Φούσκα η μάχη της κυβέρνησης με τους «νταβατζήδες»!




ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η «ΜΑΧΗ» ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!
«Φταίει ο γάιδαρος και δέρνουν το σαμάρι», λέει εδώ και χρόνια ο σοφός λαός όταν θέλει να στηλιτεύσει μια υποκριτική και ψεύτικη συμπεριφορά. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτοξεύει πύρινους λόγους εναντίον των «καναλιών της διαπλοκής», απομυζώντας και αφυδατώνοντας το τελευταίο ίχνος ζωής μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών, την ίδια ώρα αφήνει τους «νταβατζήδες» να παίζουν μπάλα ξέγνοιαστοι..
.

Περί τα τέλη Μαΐου του 2013, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τότε αρχηγός μιας ισχυρής είναι η αλήθεια αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαιρόταν να αναλύει την πολιτική του ή αλλιώς το μέτωπο με τον άξονα διαπλοκής των ΜΜΕ - στην κατάμεστη αίθουσα του Σινέ «Κεραμεικός» στο Μεταξουργείο.
Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε υπό συνθήκες να συμβιβαστεί με αυτό το σάπιο σύστημα, να πει "δεν βαριέσαι, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς οι διαχειριστές". Δεν θα το πούμε, όμως, ποτέ αυτό. Φιλοδοξούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα. Να βάλουμε ένα τέλος στη διαπλοκή».



Ναι, ήταν Μάιος του 2013 όταν ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών «να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να εκπέμπουν!»

«Ας δούμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες σε αυτά που εμείς ονομάζουμε συστημικά ΜΜΕ», φώναζε από το μικρόφωνο ο Αλέξης Τσίπρας.

Και απαντούσε ο ίδιος: «Εκείνοι που είτε έχουν συμφέρον στη συνέχιση αυτής της πολιτικής που μας οδήγησε στην κρίση, είτε τρέμουν την ιδέα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα θέσει εν αμφιβόλω τη προνομιακή τους μεταχείριση από τη πλευρά του κράτους. Με δυο λόγια πρόκειται για την οικονομική ολιγαρχία, που όχι μόνο δεν μάτωσε από την κρίση, αλλά έχοντας βγάλει τα κέρδη των προηγούμενων ετών στο εξωτερικό, μας κουνάει σήμερα το δάκτυλο. "Ελα να μας βρεις να μας φορολογήσεις", μας διαμήνυσε κάποιος εξ αυτών, με συμμετοχή και σε μετοχική σύνθεση ΜΜΕ, πριν από τις εκλογές».

Από εκείνη την ομιλία πέρασε αρκετός καιρός και κυρίως μεσολάβησαν πολλά. Σίγουρα όμως, όχι, μία «μεγάλη πολιτική αλλαγή», όπως υποστήριζε τότε ο ομιλητής στο Σινέ «Κεραμεικός» στο Μεταξουργείο.



Εδώ και ένα χρόνο, ο Αλέξης Τσίπρας κρατά τα ηνία αυτής της χώρας.

Ας δούμε με επίσημα στοιχεία πως έχει αντιμετωπίσει εκείνους «που αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη», εκείνους που αν δεν έβαζαν -όπως έλεγε ο ίδιος - θα είχαν πρόβλημα.

Ανείσπρακτοι φόροι και πρόστιμα συνεχίζουν να «θρέφουν» τους «νταβατζήδες της διαπλοκής» για να μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση στον... εαυτό του;

Δείτε απόσπασμα από το debate των πολιτικών αρχηγών τον Σεπτέμβριο του 2015:



Τώρα;

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών!

Συγκεκριμένα, από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τα βεβαιωμένα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, προκύπτει ότι:

Το σύνολο φόρων τηλεοπτικών διαφημίσεων για το 2015 ανήλθε στα 39.300.659,10 ευρώ.

Το κράτος εισέπραξε μόλις τα 20.071.805,78 ευρώ.

Παραμένουν ως οφειλόμενα: 20.071.805,78 ευρώ!

Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η «ροή» με τα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς την εξαετία 2010-2016.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι:

Συνολικά τα επιβληθέντα πρόστιμα ανέρχονται σε 23.332.729,25 ευρώ. Έχουν εισπραχθεί μόλις τα 9.351.626,29 ευρώ. Οφείλονται 23.332,729,25 ευρώ!

Συνολικά, λοιπόν, από τα 62.633.388,35 εκατομμύρια το κράτος κατάφερε να εισπράξει μόνον τα 28.580.479, 61 ευρώ.

Κατά την συζήτηση του θέματος στη Βουλή, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιχείρησε -μάταια - να «διαρρήξει τα ιμάτιά του» υποστηρίζοντας πως: «Αυτό το καθεστώς θα τελειώσει. Θα πληρώσουν όλοι και ειδικά αυτοί που κάθε βράδυ και κάθε Κυριακή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και αφιερώνουν πολλές ώρες για τα πόσα χρωστά ο κόσμος και οι ίδιοι δεν λένε τι οφειλές έχουν».

Ας δούμε, ακόμη πιο αναλυτικά τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις βεβαιωμένες οφειλές.


Και είναι απορίας άξιο αν θα καταφέρει να εισπράξει άλλα, με δεδομένο ότι το εισπρακτικό ενδιαφέρον -όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων- έχει στραφεί σε συνταξιούχους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες που και με αυτούς σκοπεύει -απ' ότι φαίνεται να τελειώνει «μια ώρα αρχύτερα» στέλνοντας τους στη Βουλγαρία για... ενίσχυση. Tο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, πάντως, έχει προνοήσει να τους στείλει στο Βορρά με την υπογραφή της στο Μνημόνιο 3 και την «συν-υπογραφή» της στις άκρως καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων των προηγούμενων Μνημονίων.

Κατά τα υπόλοιπα τους φταίει ο γαϊδαράκος -Διαβάστε τι συνέβη την Παρασκευή 05/02/2016.

Εάν φορούσε σαμάρι, λέτε να το άφηναν ελεύθερο ώστε να δικαιολογήσουν και την παροιμία της οποίας είναι... πιστοί: «Φταίει ο γάιδαρος και δέρνουν το σαμάρι»;




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του