Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ”! Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 20 ΜΕ 30 ΤΡΑΚΤΕΡ! ΑΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!




Οι προειδοποιήσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες να μην προσπαθήσουν να κατέβουν στην Αθήνα με χιλιάδες τρακτέρ και πως δεν θα τους επετραπή κάτι τέτοιο, φαίνεται πως έχει εξοργίσει τους αγρότες σε όλα τα μπλόκα που δείχνουν έτοιμοι να κατέβουν ακόμα κι αν χρειαστεί να συγκρουστούν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.Να επιτρέψουν στους αγρότες να εισέλθουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας έστω για συμβολικούς λόγους, ζήτησε ο αγροτοσυνδικαλιστής και επικεφαλής των αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο είχε συνάντηση σήμερα το απόγευμα.
Το ίδιο αίτημα απηύθυναν σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

«Μου έθεσαν το αίτημα να υπάρχει μια συμβολική παρουσία τρακτέρ την Παρασκευή στην Αθήνα» δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής και επιβεβαίωσε ότι ήδη όμως είχαν δει τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος «δεσμεύτηκε ότι θα σκεφτεί η κυβέρνηση την πρόταση και θα απαντήσει αύριο το βράδυ.

«Σε αυτό έχουμε συμφωνήσει ότι αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα απαντήσει στο αίτημα αυτό» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση και σημείωσε ότι : «Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει κοινός τόπος να βρεθεί λύση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση.

Σε ερώτηση για το αν από την πλευρά των αγροτών τέθηκε συγκεκριμένος αριθμός τρακτέρ ο υπουργός αρκέστηκε να επαναλάβει ότι το αίτημά τους αφορά συμβολική παρουσία, αναφέροντας ότι αυτά μπορεί να είναι 20, μπορεί να είναι και 30 τρακτέρ.

Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έστειλε μήνυμα σήμερα στους αγρότες ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φτάσουν με τα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος καθώς θα παρέμβει η Τροχαία.

Νέο τελεσίγραφο από τους αγρότες

«Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια».

Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προς την κυβέρνηση με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει την αμετακίνητη στάση των αγροτών να κατέλθουν την Παρασκευή στην Αθήνα και επισημαίνει: «Εμείς, κατεβαίνουμε στην Αθήνα στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας. Τα προβλήματα μας είναι προβλήματα επιβίωσης και τα αιτήματα μας πρέπει να ικανοποιηθούν αν θέλουν να παραμείνουμε στα χωράφια μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση και όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Με αυτή την έννοια, εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ενώ όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αύριο στις 10 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς επαρχιακών οδών και εναλλακτικών διαδρομών, σήμερα από τις 5 μέχρι τις 8.30 μ.μ. παρέμεινε κλειστή η επαρχιακή οδός Λάρισας – Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου, έκλεισε από τις 5 το απόγευμα και για μιάμιση ώρα ο κόμβος Πλατυκάμπου στην παλιά Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και έκλεισε επίσης και η νέα Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης από τις 4 μ.μ. στο ύψος του Αργυροπουλίου.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Σε εξέλιξη ακόμη οι διαπραγματεύσεις στο τελωνείο του Προμαχώνα

Τη δέσμευση ότι θα ανοίξουν το τελωνείο του Προμαχώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για όση ώρα χρειαστεί ώστε να αποφορτιστεί η κίνηση που έχει δημιουργηθεί και στις δύο πλευρές, έδωσαν οι Έλληνες αγρότες σε Βούλγαρους και Έλληνες αξιωματούχους, που βρίσκονται ήδη σε πολύωρες συζητήσεις.

Αυτά ανέφερε στους δημοσιογράφους το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, Ανέστης Κεμανετζόγλου, προσθέτοντας «ήδη έφυγε αντιπροσωπεία της βουλγάρικης πλευράς, ώστε να ενημερώσει τους οδηγούς και περιμένουμε την απάντησή τους»

Υπενθυμίζεται ότι στις 13.00 Έλληνες αγρότες συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία οδηγών φορτηγών και νταλίκων που είναι αποκλεισμένοι από την Κυριακή στα βουλγαρικά σύνορα. Ενώ ο διάλογος κύλησε ομαλά, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στις ώρες και έτσι ενώ οι Έλληνες αγρότες είχαν ελευθερώσει το τελωνείο, η άλλη πλευρά δεν έδινε “ελευθέρας”, λόγω του πλήθους που εμπόδιζε την δίοδο. Στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκησαν κυβερνητικά στελέχη των δύο πλευρών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Τονίζεται ότι στην πλευρά της Ελλάδας η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει τα 13 χλμ, ενώ στη βουλγάρικη πλευρά τα 30 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του