ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ | «ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ…ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΩPΑΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΤΟΠΟΣ»

– Έρχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο.
– Η κατάσταση στην Κω μυρίζει έντονα…μπαρούτι
Με 24ωρους, αλλά και επ’ αόριστον αποκλεισμούς, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δηλώνουν πως «δεν φεύγουμε γιατί δεν έχουμε που να πάμε». Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο αναμένονται να είναι μεγάλα, λόγω των αγροτικών μπλόκων και στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με περισσή υπομονή.
Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των μπλόκων της χώρας συνεχίζονται, ενώ οι γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σημεία όπου έχουν «κατασκηνώσει» τρακτέρ, διεξάγονται πλέον περισσότερες από δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι η Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, έχει συγκαλέσει συνάντηση των μπλόκων της χώρας στη Βέροια, για να συζητηθούν τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, τα οποία και θα τεθούν επί τάπητος εκ νέου, την Κυριακή στην Νίκαια.
Κοινή συνισταμένη όλων παραμένει η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή του με τη δική τους συνδρομή, αλλά και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που οδήγησαν τον κλάδο στα μπλόκα.
ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ Η ΚΩΣ
Δεύτερη ημέρα έντασης στην Κω, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hotspot στο νησί τους. Το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο Πύλι, έκλεισαν με βράχους και έβαλαν φωτιές στο δρόμο προς το στρατόπεδο, λίγο πάνω από τη λίμνη.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα vimatisko.gr, κλειστός είναι και ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό από το ύψος της λίμνης. Λίγο πριν τις 9.30, το αυτοκίνητο του Ταξίαρχου που έφτασε στο σημείο που βρίσκονταν οι κάτοικοι, προπηλακίστηκε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου.
Αργότερα, έφτασαν στο σημείο και χειριστές των μηχανημάτων του στρατού, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να περάσουν, μετά από διαβουλεύσεις με τους κατοίκους. Τέλος, πληροφορίες θέλουν τους στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο που γειτνιάζει με το 148, να έχουν παραδώσει τα κινητά τους, κατόπιν σχετικής διαταγής.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΤΑ Hotpsot ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ
Η ένταση ξεκίνησε όταν έξω από το στρατόπεδο 148, όπου θα δημιουργηθεί το Hotpsot, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 κάτοικοι της Κω για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο καταγραφής προσφύγων.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιοδάκης δέχθηκε την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που – σύμφωνα με την καταγγελία του – τον ξυλοκόπησαν και τον προσήγαγαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, αφού του κατάσχεσαν κινητό και κάμερα.
loading...
«Με έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες», είπε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους ο κ. Λιοδάκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή του…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του