Την Θήβα και γενικότερα την Βοιωτία, για μια μοναδική εξόρμηση επέλεξε ο Γιώργος Λεκάκης

Την Θήβα και γενικότερα την Βοιωτία, για μια μοναδική εξόρμηση επέλεξε ο Γιώργος Λεκάκης μαζί με παρέα φίλων του, εχθές Σάββατο 16 Ιουλίου.


Ο Γιώργος Λεκάκης, είναι φίλος της Θήβας και της Βοιωτίας και έχει αναπτύξει μια σπουδαία δράση στην περιοχή, τόσο σε συγγραφικό έργο όσο και σε ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές παραγωγές, διαλέξεις αλλά και κοινωνιολογικές αναλύσεις.

Ο Γιώργος Λεκάκης μαζί με την παρέα του επισκέφτηκε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, την Πυραμίδα του Αμφείου, το Αρχαίο λιμάνι των Τιφών και το κάστρο, Πατρίδα του καπετάνιου της Αργώ, του Σίφη, που βρίσκονται στην Αλυκή Βοιωτίας, ενώ μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο η παρέα διασχίζοντας τον Ελικώνα έφτασε στον Ορχομενό, στις Πηγές Χαρίτων, όπου κατά την ελληνική μυθολογία εδώ γεννήθηκαν οι θυγατέρες του Δία και της Ευρυνόμης, οι τρείς Χάριτες που συνόδευαν τη θεά Αφροδίτη.



Ο Γιώργος Λεκάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την απαξίωση των αρχαιολογικών χώρων στην Αλυκή, όπου έχουν γράψει με σπρέι μπογιάς πάνω στα Κυκλώπεια τείχη, αλλά και τα σκουπίδια στις Πηγές Χαρίτων στον Ορχομενό, ενώ αντέδρασε έντονα για την επιλογή τοποθέτησης... βυζαντινών και οθωμανικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. «Θα μπορούσαν να είχαν κάνει ένα ξεχωριστό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 





Το Thiva Post είχε την ευκαιρία να ακολουθήσει την εξόρμηση της παρέας του Γιώργου Λεκάκη με ιδιαίτερη χαρά, και εύχομαι να ξανά έχω την ευκαιρία στο μέλλον.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του