ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΑΝΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ...


Σε περίπτωση που έρθει το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν και επιστρέψουν οι διασυνοριακοί έλεγχοι...
στην Ευρώπη, τότε οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν, θα έχαναν περίπου 110 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας, υποστηρίζει μελέτη του επίσημου think tank της γαλλικής κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει το France Strategie, το think tank που συνδέεται άμεσα με το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού, η Συνθήκη Σένγκεν είναι η «καρδιά» της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Όμως, υπό την πίεση των ψηφοφόρων που έχουν θορυβηθεί από τις προσφυγικές ροές από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αρκετές κυβερνήσεις έχουν ήδη επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά τους με άλλες χώρες της ΕΕ.

Η μελέτη αναφέρει ότι η μείωση στον διασυνοριακό τουρισμό και στο εμπόριο που θα επέφερε μια μόνιμη επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, θα κόστιζε στην Ευρώπη το 0,8% του ΑΕΠ σε διάστημα δέκα ετών.

Για τη Γαλλία μόνο, το κόστος θα ανέρχονταν σε 1-2 δισ. ευρώ βραχυπρόθεσμα και 10 δισ. μέσα σε 10 χρόνια, δηλαδή το 0,5% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση.

«Μακροπρόθεσμα, η γενίκευση των μόνιμων συνοριακών ελέγχων θα ισοδυναμούσε σε φόρο 3% επί του εμπορίου μεταξύ των χωρών της περιοχής Σένγκεν, που θα οδηγούσε σε δομική μείωση του εμπορίου κατά 10-20%», αναφέρει.

Το ήμισυ του κόστους θα οφείλεται στην μείωση του τουρισμού, το 38% στην επίπτωση των συνοριακών ελέγχων στους διασυνοριακούς εργαζόμενους και το 12% στα επιπλέον κόστη στις μεταφορές, σύμφωνα με την έκθεση.

Από τις 26 χώρες της περιοχής Σένγκεν, έξι μέλη, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα, λόγω της μαζικής εισροής μεταναστών/προσφύγων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του