Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2016

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το φονικό εμπρησμό στην MARFIN

Εικόνα
Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το φονικό εμπρησμό στην MARFIN Ομόφωνα αθώοι, με ανάλογη απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ, που κόστισε τη ζωή τριών υπαλλήλων και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στις 5 Μαίου 2010, κατά την διάρκεια του ογκώδους συλλαλητηρίου κατά του πρώτου μνημονίου.

Τέταρτο μνημόνιο επιβάλει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Εικόνα
Η ίδια η ελληνική Κυβέρνηση έχει ανοίξει το δρόμο για το τέταρτο μνημόνιο, με την αίτηση που έχει κάνει από τον Ιούλιο του 2015 και εκκρεμεί από πέρσι το καλοκαίρι, για ενεργό συμμετοχή του ΔΝΤ. Πολλοί έχουν ξεχάσει το επίσημο αίτημα συμμετοχής του Ταμείου με επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στις 24 Ιουλίου του 2015 στην οποία εκτός από την συμμετοχή του ταμείου στο πρόγραμμα του ΕΜΣ ζητούσε και νέα χρηματοδότηση ώστε η συμμετοχή του Ταμείου να είναι «ενεργή» .

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους αθλητές που δεν συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες

Εικόνα
Αυστηρές ποινές «φέρνει» ο νέος αθλητικός νόμος για τους παίκτες που αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Εθνικές ομάδες, όταν αυτό δεν οφείλεται σε τραυματισμό. Στη σχετική διάταξη προβλέπεται πως αθλητής που αρνείται να αγωνιστεί σε εθνικό συγκρότημα και δεν οφείλεται αυτό σε λόγους υγείας θα τιμωρείται με αποκλεισμό μέχρι και δέκα ετών από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και από τις υποχρεώσεις τις ομάδας του για έξι ως δώδεκα μήνες.

Η απάντηση του Νίκου Παππά στην πρόταση νόμου της ΝΔ για τις άδειες…

Εικόνα
Για κροκοδείλια δάκρυα σχετικά με τους εργαζομένους στα κανάλια κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως επισημαίνει ο κ. Παππάς οι μοναδικές επί της ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η ΝΔ είναι ότι:

Ουρές και ένταση στη ΔΕΗ – Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 36 δόσεις

Εικόνα
Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ καθώς λήγει σήμερα η παράταση που έχει δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ για όσους θέλουν να κάνουν ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις. Από τις πρώτες πρωινές ώρες πολίτες κυρίως μεγαλύτερων ηλικιών προσπάθησαν να πιάσουν μια θέση για να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα, γεγονός που δημιούργησε αρκετές λογομαχίες.

Τσελέντης : Αναμένουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα!

Εικόνα
«Η χώρα μας είναι μια σεισμογενής χώρα και κάποια ρήγματα να έχουν συσσωρεύσει ενέργεια»

Έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτύρεται το ΠΑΜΕ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ, έξω από τον Άρειο Πάγο, με αφορμή την έναρξη των καταθέσεων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση των επιθέσεων σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013. Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το ρεύμα της καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Oι γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων για τον καρκίνο και τη θεραπεία του

Εικόνα
Οι πληροφορίες περί καρκίνου υπάρχουν από τότε που έχουμε ιατρικά κείμενα, δηλ. από τη εποχή του Ιπποκράτους και μετά, αν και παλαιότερα είχαν γραφεί ιατρικά κείμενα όπως μας πληροφορεί ο Σωκράτης «πολλά γαρ των ιατρών εστί συγγράμματα». Το αξιόλογο βιβλίο του Καθηγητού-Ακαδημαϊκού Αριστ. Κούζη, (1872-1961), Ο καρκίνος παρά τοις αρχαίοις Ελλησιν ιατροίς, Αθήνα 2004, το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν από εκατό και πλέον χρόνια, πρόσφατα το επανεκδώσαμε, ώστε να γίνει προσιτό σε εκείνους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τις γνώσεις περί καρκίνου των αρχαίων Ελλήνων ιατρών: Ιπποκράτους, Γαληνού, Αρεταίου, Ρούφου του Εφεσίου, Διοσκουρίδου, Αρχιγένους, Φιλόξενου, ΄Αντύλλου, Ορειβασίου, Παλλαδίου, Αετίου,

