ΣΑΛΟΣ από την αποκάλυψη των Wikileaks για Τσίπρα και Κλίντον. Τι έγινε το 2015...






Email στο οποίο ο Τζον Ποντέστα, σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και πρώην προσωπάρχης του Μπιλ Κλίντον, εμφανίζεται να γράφει (Ιούλιος 2015) πως ο Λευκός Οίκος τον προσέγγισε με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να μεσολαβήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό για να δεχτεί τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, δημοσιοποίησε το Wikileaks προκαλώντας με αυτή την αποκάλυψη μεγάλη αίσθηση!.

Αναλυτικότερα, στο συγκεκριμένο email ο Ποντέστα φαίνεται να γράφει τα εξής, απευθυνόμενος σε συνεργάτιδα του πρώην προέδρου: «Είμαι σε τρένο τώρα και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (Μπιλ Κλίντον- για την ακρίβεια, William Jefferson Clinton) έχει αρκετή επιρροή στον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον καλέσει και να τον συμβουλέψει να δεχτεί συμφωνία. Μπορείς να τον ρωτήσεις εάν αυτό θα ήταν δυνατόν; Αν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού κατέβω από το τρένο και να εξηγήσω τη λογική τους και το τι ελπίζουν να επιτύχουν. Ευχαριστώ».

Η απάντηση της συνεργάτιδας του πρώην προέδρου είχε ως εξής: «Λέει ναι, αλλά θα χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει τώρα. Το βασικό του ερώτημα είναι- πιέζουμε επίσης και τη Μέρκελ;».
Υπενθυμίζεται πως ο Μπιλ Κλίντον και ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεοπτικό «τετ α τετ»με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο τον περσινό Σεπτέμβριο. 
Αυτό που δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό είναι αν τελικά ο Μπιλ Κλίντον τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.
Την χρονική στιγμή που ο Ποντέστα ζητούσε από τον Κλίντον να μεσολαβήσει η Ελλάδα ήταν κοντά στο τέλος ενός ατέρμονου παιχνιδιού συγκρούσεων με την ΕΕ. Η Ελλάδα απέρριπτε τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Ήταν η εποχή που όλοι περίμεναν ή να καταρρεύσει η χώρα ή να βγει από την ΕΕ.
Και τι ακολούθησε; Ο πρωθυπουργός δέχθηκε την επώδυνη συμφωνία και λίγο αργότερα προκήρυξε δημοψήφισμα ζητώντας από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει. Και παρά το γεγονός ότι ο λαός απέρριψε την επώδυνη συμφωνία, ο Τσίπρας την υπέγραψε.

Και αυτή η υπογραφή, σημειώνει το Breitbart.com μπήκε λίγες ημέρες μετά την ανταλλαγή των email ανάμεσα στον Ποντέστα και το γραφείο του Κλίντον.

Είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα εάν ο Κλίντον τελικά έπαιξε ρόλο στο να υπογραφεί η συμφωνία, όμως ο αρθρογράφος θυμάται ότι η Huffington Post περιέγραφε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό ως «ιδιαίτερα φιλικό και προστατευτικό» όταν οι δυο συμμετείχαν στο Clinton Global Initiative τον Σεπτέμβριο του 2015.

Γράφει το Breitbart: Ο Τσίπρας είχε αντιμετώπιση ροκ σταρ από ένα κοινό ιδιαίτερα φιλικό στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και αληθινοί ροκ σταρ αφού το άστρο του Κλίντον 20 χρόνια μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο, δεν λέει να δύσει.

Άλλα έγγραφα του Wikileaks δείχνουν ότι ο Ποντέστα ζήτησε την βοήθεια και άλλων για να επηρεαστεί ο έλληνας πρωθυπουργός και να δεχθεί την συμφωνία για να αποφευχθεί ένα Grexit. 
Σε ένα από αυτά τα email προς την Ελένη Κουναλάκη που ήταν η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, ο βοηθός της Χίλαρι Κλίντον Τζέικ Σάλιβαν την ενημέρωνε ότι η κα Κλίντον εξέφραζε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να αποφευχθεί ένα Grexit.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του