ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!ΑΟΖ και ΠΛΟΥΤΟΣ στα χέρια ΕΡΝΤΟΓΑΝ...



Σιγά σιγά αποκαλύπτονται τα σκοτεινά σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν και ο λόγος που προκαλεί συνεχώς εμπλοκή στο Κυπριακό, αλλά και προβλήματα στο Αιγαίο. Το πρώτο σχέδιο είναι απλό. Η είσοδος, από την πίσω πόρτα, στην Ευρώπη και να επιβάλει την πολιτική της χωρίς να δεσμεύεται από τους όρους και τους κανόνες της Ε.Ε.

Το δεύτερο σκέλος αποσκοπεί στην οριοθέτηση της ΑΟΖ με δεδομένα προς όφελός της. Το σκέλος αυτό αφορά άμεσα και την Ελλάδα καθώς δημιουργεί εμπλοκή στην οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου. 
Μάλιστα οι ίδιοι οι Τούρκοι (χαρακτηριστικό το άρθρο του Fikret Bila στην «Χουριέτ») θυμίζουν το παράδειγμα του Τάσου Παπαδόπουλου να υπογράψει συμφωνίες με Αίγυπτο και Ισραήλ «βιάζοντας τα τουρκικά συμφέροντα». Εφιστούν οι Τούρκοι την προσοχή και λένε πως το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί. 
Αναφέρουν μάλιστα ότι τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να παραμείνουν στο νησί για να υποστηρίξουν τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας (δηλαδή θα εκβιάζουν τους Ελληνοκυπρίους για να συμμορφώνονται σε κάθε παράλογη απαίτηση της Άγκυρας).
Την ίδια στιγμή η Die Welt αναφέρει πως «το νότιο τμήμα πάλι τα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ καλά και χωρίς τον Βορρά, βγαίνει μάλιστα από την δημοσιονομική κρίση στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις. Υπολογίζεται ότι το 70% των Ελληνοκυπρίων δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο βόρειο τμήμα, παρά το ότι μπορούν να περάσουν άνετα τη διαχωριστική γραμμή. Αυτή η άρνηση οφείλεται εν μέρει στην περιφρόνησή τους για τον Βορρά που παριστάνει το κράτος.»
«Ακόμα και αν τα σχέδια της Γενεύης εφαρμοστούν, δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια πραγματική κοινή πορεία προς το μέλλον».
Για να ξέρουμε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του