«Αλέξη πάμε να φύγουμε και να μην υπογράψουμε τα μέτρα», εισηγείται μειοψηφική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα


tsipras-maximousΒρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή με μια κυβέρνηση που έχει αποσυντονιστεί από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πολλά στελέχη (κυρίως μεσαία) ζητούν ρήξη με τους δανειστές και άλλα πρωτοκλασάτα επιλέγουν τις εκλογές σαν διαφυγή.
Ο πρωθυπουργός – μέχρι στιγμής – αρνείται τις εκλογές – «Δεν αντέχει η χώρα, λέει» και σειρά πρωτοκλασάτων υπουργών όπως οι: Ευκλείδης Τσκαλώτος, Γ. Σταθάκης, Γ. Δραγασάκης, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης και άλλοι, τον παροτρύνουν να επιδιώξει συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης και αν αποτύχει να προσφύγει σε εκλογές.

Οι στενοί του συνεργάτες – Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς – του εισηγούνται περίπου το ίδιο, αλλά με μια παραλλαγή. Να προσπαθήσει να διευρύνει την συγκυβέρνηση και αν αποτύχει να πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Υπάρχει και η περίπτωση της αιφνίδιας παραίτησης της κυβέρνησης αν αύριο η γενική απεργία συγκεντρώσει στους δρόμους της Ελλάδας πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο.
Όλοι στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές δεν μπορεί να περάσουν. Όχι μόνο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από οποιαδήποτε κυβέρνηση. (περισσότερα στη καινούρια στήλη του Σπύρου Καρατζαφέρη: ''Ότι ακούω γράφω'')

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του