οι Δυτικοί εξαπάτησαν για άλλη μια φορά την χώρα και τους πολίτες της καταπατώντας την υπόσχεση που είχαν δώσει για άρση από την ΕΚΤ της απαγόρευσης αγοράς από 18/02 των ελληνικών ομολόγων από τους ελληνικές τράπεζες.Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι "Η ΕΚΤ πήρε μία ανορθόδοξη απόφαση στις 18 Φεβρουαρίου, αποτρέποντας τις τράπεζες από την αναχρηματοδότηση του χρέους. Σε επικοινωνία μου με τον κ. Ντέισεμπλουμ, πήρα τη δέσμευση ότι θα αποκατασταθούν από την ΕΚΤ οι δυνατότητες των ελληνικών τραπεζών σε ό,τι αφορά το όριο της έκδοσης εντόκων γραμματίων. Το ίδιο διαβεβαίωσε και τον Βαρουφάκη. Αυτό δεν έγινε. Ηταν λάθος μας που αυτή τη δέσμευση δεν την πήραμε γραπτώς αλλά μόνο προφορικώς". Βέβαια, λέμε εμείς, από κάποιον που έχει πτυχίο-μαϊμού, δηλαδή τον Γ.Ντάϊσενμπλουν, θα έπρεπε κάποιος όλα να τα περιμένει. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να κινδυνέψει με οικονομικό στραγγαλισμό ολόκληρη η χώρα (ε

ΡΙΧΝΕΙ ΡΟΥΚΕΤΕΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ: “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1967-ΑΦΙΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΙΟΥΔΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ”

Εικόνα

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

Εικόνα
Τα μέλη της επιτροπής που θα μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο όρισαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα ... σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής. Σύμφωνα με το έγγραφο οι βουλευτές που θα αναλάβουν την έρευνα θα είναι, Από τον ΣΥΡΙΖΑ: 1. Βίτσας Δημήτριος 2. Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα) 3. Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

ΤΟ 42ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Εικόνα
ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ Γιορτάζουμε για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος τουΟλυμπιακού μας, που συνεχίζει στον δρόμο της δόξας και τη χρονιά που γιορτάζει τα 90 χρόνια του μεγαλείου του. Ο τίτλος αυτός θα αφιερωθεί, από την οικογένεια του Ολυμπιακού, στον... μεγαλύτερο Έλληνα των ημερών μας και έναν μεγάλο Ολυμπιακό, τον Μίκη Θεοδωράκη, που αφήνει το στίγμα του στην ιστορία της χώρας μας από το 1925 και γιορτάζει φέτος, όπως και ο Ολυμπιακός μας, 90 χρόνια ζωής. Μιας ζωής γεμάτης με άφθαστη καλλιτεχνική δημιουργία, με αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Μιας ζωής γεμάτης με τόλμη και αλήθεια. Στη διάρκεια της εορτής για την κατάκτηση του 42ο υ πρωταθλήματος θα υπάρξει και τιμητική βράβευση του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, από τον Deputy Director της UNICEF, Lawrence Picard, για την προσφορά του στον αγώνα της UNICEF, για να γίνει καλύτερη η ζωή χιλιάδων π

Έσκασε ΜΠΑΜ! "Δεν θέλουμε να μπούμε στο ευρώ - Δεν θέλουμε να υποφέρουμε όπως η Ελλάδα"

Εικόνα
Δεν θα μπει η Τσεχία στο ευρώ δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις αφού βλέπει τι έχει υποστεί η Ελλάδα και δεν θέλει να έχει η χώρα του αυτή την τύχη όπως αναφέρουν οι Financial Times.Η αιτία της σθεναρής άρνησης είναι η... Ελλάδα. Οι Τσέχοι βλέπουν την καταστροφή που έφερε το ευρώ σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη για να το υποδεχθεί, αλλά βλέπουν και ότι η ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" πάει εύκολα περίπατο, μόλις ξεκινήσουν ζητήματα χρέους.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο κ. Μπάμπις μεταθέτει την πιθανότητα ένταξης της χώρας του στο ευρώ για μετά το 2018 και...αν.Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτικών που θέτουν θέμα άμεσης ένταξης, ο κ. Μπάμπις εξηγεί: «Δεν είμαι υπέρ. Αυτή τη στιγμή το ευρώ δεν υφίσταται για εμάς. Μπορούμε να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποφασίσει κάτι τώρα. Μπορεί ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός να είναι υπέρ, αλλά εγώ βλέπω τι συμβαίνει γύ

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΕ 15% - 20% ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ...

