ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: “ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!” – ΝΕΑ ΒΕΝΤΕΤΑ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΙΜΟΥ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ! ΕΚΑΝΑΝ “ΝΤΟΥ” ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΛΟΥΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΟΓΙΑ! (ΦΩΤΟ)

anthimos-630x400




Ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση που δέχθηκε η ΙΜΘ από αναρχικούς το πρωί της Τρίτης να σχετίζεται με την κατάληψη του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος στην Τούμπα, αφήνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε αρχικά στην επίθεση κάνοντας λόγο για περίεργη και πρωτοφανή επίθεση από 6 άτομα τα οποία ήταν με μηχανάκια και φορούσαν κουκούλες.

Τα άτομα φέρεται να χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες τους οποίους είχαν γεμίσει με κόκκινη μπογιά και περιέλουσαν τόσο ανθρώπους που ήταν μέσα στη Μητρόπολη όσο και προξενώντας υλικές ζημιές.
“Άρχισαν να χαλούν ότι μπορούν, Βιβλία, καρέκλες, τοίχους, έριξαν μπογιές στο νομικό σύμβουλο της Μητρόπολης. Ένας από τους υπαλλήλους πήγε στο νοσοκομείο καθώς ήταν κατακόκκινος παντού σαν να άδειασαν ολόκληρο δοχείο πάνω του. Το ίδιο και σε έναν άλλον υπάλληλο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κκ Άνθιμος.
Ερωτώμενος αν συνδέει την επίθεση με την κατάληψη του παλιού ορφανοτροφείου στην Τούμπα, ο Μητροπολίτης σχολίασε πως ” Πιθανόν να σχετίζεται η επίθεση με αυτό. Η υπόθεση δεν μπορεί να μείνει έτσι. Ή λειτουργεί κράτος ή δεν λειτουργεί. Αν δεν λειτουργεί να το ξέρουμε και να πάρει ο καθένας την υπόθεσή του.”.
Τόνισε πως η Εκκλησία είναι έτοιμοι να κατασκευάσει στο χώρο ίδρυμα για την περίθαλψη ανθρώπων που έχουν χρόνια νοσήματα.
Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival.gr:
Thestival.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του