Νέοι τουρκικοί..."τσαμπουκάδες"! Στα άκρα τραβάει το σχοινί ο Τσαβούσογλου και απαιτεί από την Ελλάδα να...





"Τελεσίγραφο" από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας αμέσως μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα. Ζητεί "άμεση" έκδοση!

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TR, στις Βρυξέλλες και ζήτησε την άμεση έκδοση των οκτώ αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον περασμένο Ιούλιο και οι οποίοι ζητούν άσυλο.

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τους εν λόγω αξιωματικούς "πραξικοπηματίες" και δήλωσε πως "επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση των ανθρώπων αυτών στην Τουρκία".

Μια υπόθεση που έχει την δική της, ιδιαίτερη βαρύτητα, ειδικά ενώ το τελευταίο διάστημα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν -επιεικώς- μια περίοδο κρίσης.

"Δυσάρεστες εξελίξεις" βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Παράλληλα, σε ένα πράγμα συμφωνεί ο γερμανικός Τύπος για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των 8 τούρκων στρατιωτικών. Ότι η υπόθεση είναι δύσκολη για την Αθήνα.

Η Tagespiegel σε άρθρο με τίτλο «Πίσω στην Τουρκία» γράφει: Τρεις από τους οκτώ τούρκους στρατιώτες που προσγειώθηκαν στις 16 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας πολιτικό άσυλο θα εκδοθούν, όπως όλα δείχνουν, στην Τουρκία. Η εφημερίδα του Βερολίνου επισημαίνει: «Την Δευτέρα η ελληνική δικαιοσύνη αρνήθηκε την έκδοση τριών άλλων στρατιωτών προκαλώντας την οργή της Άγκυρας. Η απόφαση για τους υπόλοιπους δύο τούρκους στρατιώτες θα ληφθεί εντός της εβδομάδας.

Για την Αθήνα η υπόθεση γίνεται ολοένα και πιο δυσάρεστη. Τις περασμένες εβδομάδες η τουρκική κυβέρνηση άρχισε να απειλεί. Την ώρα που περισσότερα τουρκικά μαχητικά πετούν πλέον πάνω από ελληνικά νησιά, ο πρόεδρος Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ακόμα και η ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό φαίνεται να βρίσκεται στο τραπέζι.

Μέχρι σήμερα ωστόσο η ελληνική δικαιοσύνη δεν δείχνει να εντυπωσιάζεται από τις τουρκικές εντολές. Τα στοιχεία που προσκόμισε η Άγκυρα δεν αρκούν, διαπίστωσε η αρμόδια εισαγγελέας. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή μια έκδοση για πολιτικούς λόγους. (...) Τα ονόματα των στρατιωτών που θα εκδοθούν και των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε παραμένουν απόρρητα. Κατά της μη έκδοσης των πρώτων τριών στρατιωτών η εισαγγελία της Αθήνας κατάθεσε την Τρίτη ένσταση. Επειδή σε όλες τις περιπτώσεις έχει κατατεθεί έφεση η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μήνες. Την ίδια στιγμή τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία κάνουν λόγο για "σκανδαλώδη απόφαση " και ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα στηρίζει το κίνημα Γκιουλέν».

Στην διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel παρατηρεί: «Οι τούρκοι στρατιώτες επιβαρύνουν τις ελληνικοτουρκικές σχέσεις. Τώρα δικαστήριο στην Αθήνα έκανε δεκτό το αίτημα της τουρκικής δικαιοσύνης που ζητά έκδοση των τριών στρατιωτών. Νομικοί αναμένουν ότι οι τρεις στρατιώτες θα ασκήσουν έφεση, η οποία θα εξεταστεί από το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μήνες».

Με πληροφορίες από reuters.com και dw.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του