Η ΕΞΗΓΗΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ υποκίνησαν το πραξικόπημα στην Τουρκία...









Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης.
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.

Χωρίς να διεκδικούμε τίτλους διεθνολόγου, με την απλή λογική, ας αναλύσουμε όσα «ανεξήγητα» συνέβησαν πρόσφατα και ιδίως χθες, στην Τουρκία του Ερτογάν.

Ένας από τους λόγους (όχι ο μοναδικός) που ως λέγεται, o Ερτογάν μαζί με τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία και μάλλον το Ισραήλ, ενίσχυσε αν όχι συνίδρυσε τον ISIS (Putin Tells Everyone Exactly Who Created ISIS,https://www.youtube.com/watch?v=OQuceU3x2Ww ), ήταν και το Κουρδικό.

Στόχος του ήταν η αποφυγή διαμελισμού της Τουρκίας με ίδρυση Κουρδικού κράτους, με συνένωση των κούρδων της Συρίας που θα αποκτούσαν την ανεξαρτησία τους, με τους κούρδους της τουρκίας και του Ιράκ.

Όταν ο ISIS συνετρίβη από τη Ρωσία (πριν ο Ομπάμα τους «βομβάρδιζε» χωρίς να τους βομβαρδίζει κτλ), αποφάσισε να συνδεθεί στενά με τη Ρωσία αλλά και τη Συρία, με στόχο, ως τον εξεδήλωσε, να παραμείνουν οι Κούρδοι της Συρίας υπό το Συριακό κράτος και οι Κούρδοι του Ιράκ, υπό του κράτος του Ιράκ.

Συνειδητοποίησε όμως ότι οι ΗΠΑ προχωρούσαν σε ίδρυση Κουρδικού κράτους και αντέδρασε συσφίγγοντας περεταίρω τη σχέση του με τη Ρωσία του Πούτιν και προτιθέμενος να διαθέσει στους Ρώσους, ακόμα και τη βάση του Ιντσιρλίκ, εκβάλλοντας από αυτήν τους γερμανούς κτλ.

Μετά από όλα αυτά; ακλούθησε το εν εξελίξει υπό πλήρη αποτυχία πραξικόπημα, οι υποκινητές του οποίου συνάγονται από τα ανωτέρω και από ελληνική παροιμία, «τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια». Με το CNN μέχρι προ ολίγου να μην θέλει να πιστέψει ότι το πραξικόπημα απέτυχε παταγωδώς.

Επιπτώσεις των γεγονότων της τουρκίας θα προσθεθούν σε αυτές του Brexit, όσον αφορά την περιφέρεια της νέας τάξης γνωστή ΕΕ. Της οποίας ο «διευθύνων σύμβουλος» Μέρκελ, είχε αρνηθεί χθες την -αν χρειαζόταν- προσγείωση αεροπλάνου με τον Ερτογάν, στην Γερμανία.

Άλλοι πλέον ειδικοί, καλούνται να αναλύσουν τις επιπτώσεις στη υπόδουλη χώρα; μας, στο ΝΑΤΟ κτλ, των ανωτέρω.

Υ. Γ. Θυμηθείτε τη δήλωση της Νούλαντ στην Κύπρο: «Παρόλο που η περιοδεία της στην περιοχή δεν περιλαμβάνει την Άγκυρα» …(http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/322398 ). Λέτε…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του