O ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...











Απάντηση πέντε σημείων έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος...
στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, περί κρίσης στη Δικαιοσύνη και αδιαφορίας του αρμόδιου υπουργού.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι «έχει ήδη σπεύσει» και έχει ασκήσει τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα περιορισμένες αρμοδιότητές του.

Ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη «χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη».

Απαντώντας ο κ. Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζει ότι «ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος όμως αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:

α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.

β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.

γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.

δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί “παραδικαστικών σκανδάλων” κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.

ε) Ότι η-για μικροκομματικούς λόγους- καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς».
Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του