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: "Οσμή" συνεννόησης χωρίς Πολύδωρα αλλά μόνο με ΕΣΡ

Εικόνα
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κι εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής, σε μια νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει συναίνεση για την εκλογή νέου συμβουλίου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πριν από την αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων. Σύμφωνα με το protothema.gr, η Νέα Δημοκρατία, που με τις ψήφους της κρατά το «κλειδί» για να ξεκλειδώσει η αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων που απαιτούνται στη Διάσκεψη για την εκλογή νέου συμβουλίου του ΕΣΡ, θέτει δύο απαραίτητες προϋποθέσεις, τις οποίες κατ' αρχάς δείχνει για πρώτη φορά να αποδέχεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Απειλούν με μπλόκα τα Χριστούγεννα

Εικόνα
Αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νίκαια όπου στο πολιτιστικό κέντρο συνεδρίασε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΟΓΑ με τρακτέρ ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλία.Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πιθανόν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νίκαια όπου στο πολιτιστικό κέντρο συνεδρίασε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Τον τόνο έδιναν τα τρακτέρ που

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποτεφρώνεται οι Παπανδρεϊκοί ετοιμάζονται Η Ιστορική Ομιλία του Δημήτρη Τσοβόλα και το άρθρο-φωτιά του Γιάννη Σουλαδάκ

Εικόνα
Τον χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει διεκδικούν οι λεγόμενοι “Παπανδρεικοί” καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μονοψήφια ποσοστά και οι πολλοί από τους ψηφοφόρους του αναζητούν τις ρίζες τους. Ανάμεσά τους στους γνήσιους εκφραστές της αντίληψης του Ανδρέα Παπανδρέου για την Οικονομία αλλά και για τους Πολίτες, την Κοινωνία θα μπορούσαμε να διακρίνουμε 3 γνήσιους εκφραστές μιας ολόκληρης εποχής: Αυτοί είναι οι Δημήτρης Τσοβόλας, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης και Απόστολος Κακλαμάνης.

Βοιωτία: Πάντα μόνος στην κορυφή ο Αμβρυσσέας. Γκέλα για Παρνασσό…

Εικόνα
O Αμβρυσσέας κατάφερε να περάσει «αλώβητος» από τα Άσπρα Σπίτια και να διατηρήσει την πρωτοπορία. Με γκολ του Γεωργουσόπουλου κέρδισε 1-0 την Ένωση σε ένα πραγματικό επεισοδιακό ντέρμπι με 15λεπτη διακοπή, εντάσεις και δυο κόκκινες κάρτες. Από κοντά ο Κιθαιρώνας που «διέλυσε» 6-0 το Δήλεσι και το Ύπατο που πέρασε 4-1 από το Άρμα. Νέα γκέλα για τον Παρνασσό που αυτή τη φορά ηττήθηκε εντός με 3-1 από την εντυπωσιακή Αναγέννηση. Μεγάλη νίκη για το Μαυρομμάτι στο Κυριάκι

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ! – Η ΕΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!

Εικόνα
Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του «Spiegel» και το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, οι χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θέλουν να στείλουν εξειδικευμένους υπαλλήλους για να συνδράμουν την Ελλάδα στο θέμα της εξέτασης των αιτημάτων παροχής ασύλου των προσφύγων, επικαλούμενοι τα υπερπλήρη καταλύματα και τους εξοργισμένους πρόσφυγες. Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας προβλέπει την ενίσχυση των ελληνικών Αρχών, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται τώρα να αποστείλουν εμπειρογνώμονες διότι φοβούνται. Η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ασταθής» σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αυτό «θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό προσωπικό, στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».

ΈΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΙΠΡΑ! ΒΡΑΖΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ! ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ: ΟΙ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ – ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

Εικόνα
Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά και ουσιαστικά ακύρωσε τον διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες έχει προκαλέσει θύελλα στις τάξεις των καναλαρχών που βλέπουν να τινάζονται στον αέρα τα όποια επιχειρηματικά τους σχέδια. Η δυσαρέσκεια είναι έντονη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που όπως αποδείχτηκε ήταν λανθασμένοι και οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Εικόνα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Αφήστε τον να κυβερνήσει» ζητά για τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Ψυχάρης…

Εικόνα
Ένα άρθρο στο Βήμα της Κυριακής που ανοίγει τον δρόμο της πολιτικής ηρεμίας και της νηφαλιότητας Μέσα στην ομίχλη και την καταχνιά του εμφυλιοπολεμικού κλίματος και της πολίτικης εξαλλοσύνης., βαρβαρότητας και κομματικής αγριότητας των τελευταίων εβδομάδων ένα άρθρο του «Βήματος» γραμμένο μάλιστα από τον ιδιοκτήτη του Σταύρο Ψυχάρη , έρχεται να ανοίξει νέο δρόμο πολιτικής ηρεμίας και νηφαλιότητας στη χώρα που την έχει ανάγκη για να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές που βιώνει.

Νέα ρουκέτα δικαστών : «Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία»!!!

Εικόνα
Νέα κόντρα με απρόβλεπτες διαστάσεις Την αποδοκιμασία τους για τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχονται οι δικαστές του ΣτΕ, αλλά και για την έλλειψη σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των δικαστικών λειτουργών εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κάνουν μάλιστα λόγο για «νέα φαινόμενα που καταδεικνύουν τον εκπεσμό της δημόσιας ζωής της χώρας».

«ΦΟΡΤΩΣΕ» ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ: «Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ! ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ!» – ΤΟΥΣ ΧΑΖΕΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Τα πήρε με τις ΗΠΑ ο Πούτιν…H «υπομονή μας έχει και τα Όριά της!» Η Ρωσία δείχνει αυτοσυγκράτηση στη Συρία, αλλά μπορεί να χάσει την υπομονή της και να απαντήσει, προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς περαιτέρω σχόλια αφού κατηγόρησε όμως πρώτα τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό για επιδρομή κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Σεπτέμβριο. Δήλωσε παράλληλα αποφασισμένος να «εκκαθαρίσει» τη «φωλιά τρομοκρατών» στο Χαλέπι παρά την παρουσία αμάχων στην πόλη, ενώ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να εμπλακεί στρατιωτικά στο Ιράκ ή την Λιβύη.

ΣΟΚ στο Αγρίνιο! 7χρονος μαθητής λιποθύμησε από την πείνα...

Εικόνα
Ένα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε Δημοτικό Σχολείο του Αγρινίου, όπου ένας 7χρονος μαθητής λιποθύμησε από την πείνα. Ο μαθητής είχε πάει στο σχολείο του χωρίς να έχει φάει και όταν λιποθύμησε οι υπόλοιποι συμμαθητές του έβαλαν τις φωνές, καθώς ανησύχησαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι εκπαιδευτικοί για να δουν τι είχε συμβεί.

Μήνυμα Ιερώνυμου προς Τσίπρα: Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο

Εικόνα
Μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης για το μάθημα των θρησκευτικών και τον ρόλο της Εκκλησιάς, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , από τον Άη Στράτη, όπου γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. «Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε, να δουλέψουμε όλοι μας, να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΑΝ στέλεχος των ΑΝΕΛ που έβγαλε... αντισυνταγματικό το ΣτΕ!

Εικόνα
Παύεται με απόφαση του Πάνου Καμμένου από τα καθήκοντά του ως αναπληρωτή γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Θανάσης Μπέλτσος, μετά από δήλωσή του αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά, στην οποία χαρακτήριζε το ΣτΕ "αντισυνταγματικό" και προέτρεπε τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο: "ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. Δεν θα μας νικήσουν".

