Δραματικές εξελίξεις στο Mega μετά το νέο ένταλμα σύλληψης κατά του Μπόμπολα




Aυτό το κανάλι ποιος θα το πάρει; Δραματικές εξελίξεις στο Mega καθώς από την Κύπρο στάλθηκε στις εισαγγελικές αρχές της Αθήνας νέο ένταλμα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα-όπως μεταδίδει η εφημερίδα Φιλελεύθερος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Χατζηβασίλης.
Στο μεταξύ το κανάλι χρωστάει κοντά στα 100 εκατομμύρια στις τράπεζες, 30 εκατομμύρια και πλέον σε προμηθευτές και το 2015 είχε ζημίες 15 εκατομμυρίων ευρώ.Πως μπορεί να διασωθεί ένα κανάλι κάτω από αυτές τις συνθήκες την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ετοιμάζει εκτεταμένους ελέγχους στα media shops για τον τρόπο που μοιράζονται τα πακέτα της διαφήμισης. Αυτό θα είναι το επόμενο πεδίο δόξης λαμπρό για την κυβέρνηση σύμφωνα με τις διαρροές από την Γραμματεία Εσόδων.
Στο νέο ένταλμα κατά Μπόμπολα οι ανακριτικές Αρχές έχουν περιλάβει τα νέα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια τους και αφορούν στον πρόεδρο της Helector και που οι ανακριτές θεωρούν ότι αποδεικνύουν πως το αδίκημα για το οποίο φέρεται ύποπτος, διαπράχθηκε στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται μαρτυρία σύμφωνα με την οποία είχε συνάντηση στην Κύπρο με πρόσωπο που τώρα είναι κατηγορούμενος γιατί έλαβε μίζες και με τρίτο πρόσωπο που σήμερα είναι μάρτυρας και συμφωνήθηκε να δοθούν μίζες.
Η μαρτυρία αυτή προέκυψε μετά την έκδοση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όπως και άλλα στοιχεία που περιήλθαν αργότερα εις γνώσιν τους. Σημειώνεται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε υποστηρίξει στην Αθήνα ότι αν διαπράχθηκαν αδικήματα, αυτά έγιναν στην Ελλάδα και γι’ αυτό ζήτησε όπως δικαστεί εκεί αντί να σταλεί στην Κύπρο. Οι κυπριακές Αρχές επιχειρούν τώρα να ανατρέψουν τον ισχυρισμό αυτό με τα νέα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη αυτή, η προγραμματισμένη διαδικασία για έκδοση του κ. Μπόμπολα ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία θα γινόταν αύριο Παρασκευή, αναμένεται να αναβληθεί για μεταγενέστερο στάδιο, αφού το προηγούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει αποσυρθεί.

Στo μεταξύ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» οριοθέτησε χρονικά για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας την προκήρυξη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών.

Δείτε τι είπε για την αφραγκία του Mega και την ιλιγγιώδη πρόταση Βρυώνη.



«Η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν αν όλα πάνε καλά μπορεί να σηματοδοτήσει και μια νέα σελίδα για την ελληνική τηλεόραση. Με τη νέα τηλεοπτική περίοδο θα προκύψει ένα σύννομο τηλεοπτικό τοπίο.»
Επιπλέον σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπό συζήτηση η τμηματική καταβολή του τιμήματος σε 2 ή 3 έτη.
«Η οργανωμένη πολιτεία έχει άλλα κριτήρια από τον ιδιώτη για το δίκτυο εκπομπής σήματος με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε και τόνισε «το κοντέρ μηδενίζει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο χωρίς διάκριση προέλευσης».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι το αίτημα αναστολής του Mega κατά της διαδικασίας χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία της ΝΔ κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Ακούστηκε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου σχετικά με τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί όμως οι ίδιοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δεν μπορεί να αλλοιωθεί ο διαγωνισμός επειδή κάποιος ενδιαφερόμενος δεν έχει ταμειακά διαθέσιμα. Το να ζητάν να τους μοριοδοτήσουμε ή να ζητάν άλλα προνόμια ουσιαστικά αποτελεί αλλοίωση» συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς και τόνισε «Όταν δεν πληρώνεις καλύτερα να περιφέρεις την λύπη σου γι’ αυτό και όχι για το τίμημα της άδειας».

Για την πρόταση του κ. Βρυώνη σχετικά με την αγορά άδειας με 35 εκατ. είπε πως:«Παραλάβαμε μία επιστολή που γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της εταιρείας. Ζήτησαν υψηλή τιμή εκκίνησης στα 35 εκατ. Θα ακούσουμε πολλά στο επόμενο διάστημα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, αν βάλουμε υψηλή τιμή εκκίνησης ουσιαστικά φράζουμε το δρόμο σε επενδυτές. Όποιος όμως θέλει να μπει στην αγορά με 35 εκατ. ευρώ είναι ευπρόσδεκτο βέβαια, δεν το απαγορεύει κανείς. Αλλά δεν μπορεί να μπει εξαρχής τιμής εκκίνησης τόσο υψηλή».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του