ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ

«Δευτέρα ή Τρίτη θα είναι πιθανότητα έτοιμη η προκήρυξη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών», διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο υπουργός...
Επικρατείας ανέφερε συγκεκριμένα πως : «στις αρχές της επόμενης εβδομαδας ξεκινά η διαδικασία της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες. Προθεσμία υποβολής των φακέλων: 45 ημέρες.» «Η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν αν όλα πάνε καλά μπορεί να σηματοδοτήσει και μια νέα σελίδα για την ελληνική τηλεόραση», τόνισε.

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθαρίζει πως: «είναι σαφές πως είναι πολιτική μας δέσμευση πως με την προκήρυξη θα είναι πεντακάθαρο το πεδίο. Θα είναι όλα ξεκάθαρα. Εγείρεται από διάφορες πλευρές θέμα περιορισμού, αλλά κάτι τέτοιο δεν τίθεται. Κάθε ενδιαφερόμενος διεκδικεί και σωστά διεκδικεί να γνωρίζει σε ποιο τηλεοπτικό περιβάλλον και ποιο κομμάτι της πίττας της διαφημιστικής θα δικαιούται. Θα είναι απόλυτα γνωστό το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μέχρι τώρα επικρατούσε καθεστώς αδιαφάνειας».

Για τις κομματικές άδειες και την digea, ο υπουργός σχολίασε πως: «Το κοντέρ μηδενίζει. Πλέον θα υπάρχουν αδειοδοτημένα κανάλια, δεν θα υπάρχουν διακρίσεις. Με το νόμο της αδειδότησης έχουμε και την υποχρέωση να μπορεί η ΕΡΤ να αναπτύξει το δικό της δίκτυο. Όλα θα είναι ξεκάθαρα. Η νέα τηλεοπτική σεζόν θα σηματοδοτήσει και μία νέα σελίδα στην ελληνική τηλεόραση. Η ανάπτυξη του δικτύου είναι σύνθετη. Είναι αντιοικονομικό να αναπτυχθούν πολλαπλά δίκτυα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Είναι θέμα εθνικού συμφέροντος. Το αν θα έχουμε επαρκές σήμα στα ανατολικά παράλια της Μεσογείου, δεν είναι μόνο θέμα που θα αποφασίσουν ιδιώτες, πρέπει να μπαίνουν και άλλα κριτήρια.

Ο κ. Παππάς ερωτηθείς σχετικά με τη διαπραγμάτευση άνοιξε «πυρ» κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας πως:

«Η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 20 δισεκ. χαμηλότερη από αυτή που είχε συμφωνήσει η ΝΔ»

«Η προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και η διατήρηση των επικουρικών είναι στο θεμέλιο της πολιτικής μας. Η απαίτηση νέων μέτρων γίνεται από αυτούς που προέβλεπαν την καταστροφή που δεν ήρθε. Κάποιοι αρνούνται να δεχθούν ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα απ'ότι περίμεναν. Την ίδια στιγμή όμως διευρύνεται το διεθνές τόξο υποστήριξης μας», επεσήμανε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του