Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...




Dimitris Liberopoulos
ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΒΑΡΔΙΑ
( 5 Φλεβάρη 1919 και 1966 )


( Λαική και Κομματική Κυριαρχία )
Στις 5 Φλεβάρη του 1919 γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και στην ίδια ημερομηνία του 1966 ζητάει την κατάργηση της φεουδαρχίας που επικρατεί στο κόμμα της Ένωσης Κέντρου. Ως πολιτικός ηγέτης πρωτοστάτησε στην "Λαική Κυριαρχία", αλλά ο όδιος όταν έγινε πρωθυπουργός εδραίωσε την "Κομματική Κυριαρχία"

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 – 23 Ιουνίου 1996) Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος και ιδρυτής του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) και αργότερα του Παννελήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση». Διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996. Ήταν γιος του επίσης πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ήταν γνωστός και ως «Γέρος της Δημοκρατίας». Μητέρα του ήταν η Σοφία Μινεΐκο κόρη του Πολωνού Ζίγκμουντ Μινέικο.

Στις 5 Φεβρουαρίου 1966 - "Κατάργησιν του καθεστώτος της φεουδαρχίας που επικρατεί εις την Ένωσιν Κέντρου" αξιώνει ο Ανδρέας Παπανδρέου "ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας βουλευτής που θα προδώση την εντολήν του λαού". Κύριος στόχος του είναι οι παλαιοί φιλελεύθεροι και οι προερχόμενοι από το Αγροτικό Κόμμα και την ΕΠΕΚ του Σάββα Παπαπολίτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του