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940…ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Εικόνα
Η περίφημη ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά αμέσως μετά τη φασιστική εισβολή, στους δημοσιογράφους στις 30 Οκτωβρίου 1940, στην οποία εξηγεί την απόφαση του να απορρίψει το ιταλικό τελεσίγραφο, αποκαλύπτει το καθαρό βλέμμα αυτής της ιστορικής προσωπικότητας απέναντι στις γεωπολιτικές ισορροπίες εκείνου του καιρού… παρότι κατηγορείται για «φασιστικές εκλεκτικές συγγένειες», αλλά και το γεγονός της στρατιωτικής του εκπαίδευσης στη Γερμανία, δεν στάθηκαν ικανά να τον παρεμποδίσουν να διακρίνει, ότι το μέλλον της χώρας ήταν με τις ναυτικές δυνάμεις…

«ΟΧΙ, ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΟΥΔΕ ΛΟΓΟΣ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΩΣ». ΗΓΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΧΕΙΣ ΗΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ. 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. 76 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Εικόνα
Δεκαπενταύγουστο του 1940 η Ορθοδοξία έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Τήνο όπου γιορτάζεται η εορτή της Παναγίας. Το «Πάσχα» του καλοκαιριού γιορτάζεται μεγαλόπρεπα εκεί. Αυτή τη μέρα διάλεξαν οι Ιταλοί να τορπιλίσουν το ιστορικό εύδρομο «Έλλη» που βρίσκεται στο λιμάνι για απόδοση τιμών.

'' Υπέρ Βωμών και Εστιών ''. 28η Οκτώβρη 1940. Ημέρα Δόξας για την Ελλάδα .

Εικόνα
'' Υπέρ Βωμών και Εστιών ''. 28η Οκτώβρη 1940. Ημέρα Δόξας για την Ελλάδα . Οταν η Ευρώπη Στέναζε κάτω από τη Ναζιστική Μπότα , Η Μικρή Ελλάδα Υψωσε Περήφανη το Ανάστημα της , Βροντοφώναξε το Ηρωικό ΟΧΙ.....  ... Δείτε περισσότερα

BOMBA!! Άρχισαν τα όργανα στην αγορά, στα «κάγκελα» οι προμηθευτές της ΑΒ

Εικόνα
Ο κύβος ερρίφθη.  Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρική του Ολλανδοβελγικού ομίλου Ahold-Delhaize, ζητά από τους προμηθευτές της να προσφέρουν τον «οβολό” τους, μέσω έξτρα παροχών αλλά και ρευστού, αν θέλουν να μην διαταραχθεί η σχέση τους. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν στο Capital.gr προμηθευτές της αλυσίδας. Στέλεχος μεγάλης προμηθευτικής εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ανέφερε στο Capital.gr πως στελέχη της ΑΒ επικοινώνησαν με την εταιρεία που εκπροσωπεί ζητώντας τους «να δώσουν 2 εκατ. ευρώ σε έξτρα παροχές και «ζεστό» χρήμα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο ποσό είναι αντίστοιχο του «κουρέματος» που θα υποστεί η προμηθευτική εταιρεία από τη διάσωση της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

ΤΕΛΙΚΑ η απάντηση για την Αμφίπολη, ΗPΘΕ από τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο! ΔΕΙΤΕ

Εικόνα
ΤΕΛΙΚΑ η απάντηση για την Αμφίπολη, ΗPΘΕ από τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο! ΔΕΙΤΕ O Στρατηγός της Μακεδονίας Αλέξανδρος παρά το νεαρό της ηλικίας του έτρεφε μεγάλο σεβασμό για τον πατέρα του Φίλιππο Β΄, εκείνον που πρώτος δημιούργησε εκ του μηδενός τον ανίκητο Στρατό των Μακεδόνων, την Φάλαγγα και τις Σάρισσες και έπλασε τους Μακεδόνες ως άνδρες; ανδρείους και μεγαλόψυχους και πολιτισμένους συνάμα στρατιώτες του κόσμου.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕSM Κ.ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ Νέες «αποθεωτικές» δηλώσεις για την ελληνική οικονομία από ΕΕ: «Δεν θα χρειαστεί ούτε κούρεμα χρέους»

Εικόνα
Translate this page: O Κλάους Ρέγκλινγκ προχώρησε σε νέες «αποθεωτικές» δηλώσεις για την ελληνική οικονμία και επιθυμεί μετάθεση της συζήτησης για το χρέος καθώς θεωρεί ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα χρειαστεί ούτε απομείωση χρέους! H Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μια δεκαετία, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, παρά το αίτημα της ελληνικής πλευράς αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για άμεση ρύθμιση.