Εικόνα
Προσκλητήριο για… εθελοντική αποκάλυψη ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό, ετοιμάζεται να απευθύνει ... η κυβέρνηση στους Έλληνες. Με διαδικασίες-«εξπρές» το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα προσφέρει την δυνατότητα σε όσους έχουν κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία ή και άλλες χώρες του εξωτερικού, να καταβάλει έναν ελκυστικό φόρο που τελεί υπό συζήτηση (της τάξεως του 15%-20% το πολύ) προκειμένου να μην ελεγχθούν για τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί συζητήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη με τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών Ζακ Ντε Βαντβίλ. Όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση:

''ETAIΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ''...

Εικόνα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε ορισμένους από τους υποτιθέμενους «εταίρους» της χώρας του ... ότι επιδιώκουν η ρωσική οικονομία να καταρρεύσει, αποκόπτοντας τις ρωσικές τράπεζες από το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, σε μια συγκυρία μάλιστα κατά την οποία οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε μεγάλη πτώση. Μιλώντας χθες στην Αγία Πετρούπολη ο Πούτιν σημείωσε ότι οι παράγοντες αυτοι αποδείχθηκε πως έσφαλλαν και η ρωσική οικονομία αντιμετώπισε με ευκολία την κρίση, την οποία βάθυναν οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την πολιτική της στην Ουκρανία. «Μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου από τα 100 δολάρια το βαρέλι στα 50, οι εισροές κεφαλαίων στην οικονομία μειώθηκαν κατά 160 δισεκατομμύρια επί ενός συνόλου 500” που θα ήταν τα έσοδα της Ρωσίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι ένα μεγάλο ποσό. Και την ίδια στιγμή οι περίπου εταίροι μας περιόρισαν την πρόσβαση των τραπεζών μας στην αναχρηματοδότηση από τις ευρωπαϊκές αγορές κεφαλαίων»

''MAXH'' ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ...

Εικόνα
Ουρές σχημάτιζαν και σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έξω από τα υποκαστήματα του Οργανισμού προκειμένου ... να υποβάλουν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση των λήξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, η οποία εκπνέει στις 30 Απριλίου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο υποκατάστημα της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 10 το πρωί και ενώ στα γκισέ εξυπηρετούνταν ασφαλισμένοι με αριθμό εξυπηρέτησης το 42, υπήρχαν ασφαλισμένοι που είχαν πάρει χαρτάκι προτεραιότητας με αριθμό 260.Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Τάσο Πετρόπουλο «την πρώτη μέρα της ρύθμισης προσήλθαν 100, τη δεύτερη 300 και τώρα έχουμε πάει στα 8.000 και 10.000 άτομα την ημέρα».«Πρέπει να μάθουμε να είμαστε όλοι συνεπείς. Δεν κατηγορώ τους ασφαλισμένους μας, οι οποίοι άρχισαν να πληροφορούνται με καθυστέρηση όλες αυτές τις ρυθμίσεις και να αντιλαμβάνονται την ευεργετική

Άρχισε ο πόλεμος Κυβέρνησης-καναλαρχών

Εικόνα
Η Κυβέρνηση έχασε πλέον την υπομονή της στα πονηρά παιχνίδια που παίζουν τα κανάλια των ολιγαρχών.Το μαύρο που έπεσε σήμερα στις τηλεοράσεις ξεχείλισε το ποτήρι. Η Κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι η μεγαλοκαναλάρχες συναντήθηκαν με άκρα μυστικότητα στο ξενοδοχείο Plaza και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους έπεσε στο τραπέζι ακόμη και η ιδέα του «μαύρου». Στην συζήτηση αυτή αντέδρασε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και υποτίθεται ότι το σενάριο αυτό εγκαταλείφτηκε ως ακραίο και αναμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Φαίνεται ότι οι μεγαλοκαναλάρχες που ελέγχουν την Digea το ξανασκέφτηκαν και έριξαν το «μαύρο».Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνε πίσω ότι τέχνασμα και εκβιασμό να κάνουν οι καναλάρχες.Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Σπίρτζης ζήτησε σήμερα τις παραιτήσεις της ηγεσίας της ΕΕΤΤ. Aποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά (του Θανάση Φουσκίδη) για τον πόλεμο Κυβέρνησης-καναλαρχών.Αντιγράφουμε:

Πρόσκληση εορτής Αγ. Ιωάννη Καλοκτένους -Πολιούχου Θηβών

Εικόνα
Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών επ' ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη την 28η και 29η Απριλίου 2015 σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα. Μετά τιμής Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

''ΣΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ'' ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 2018...

