Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του Βούτση










Με 176 ψήφους «κατά» και καμία ψήφο «υπέρ», η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για άρση της ασυλίας του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση. 

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, η υπόθεση αφορά στην έγκληση πολίτη σε βάρος του για «εσχάτη προδοσία» γιατί, εκ της θέσεως του, δεν συνέχισε την επιτροπή που είχε συστήσει η προκάτοχός του για το δημόσιο χρέος.

Επίσης, σημείωσε ότι αυτή η περίπτωση είναι διδακτική για το παρόν και το μέλλον, καθώς αναδεικνύεται η ανάγκη να καταπολεμηθεί η τάση ποινικοποίησης της πολιτικής μας ζωής, που οδηγεί ευθέως σε αντικοινοβουλευτικές πρακτικές. Τάχθηκε, δε, υπέρ της αλλαγής του άρθρου 86 για τις διώξεις μελών της κυβέρνησης. 

Ακόμη, η Βουλή απέρριψε, με 155 ψήφους «κατά», 20 «υπέρ» και 1 «παρών», το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, για υπόθεση, η οποία αφορά στην περίοδο που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του