«Πυρά» δικαστών του ΣτΕ κατά της κυβέρνησης

Εικόνα
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας , με αφορμή τις χθεσινές κυβερνητικές δηλώσεις που καταφέρονταν κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου, αφήνοντας υπονοούμενα για την λειτουργία της Δικαιοσύνης, μετά την απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικό τον «νόμο Παππά» - Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση και από Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ανδρέας Παπανδρέου! Η «προφητική» ΔΗΛΩΣΗ που έχουμε ΞΕΧΑΣΕΙ όλοι! (ΒΙΝΤΕΟ) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:FacebookTwitter Google +

Εικόνα
Απλά ακούστε τι λέει… Τελικά όλοι έχουν στιγμές ειλικρίνειας… 2:07 …και θέλω να το επεκτείνω· δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια· θέλω να πω ότι ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ το… «ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ» ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. διότι, ενώ πολλοί συνάδελφοι, οι πρωθυπουργοί, ιδιαιτέρως και στο διάδρομο μου έλεγαν, «τι καλά που τα είπες, έχεις δίκιο», κανείς δεν πήρε το λόγο, για να καλύψει τις θέσεις μου… Συγχαρητήρια έπαιρνα… στους διαδρόμους!

Και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων θα ερευνήσει την υπόθεση με τα e-mail του δικαστή

Εικόνα
Για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανώτατου δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεκινά έρευνα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αρχή «στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

ΚΚΕ: Μνημείο θράσους οι δηλώσεις Γεροβασίλη

Εικόνα
«Η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει μεν έναν απαράδεκτο νόμο, δεν αντιμετωπίζει, όμως, το πρόβλημα της ενημέρωσης προς όφελος του λαού, της ανασφάλειας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της διαπλοκής, όπως δεν τα αντιμετώπιζε – αντίθετα τα όξυνε – και ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την απόφαση του ΣτΕ. «Η θέση της κυβέρνησης, έτσι όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, αποτελεί μνημείο θράσους και υποκρισίας. Προσπάθησε, ουσιαστικά, να νομιμοποιήσει το κυβερνητικό σχέδιο αναδιανομής της επιχειρηματικής πίτας στα ΜΜΕ, επικαλούμενη δήθεν τα χρήματα των «πλουσίων Ελλήνων», που θα πήγαιναν για κοινωνικές παροχές, την ίδια στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση τσακίζει λαϊκά δικαιώματα και παροχές και στηρίζει με χίλιους τρόπους το κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Όσο δε για τη διαπίστωση, ότι το ΣτΕ έκρινε παλαιότερα συνταγματικά τα μνημόνια και το PSI, εδώ η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο, αφού η κυβέρνηση θα μπορούσε πολιτικά και

Από 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ

Εικόνα
Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως και την 30η Απριλίου 2017. Συγκεκριμένα: · Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00. · Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Κατά της Γεροβασίλη στρέφονται οι δικαστές και οι εισαγγελείς με ανακοίνωσή τους

Εικόνα
Πολύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την πρωτοφανή επίθεση, που εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε βάρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την έκδοση της απόφασης του για αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι δικαστές, αναφέρουν μεταξύ άλλων, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, πως «μία δικαιοσύνη σε άλλη κατεύθυνση θα ήταν επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου».

Η Ουάσινγκτον ξεκαθαρίζει ότι δεν έρχεται στην Αθήνα ο Ομπάμα για να μεσολαβήσει στο θέμα του χρέους!

Εικόνα
Ο Ομπάμα δεν θα μεσολαβήσει για ένα νέο οικονομικό διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ και ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για την μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «ιστορική» την επέισκεψη του Αμερικανού Προέδρου και ανέφερε ότι: «Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος».

ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ Προσωρινή άδεια σε ΑNT1, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ - Δικαίωμα εκπομπής και στα κανάλια Σαββίδη και Μαρινάκη - Κλείνουν MEGA και «Ε»

Εικόνα
Η κυβέρνηση δηλώνει πώς από την Δευτέρα θα φέρει νόμο βάσει του οποίου θα δοθούν προσωρινές άδειες στα κανάλια μέχρι το ΕΣΡ να καθορίσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Με τον νόμο αυτό δεν θα πάρουν άδεια όλοι οι σταθμοί που λειτουργούν σήμερα και έτσι δρομολογείται το κλείσιμο ορισμένων καναλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται με τον νόμο-γέφυρα που προανήγγειλαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς να δώσει άδειες μόνο σε όσους από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που προέβλεπε ο νόμος Παππά.

ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 14-11 ΕΚΤΑΚΤΟ: Το ΣτΕ έκρινε ως «αντισυνταγματικό» το νόμο Παππά για τα κανάλια! - Ακυρη η διαδικασία

Εικόνα
Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νόμος Παπά για τα κανάλια με ψήφους 14-11 και ως εκ τούτου καταργείται η μέχρι στιγμής διαδικασία. Κανονικά τα χρήματα του διαγωνισμού επιστρέφονται στους πλειοδοτήσαντες και οι Ε.Μαρινάκης και Ι.Σαββίδης μένουν χωρίς κανάλι, εκτός και αν αγοράσουν ή εισέλθουν ως συνεταίροι σε κάποιο από τα υπάρχοντα.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ - ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ μεταξύ Αντιδημάρχου και Αντιπεριφεριάρχη! Πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο... (βίντεο)

Εικόνα
Αγριος καβγάς ξέσπασε σε δρόμο της Ναυπάκτου , με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Ναυπακτίας να επιτίθεται φραστικά στην αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας. Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς θεώρησε υπεύθυνη την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά που δεν εκλήθη στην σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με θέμα τις πρόσφατες πλημμύρες. Σύμφωνα με το nafpaktianews, ο καβγάς στήθηκε στην μέση του δρόμου, με τον κ. Κοτσανά να βρίσκεται εκτός εαυτού και παραλίγο να πατήσει με το αυτοκίνητό την αντιπεριφερειάρχη όταν έφευγε από το σημείο με το αυτοκίνητό του.

Το ΞΕΣΠΑΣΜΑ 52χρονου! Βγάζουν στο «σφυρί» το σπίτι του! «Δεν θα αφήσω ούτε πλακάκι μέσα»! – «Θα το γκρεμίσω όλο κι ας το πάρουν»!

Εικόνα
Μπορεί οι συμβολαιογράφοι να απέχουν και σήμερα, όπως και την περασμένη Τετάρτη, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν βγει στο… σφυρί σπίτια ανθρώπων που αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Κρανιδιώτης: Να αποκατασταθούν οι εθνικές ιδέες

Εικόνα
Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κος Φαήλος Κρανιδιώτης, μετά την προσκύνηση των εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στα Ταμπούρια για τη σημερινή εορτή και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης , προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη σημερινή εορτή και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης: «Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Το πλήθος των πιστών κι η μακρά αναμονή για την προσκύνηση σήμερα είναι η καλύτερη απάντηση στις μάταιες επιθέσεις των μηδενιστών εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Κιβωτού της ταυτότητας του Έθνους. Σαν σήμερα ο αγωνιζόμενος στα πεδία των μαχών και στην Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου

Τώρα: «Πάνε για ρήξη με την κυβέρνηση οι δικαστές. Υπάρχει και πιο σκληρή γραμμή. Όλα αντισυνταγματικά»

Εικόνα
Πριν από λίγη ώρα μια από τις πιο έμπειρες δικαστικές συντάκτριες της τηλεόρασης, η Ιωάννα Μάνδρου, μετέδοσε από τον ΣΚΑΙ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά πληροφορίες πάει για ρήξη με την κυβέρνηση. Δηλαδή, ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες από τη μία θα «μαυρίσει» το νόμο Παππά και από την άλλη θα δώσει τη δυνατότητα στα κανάλια που δεν πήραν άδεια εντός 6 μηνών να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, που όμως δεν ξέρουμε ποια θα είναι αυτή. Κατά την δικαστική συντάκτρια, υπάρχει και μία ακόμα πληροφορία που αναφέρει ότι το ΣτΕ θα κρίνει εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικό το νόμο του υπουργού Επικρατείας.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το non paper του Μεγάρου Μαξίμου για την επίσκεψη Ομπάμα...