Εικόνα
Παρατείνεται έως τις 31/12/2018 η δυνατότητα κάλυψης των ελλειμμάτων των ταμείων κύριας και επικουρικής... ασφάλισης από τους δύο «μικρούς» λογαριασμούς του ΑΚΑΓΕ  (Λογαριασμός εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων και λογαριασμός ειδικής εισφοράς συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης) , με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Το ποσό που βρίσκεται σήμερα στους δύο λογαριασμούς ανέρχεται σε 562 εκατ. ευρώ και συγκεντρώθηκε  από  την παρακράτηση ποσοστού από τις υψηλές συντάξεις. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται σαφώς ότι ποσό  από τους  λογαριασμούς  που βρίσκονται σε Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζα της Ελλάδας   θα χρησιμοποιηθεί αν παραστεί ανάγκη για να καλυφθεί μέρος της συνταξιοδοτικής δαπάνης και να διασφαλιστεί η έγκαιρη και τακτική καταβολή των συντάξεων . Ποσό 200 εκ ευρώ είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 από τους λογαριασμούς για την κάλυψη ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ. που βρίσκεται κατατεθειμένο.

Δήλωση-ηλεκτροσόκ για δανειστές από τον πρωθυπουργό Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ"!

Εικόνα
"Aν βρεθούμε στην δύσκολη θέση που θα μας οδηγήσουν οι μικρόμυαλοι και κοντόμυαλοι της Ευρώπης και να αλλάξουν την ιστορία της οικονομικής ένωσης της Ευρώπης και μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο θα προσφύγουμε στον λαό αλλά όχι για εκλογές αλλά για δημοψήφισμα". Με αυτή την φράση ο Α.Τσίπρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε το defencenet.gr από το περασμένο Σάββατο ότι "οι εκλογές αποκλείονται (σ.σ. όπως και η "οικουμενική κυβέρνηση" αλλά το δημοψήφισμα προκρίνεται"). Και έδειξε την κατεύθυνση της κάλπης για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποδοχή των ελληνικών θέσεων από τουςδανειστές. Και στην παρατήρηση του Ν.Χατζηνικολάου (που τον φιλοξένησε στην εκπομπή "Στον Ενικό") ότι, "Το Σύνταγμα δεν το επιτρέπει" η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ότι"Κάνετε λάθος. Το προβλέπει για εθνικό θέμα. Δεν το επιτρέπει για έναν απλό νόμο ή ένα δημοσιονομικό ζήτημα. Αλλά είναι πεπεισμένος ότι δεν θα φτάσουμε εκε

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ DAIMLER ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΚΗ – ΓΙΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΑΣ! ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ…

Εικόνα
Μίζες που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια φαίνεται ότι διακινήθηκαν στο πλαίσιο της προμήθειας οχημάτων από τη γερμανική εταιρία DAIMLER και οι εισαγγελείς διαφθοράς άσκησαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος επτά προσώπων που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στο επίμαχες παράνομες πληρωμές. Κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων ειναι κρατικοί αξιωματούχοι, Γερμανοί υπάλληλοι της εταιρίας DAIMLER και ο εκπρόσωπος της στην Ελλάδα. Από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί προέκυψε ότι κατά την προετοιμασία υπογραφής και εκτέλεσης των επίμαχων συμβάσεων την περίοδο υπουργείας στο Εθνικής Άμυνας των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ από το 2001 και έπειτα, σε κρατικούς αξιωματούχους. Οι δωροδοκίες, σύμφωνα με την κατηγορία, έγιναν από διευθυντικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας με τη μεσολάβηση Ελλήνων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας εδώ: eayvoiotias.blogspot.gr

Εικόνα
H   Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας   ενημερώνει οτι διατηρεί ιστοσελίδα στη διεύθυνση   http://eayvoiotias.blogspot.gr     στην οποία υπάρχει ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ενώσεως, για ζητήματα που αφορούν τα μέλη της αλλά και γενικότερα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.