OI ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ επιβαίνοντες προσγειώθηκε νωρίτερα στηνΑλεξανδρούπολη, έχοντας εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το ελικόπτερο εκτιμάται ότι μεταφέρει πραξικοπηματίες που αυτομόλησαν, γεγονός...
που θα μπορούσε να διαταράξει τις ισορροπίες στις σχέσεις Αθήνας - Αγκυρας δημιουργώντας λεπτές ισορροπίες μετά τη στήριξη που προσέφερε η ελληνική κυβέρνηση στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής απόπειρας πραξικοπήματος.
Οι οκτώ επιβάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.
Αθήνα: Το ελικόπτερο επιστρέφει - Το αίτημα εξετάζεται
«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.
Οι Τούρκοι ζητούν την έκδοση 8 πραξικοπηματιών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη (upd)
Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι το αίτημα θα εκξεταστεί με βάση το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι οκτώ κατηγορούνται στη χώρα τους για προσπάθεια κατάλυσης της συνταγματικής νομιμότητας.
Εκδοση ζητά η Τουρκία
«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ποιοί είναι οι επιβαίνοντες;
Στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης νωρίτερα σήμερα, επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το χρονικό της προσγείωσης
Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία και είναι τύπου Black Hawk. Εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11:45' το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51. Ωστόσο κατά την προσγείωσή του διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρκε κανένα πρόβλημα και ως εκ τούτου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι οκτώ επιβαίνοντες φορούσαν στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά και χωρίς να φέρουν στοιχεία, ενώ μεταξύ τους φέρεται να βρίσκεταικαι ένας πολίτης.
Πρόκειται προφανώς για άτομα που αυτομόλησαν. Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία, ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 για εναέρια υποστήριξη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του