"Καμπανάκι" από Moody's: Κίνδυνος παράτασης των συνομιλιών με τους δανειστές μέχρι τον Ιούλιο


MOODYSΟ 

οίκος αξιολόγησης Moody's χαρακτηρίζει ως «Credit Negative» (πιστωτικά αρνητική) την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Αξιοσημειώτο είναι το γεγονός πως ο οίκος Moody's «βλέπει» τις συζητήσεις να φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως οι καθυστερήσεις αυξάνουν το ρίσκο μία νέας κρίσης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και αποτρέπουν την όποια συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.


Μάλιστα, δεν αποκλείεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών λόγω της αύξησης της πολιτικής αβεβαιότητας. Ο οίκος Moody's υπογραμμίζει επίσης πως προκειμένου να ανταπεξέλθει η Ελλάδα στις προγραμματισμένες για το προσεχές διάστημα πληρωμές, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πρόκληση της συγκέντρωσης φόρων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του