Επιμελητήριο Βοιωτίας: Στεκόμαστε όρθιοι και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο (video)






Κρατάει τις δυνάμεις του το Επιμελητήριο Βοιωτίας και εν μέσω κρίσης συνεχίζει με δράσεις και παρεμβάσεις αφού τα μέλη του έχουν ψυχικά αποθέματα όπως τόνισε ο Πρόεδρός του Παναγιώτης Αγνιάδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στο κατάστημα του Γιάννη Ντούσα στη Λιβαδειά με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου Ηλία Κολοβό να κερδίζει το τυχερό νόμισμα.

Η λιτή αλλά με ουσιαστικό περιεχόμενο εκδήλωση έγινε σε «στενό» επιμελητηριακό κύκλο ωστόσο ήταν «πλούσια» σε μηνύματα, ιδέες και προοπτικές με κοινή διαπίστωση την ανάγκη διεκδίκησης για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου καθώς επίσης η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και… επιμελητηριακός Αλέκος Μητάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού Λάμπρος Ρόδης.

«Εμείς στο Επιμελητήριο Βοιωτίας έχουμε ψυχικά αποθέματα και θα παλέψουμε να μείνουμε όρθιοι», τόνισε ο κ. Αγνιάδης και πρόσθεσε: «Τα μέτρα τα οποία έχουν πάρει και αφορούν όλες τις κοινωνικές τάξεις αλλά κυρίως τους επαγγελματίες μας οδηγούν σε εξόντωση επαγγελματική, οικονομική αλλά και κοινωνική».

Δυστυχώς σύμφωνα με τον πρόεδρο τα μηνύματα για το νέο έτος δεν είναι τόσο αισιόδοξα ενώ ταυτόχρονα «δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα η Επιμελητηριακή νομοθεσία κάτι που πιστεύουμε ότι γίνει μέχρι τον Μάρτιο δεδομένου ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου έχει λήξει και περιμένουμε εκλογές». Ωστόσο σύμφωνα πάντα με τον κ. Αγνιάδη «αυτό δε πειράζει τόσο όσο η υποβάθμιση που προσπαθούν να επιβάλουν στον Επιμελητηριακό θεσμό μια και τους ενοχλεί διότι η μόνη φωνή που υπάρχει, ειδικά στην περιφέρεια, η μόνη φωνή που εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα, είναι των επιμελητηρίων».

Όπως είπε η Κεντρική Ένωση (στην οποία κατέχει την θέση του Γενικού Γραμματέα) έχει κοντά της όλες τις επαγγελματικές οργανώσεις και κάτω από την «ομπρέλα» της περίπου 800.000 επιχειρήσεις δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια» και «από κει και πέρα θα δούμε και εμείς σαν περιφερειακό Επιμελητήριο τι θα μπορούμε να προσφέρουμε».

Ακολούθως η Γ. Πούλου τόνισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων προχωρά σε ενέργειες για την προσέλκυση επισκεπτών στη περιοχή, ότι «τον πρώτο χρόνο της θητείας η δημοτική αρχή έχει καταφέρει να αναβιώσει μερικά παλιά έθιμα αλλά και να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης προς τα έξω». Σε ότι αφορά τα έργα έκανε γνωστό ότι προετοιμάζονται οι μελέτες για την ένταξη στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ).

Η κ. Πούλου αφού δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο Π. Αγνιάδης κατά τον χαιρετισμό του έκανε ξεχωριστή αναφορά για τον κάθε προσκεκλημένο είπε: «Ο κ. Αγνιάδης δεν είναι τυχαία Πρόεδρος τόσα χρόνια και αυτό φάνηκε από την από την προσφώνηση όλων των προσκεκλημένων που κάτι είχε να πει για τον καθ΄ ένα ξεχωριστά γεγονός που δείχνει και την ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων σε μία περίοδο που όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης».

Ακολούθως αναφέρθηκε και στην κοινωνική του δράση που «δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό γιατί γίνεται με διακριτικό τρόπο» και ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου «για την συνεργασία και την παρουσία του Επιμελητηρίου σε κάθε πρόσκληση του Δήμου» ενώ έκανε λόγο και για σχεδιασμό κοινής δράσης και «κίνησης» προς Υπουργεία και Περιφέρεια «με σκοπό να κατακτήσουμε και να καταφέρουμε κάτι καλύτερο για την περιοχή και τους κατοίκους της».

Η Γ. Πούλου και ο Π. Αγνιάδης δεν στάθηκαν μόνο στις φιλοφρονήσεις αλλά προχώρησαν και σε πιο ουσιαστικά θέματα πως το ζήτημα επιχειρηματικό πάρκο στο οποίο αναφέρθηκε η Δήμαρχος για να κάνει γνωστό ο Πρόεδρος ότι το Επιμελητήριο έχει και πρόταση και σχετικές μελέτες.

Παράλληλα δεσμευτήκαν για από κοινού παρεμβάσεις με την ευκαιρία που η κ. Πούλου είναι «κυβερνητική» και ο κ. Αγνιάδης «περιφερειακός» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεστήκαν προκειμένου να «επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα για το καλό της περιοχής και των κατοίκων της».

Τέλος αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Παναγιώτης Αγνιάδης τα οποία καθιστούν το Επιμελητήριο Βοιωτίας κομβικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

«Είναι σημαντικό οτι παραμείναμε στην τρίτη βιομηχανική και βιοτεχνική δύναμη στην Ελλάδα μετά από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Έχουμε 212 εξαγωγικές επιχειρήσεις που τις ζηλεύουν πολύ ενώ έχουμε και πολλά προϊόντα κοσμούν διεθνείς αγορές» είπε ο κ. Αγνιάδης και απευθυνόμενος στην Γιώτα Πούλου συμπλήρωσε: «Την ίδια στιγμή η Λαμία και η Χαλκίδα σαν συμπληγάδες μας έχουν στη μέση. Γι΄ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη εμείς να διεκδικήσουμε δυναμικά και να μη νιώθουμε μειονεκτικά αλλά να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε αγωνιστική διάθεση».
ep2
ep3
ep4
ep5
ep6
ep7
ep8
ep9
ep10
ep11
ep12
ep13
ep14
ep15

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του