Σενάρια made in USA για πτώση Τσίπρα



Τις τελευταίες ημέρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται πως κυκλοφορούν σενάρια περί σχεδίων ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα είτε μέσω νέων εκλογών είτε μέσω οικουμενικής α λα Παπαδήμου, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Τα σενάρια θέλουν ως πρωταγωνίστρια την Κριστίν Λαγκάρντ και ενορχηστρωτή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και φαίνεται πως εξυφάνθηκαν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Άλλωστε οι νέες απαιτήσεις του Ταμείου έρχονται σε μια στιγμή που τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν επικίνδυνα.

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, είναι ενήμερη επί των σεναρίων αυτών.


Το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατούσαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι εταίροι. Η δε βεβαιότητα είναι πως η στάση των Ευρωπαίων στην εξύφανση των όποιων σχεδίων, εφόσον υπάρχουν, δεν μπορεί να είναι ενιαία.

Ως παράγοντες των επιφυλάξεων, τουλάχιστον κάποιων εκ των Ευρωπαίων στην υλοποίηση των όποιων σχεδίων θεωρούνται από ελληνικής πλευράς το ενδεχόμενο Brexit, αλλά και οι επικείμενες εκλογές σε Αυστρία και Ισπανία, τα αποτελέσματα των οποίων ενδέχεται να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα πάντως με όσα διοχετεύονται από την Ουάσιγκτον, το σχέδιο έχει την υπογραφή Σόιμπλε και τέθηκε στο επίκεντρο μυστικών συναντήσεων στην Ουάσινγκτον κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ που έλαβε χώρα στην αμερικανική πρωτεύουσα στα μέσα Απριλίου, με όχημα την επιβολή ενός επιπλέον πακέτου αυτοκτονικών μέτρων για την ελληνική οικονομία (κατ' ουσίαν ένα έξτρα προαιρετικό Μνημόνιο) και με άλλοθι την ανάγκη να πειστεί το ΔΝΤ να παραμείνει θεματοφύλακας της λιτότητας στην Ελλάδα, όπως θέτουν ως προϋπόθεση οι Ευρωπαίοι για να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση προς τη χώρα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του