ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ 2069 – ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΟΝΕΙΔΟΣ ΣΤΟ EUROGROUP… ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2069 ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ! ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ- ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ






Το χρέος λειτούργησε για ακόμη μια φορά ως το… τυράκι στην παγίδα με τα μέτρα. Το χρέος θα ελαφρυνθεί με … προοπτική για το 2069, όταν αρκετές γενιές Ελλήνων θα έχουν αποδημήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο αλλά την ίδια ώρα θα έχουν πληρώσει και με το παραπάνω τα κρατικά χρέη με ακόμη μια σειρά μέτρων από τους κατά τα άλλα εταίρους και δανειστές μας.

Ο διάβολος λένε κρύβεται στις λεπτομέρειες και αυτές οι λεπτομέρειες την τελευταία επταετία μετριούνται με δισεκατομμύρια μέτρων στην πλάτη του ελληνικού λαού. Κάπως έτσι πατά τα νέα μέτρα και παρά τα χτυπήματα συμπαράστασης στην πλάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Eurogroup ήρθε το ΔΝΤ να πει ότι όσα μέτρα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα παρά την αισιοδοξία των Ευρωπαίων δεν αρκούν παρά για το μισό πλεόνασμα από αυτό που απαιτείται. Ουσιαστικά απαιτούνται άλλα τόσα μέτρα και μάλιστα άμεσου δημοσιονομικού χαρακτήρα για να είναι αξιόπιστα.
Επί της ουσίας το ΔΝΤ επιμένει ότι το πακέτο μέτρων που θα πρέπει να ακολουθήσει θα πρέπει να κινηθεί στο τρίπτυχο:
Μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων.
Μείωση των καταβαλλόμενων μισθών από το δημόσιο.

Ουσιαστικά το ΔΝΤ επαναφέρει στο τραπέζι όσα μέτρα προσπάθησαν να αποφύγουν οι Έλληνες υπουργοί στη διαπραγμάτευση και όσα μέτρα προσπάθησε η κυβέρνηση να τα… στείλει σε πολιτική διαπραγμάτευση.
Ουσιαστικά η απόφαση του Eurogroup μεταφράζεται με μια λέξη με κόφτη. Κόφτη σε ό,τι αφορά στις δαπάνες και με μια ακόμη, επικουρική (καθώς η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πιάσει πάτο) σε αύξηση των εσόδων.
Αύξηση των εσόδων δεν μπορεί να υπάρξει παρά με μείωση του αφορολόγητου καθώς άμεση αύξηση φόρων μόνο τη φοροδιαφυγή θα εντείνει, ενώ η μείωση των δαπανών έχει να κάνει σε πρώτη φάση με τις καταβαλλόμενες δαπάνες για τις συντάξεις για τις οποίες του εταίροι και δανειστές λένε ότι κινούνται σε διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τον μέσο όρο της Ένωσης.
Στο βάθος όμως η μείωση των δαπανών του δημοσίου κρύβει και μειώσεις μισθών των εργαζόμενων σε αυτό καθώς οι γενικοί κωδικοί για μείωση εξόδων δεν γίνονται πλέον πιστευτοί από τους δανειστές και έτσι απαιτούν μέτρα άμεσα μετρήσιμα… δηλαδή μείωση μισθών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του