Έβαλαν βόμβα σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια







Έκρηξη μικρής ισχύος αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε λίγο πριν από τις 23.00 της Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις» στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», περίπου στις 22.22. Άγνωστος άντρας ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της περιοχής και ο μηχανισμός εξερράγη προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου. Κλειστή παραμένει ως αργά της Τετάρτης η οδός Ιπποκράτους.

Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. για να περισυλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού προκειμένου να εξεταστεί ενώ συνάδελφοι τους αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες που μπορεί να είδαν τα άτομα που τον τοποθέτησαν. Παράλληλα αναμένουν την προκήρυξη με την οποία θα εξακριβωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση και για ποιον λόγο έβαλαν στο «στόχαστρό» τους το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο. Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του