ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία από αύριο





Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρεί από τις 6 έως και τις 7 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ. Σε σχετική ανακοίνωση, αφού απαριθμεί τα επιπρόσθετα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων, τονίζει ότι διεκδικεί:

1. Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000€ για κάθε φυσικό πρόσωπο.

2. Μείωση έμμεσων φόρων. Χαμηλός ως και μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης.

3. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης περιουσίας με παράλληλα εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την απαλλαγή/προστασία των ιδιοκτητών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.


4. Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για πάσης φύσεως οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

5. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές. Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όλων των κεφαλαιούχων επιχειρήσεων.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα να διατρανώσουν την απόφασή τους: ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του