ΠΟΙΟΥΣ "ΚΑΙΕΙ" η εισαγγελική πρόταση για το "φαγοπότι" στον "Αθήνα 9,84"....



Την παραπομπή συνολικά 16 προσώπων σε δίκη για την υπόθεση διασπάθισης χρήματος από το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84", ζητά ο εισαγγελέας Δημήτρης Άσπρογέρακας με εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο 15 στελέχη του σταθμού, ένας επιχειρηματίας, ενώ ζητά να υπάρξει στη Βουλή αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση. Τα αδικήματα που ερευνώνται, ειναι κατά περίσταση κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτήν, σε βάρος ΟΤΑ.

Η υπόθεση αφορά στο χρονικό διάστημα 2003-2010, οπότε -κατά την κατηγορία- οι κατηγορούμενοι με τις ιδιότητές τους είτε ως πρόεδροι του ΔΣ, είτε ως διευθυντές, φέρονται να έδωσαν θετική ψήφο για διάθεση χρηματικών ποσών, ύψους περίπου 37 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η επιχορήγηση από το Δήμο της Αθήνας ανερχόταν στα 100 εκατομμύρια.

Χαρακτηριστικά στο πόρισμα οικονομικών ελεγκτών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, καταγράφονται τα εξής παραδείγματα:

- Τη διετία 2009 - 2010 στα έξοδα του γραφείου του πρόεδρου καταγράφθηκαν μία τσάντα αξίας 500 ευρώ, μανικετόκουμπα και ζώνη συνολικού κόστους 403 ευρώ, 23 μπουκέτα λουλούδια από 35 ευρώ έως 200 ευρώ η κάθε σύνθεση, 5 τηλέφωνα γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, δύο αρώματα 369 ευρώ.

- Την περίοδο 2001 εως 2010 φαίνεται να δαπανήθηκαν για ταξίδια σε εξωτερικό και Ελλάδα περίπου 350.000 ευρώ.

- τα έξοδα δημοσίων σχέσεων έφτασαν στις 292.739 ευρώ το 2007, 332.184 ευρώ το 2008, 156.011 ευρώ το 2009 και 182.645 ευρώ το 2010, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο ετήσιος μέσος όρος κυμαινόταν στις 25.000 ευρώ.

- Αντίστοιχα, τα έξοδα σε κούριερ, υπολογίζονται στα 10.809 ευρώ το 2007, 10.003 ευρώ το 2008, 48.093 ευρώ το 2009 και 69.626 ευρώ το 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ετήσιος μέσος όρος για τα ίδια έξοδα, φέρονται να κυμαίνονταν μεταξύ των 2000 και 3000 ευρώ.

Όσο για τον επιχειρηματία, ο οποίος έχει και άλλες ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε απο τραπεζα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μετά από διακανονισμό μεταξύ της εταιρίας του και του Δήμου, ο τελευταίος το κατέβαλε στην τράπεζα όπου όφειλε ο επιχειρηματίας. Έτσι, πλέον το πιστωτικό ίδρυμα διεκδικεί τα χρήματα αυτά από το Δημο Αθηναίων.

Τέλος, ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας εισηγείται την απαλλαγή από κάθε κατηγορίας τριών εμπλεκόμενων. Πάντως, όλοι οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι στο στάδιο της ανάκρισης, έχουν αρνηθεί τα όσα τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι οι εντολες για τις ενέργειές του προέρχονταν από το Δήμο Αθηναίων από τον οποίο επιχορηγείται ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το οποίο θα αποφανθεί αν και ποιοί κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη.

Βέβαιος για την απαλλαγή του στην υπόθεση του Αθήνα 9,84 δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, αναφέροντας ότι συμμετείχε στο ΔΣ του σταθμού ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αθηναίων και άρα δεν είχε αποφασιστικό ρόλο, αλλά και ότι κινήθηκε πάντα με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, καθώς και ότι το όνομα του αναφέρεται ειδικά στην εισαγγελική πρόταση λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας.


"Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή Καμίνη, η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε των πεπραγμένων του 9,84, για το χρονικό διάστημα 2001 - 2010, δηλαδή για τις δημαρχίες Δ. Αβραμόπουλου, Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνη. Εγώ συμμετείχα στο Δ.Σ. του 9,84 για μικρο διάστημα επί δημαρχίας Κακλαμάνη, ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων, και συγκεκριμένα της δημοτικής παράταξης Ανοικτή Πόλη. Σημειωτέον ότι το ΔΣ του 9,84 αντικατοπτρίζει τον συσχετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο", αναφέρει σε δήλωση του ο κ.Κυρίτσης.

"Η υπόθεση, σε ότι με αφορά, σχετίζεται με την ανάληψη από τον 9,84 του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων τα Χριστούγεννα του 2008 και του εκσυγχρονισμό του αμφιθεάτρου του 9,84 που, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν περιλαμβάνονται στις τυπικές αρμοδιότητες του σταθμού.

Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. Το γεγονός ότι είμαι βουλευτής διαχωρίζει την υπόθεσή μου από τα υπόλοιπα 15 άτομα που αναφέρονται στην ίδια υπόθεση" συνεχίζει ο κ.Κυρίτσης και καταλήγει:

"Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του Δ.Σ. και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του