Εικόνα
ΤΟ NON PAPER ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ "Η επίσκεψη Ομπάμα επισφράγιση της επιτυχούς ενεργητικής και πολυδιάστατης πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης Στο πλαίσιο του τελευταίου του ταξιδιού στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Αθήνα (15-16 Νοεμβρίου) και στη συνέχεια το Βερολίνο. Η επιλογή του Αμερικανού Προέδρου να επισκεφθεί τις δύο αυτές πρωτεύουσες στο τέλος της θητείας του, και μάλιστα την Αθήνα πριν το Βερολίνο, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη. Αυτή μάλιστα έρχεται σε συνέχεια του μηνύματος του Υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού ότι βούληση των ΗΠΑ είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους πριν το τέλος της θητείας Ομπάμα.

Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν από τη κυβέρνηση

Εικόνα
Ο δομικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και ο πρωθυπουργός γράφει και σβήνει ονόματα στο μπλοκάκι του. Μάθαμε ότι μέχρι στιγμής έχουν κλείσει θέση για το υπουργικό συμβούλιο οι Φάμελλος και Καρακώστα και από τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα υπουργοποιηθούν ο άλλοτε υπουργός οικονομικών του Σημίτη Νίκος Χριστοδουλάκης, η άλλοτε υπουργός υγείας του ΠΑΣΟΚ Ξενογιαννακοπούλου και ο Φώτης Κουβέλης.  Ο κ. Χριστοδουλάκης προορίζεται για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, θέση που κατέχει σήμερα ο κ. Αλεξιάδης. Ο κ. Χριστοδουλάκης υπουργοποιείτε μετά από απαίτηση του υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου.  Η κ. Ξενογιανακοπούλου θα αντικαταστήσει στο υπ. Υγείας τον κ. Πολάκη και ο κ. Κουβέλης προορίζεται για το υπουργείο που κατέχει σήμερα ο κ. Κουρουπλής.

ΚΟΛΠΟ 6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ για το καταπατημένο ξενοδοχείο City Plaza...

Εικόνα
liki Papachela Το λεπόνανε, κι ας έχω γίνει κουραστική για κάποιους, θα σας μιλήσω με νούμερα. Τα ποσά που εισέρχονται στο καταπατημένο ξενοδοχείο μου από τις ΜΚΟ διεθνείς κι εγχώριες, δύο εκ των οποίων καταλύουν και στο ξενοδοχείο, είναι περίπου 15.000 ανά άτομο ετησίως, δλδ δεδομένου ότι οι κλέφτες-καταπατητές-δήθεν αλληλέγγυοι δηλώνουν ότι φιλοξενούν 400 άτομα (πράγμα αδύνατον κατά την γνώμη μου και φυσικά δεν υπάρχουν επίσημες καταγραφές των ατόμων που μπαινοβγαίνουν εκεί μέσα), ανέρχεται στο ποσόν των τουλάχιστον 6.000.000 ευρώ. Τα οποία, φυσικά, μην πληρώνοντας διαμονή και ταϊζοντας τους φακές, καρπώνονται τα καθίκια.

Έρχονται 3 δισ ευρώ στην Ελλάδα από το πακέτο Γιουνκέρ

Εικόνα
Τα χρήματα θα πέσουν απευθείας στην αγορά και την πραγματική οικονομία Πόροι άνω των 3 δισ. ευρώ διοχετεύονται άμεσα στην ελληνική οικονομία μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ και της ενεργοποίησης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας. Ήδη, όπως παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή, στο Σχέδιο Γιούνκερ έχουν ενταχθεί χρηματοδοτήσεις 533 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (συγκεκριμένα μέσω του μηχανισμού για το Σχέδιο Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων) για έργα συνολικού ύψους 854 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατατάσσεται αμέσως μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ σε όρους αξιοποίησης του Σχεδίου.