Τουρκία: Εξαφανίστηκαν 14 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού -Φόβοι για νέα απόπειρα πραξικοπήματος!


tourkika-polemika-ploia-kai-aeroskafi-kiklonoun-tin-skiro-670x400
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι τουρκικές αρχές φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων αυτών -τα οποία από τη περασμένη Παρασκευή δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους- είναι πραξικοπηματίες.
Ο ναύαρχος Βεισέλ Κοσελέ, διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, δεν μπορεί να εντοπιστεί από την Παρασκευή και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε με κάποιον τρόπο στο πραξικόπημα ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες, λένε τουρκικές πηγές.
Η εξαφάνιση των πλοίων και των ελικοπτέρων προκαλεί ανησυχία και κάνει τα τουρκικά ΜΜΕ να προειδοποιούν ότι ίσως ετοιμάζεται άλλη μια απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην χώρα.

Σύμφωνα με τους Times, τα 14 «αγνοούμενα» πλοία ήταν σε ενεργό υπηρεσία είτε στο Αιγαίο είτε στη Mαύρη Θάλασσα την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν γύρισαν πίσω στα λιμάνια τους, ούτε έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον τουρκικό Ναυτικό, παρότι είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ ή από δορυφόρο.

Μάλιστα, εικάζεται ότι κάποια από αυτά ή και όλα ίσως κατευθυνθούν προς ελληνικά λιμάνια προκειμένου οι ναύτες που τα αποτελούν να ζητήσουν άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.

Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, αλλά κυβερνητική πηγή αρκέστηκε να δηλώσει σε εφημερίδα: «Εκτιμάμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Τurk επικαλείται το πρακτορείο Sputnik, 42 στρατιωτικά ελικόπτερα συνολικά, λείπουν από διάφορες στρατιωτικές βάσεις, μετά την απογραφή υλικού που πραγματοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, η εξέλιξη αυτή, εντείνει τους φόβους για μία δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του