ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ η αποκάλυψη του Θ. Γιαννόπουλου για το (παροπλισμένο) ρομπότ-χειρουργό...



Την αποκάλυψη του πρώην υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου για το ιατρικό ρομπότ που δεν χρησιμοποιείται, αν και στοίχισε εκατομμύρια, στο Λαϊκό Νοσοκομείο φέρνει στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.


Ο κ. Γιαννόπουλος είχε γράψει τα εξής:
To μοναδικό χειρουργικό robot που διαθέτει ο δημόσιος τομέας υγείας ευρίσκεται στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο. Τοποθετήθηκε το 2008 και στοίχισε η επένδυση αυτή περί τα 3.000.000 €. Λειτουργούσε με επάρκεια και οι συνάδελφοι χειρουργοί, ουρολόγοι και γυναικολόγοι έχουν εκτελέσει πάρα πολλές εγχειρήσεις.
Δυστυχώς σήμερα εδώ και ένα χρόνο δεν λειτουργεί λόγω λήξεως της συμβάσεως και μη ύπαρξης αναλωσίμων. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία του Robot. Έτσι πάρα πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να χειρουργούνται στον ιδιωτικό τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κόστους χωρίς το κράτος να αναλαμβάνει την αποζημίωση της δαπάνης.
Πρέπει δε να τονίσω ότι ιδιαίτερα στα ουρολογικά περιστατικά – καρκίνος προστάτου, καρκίνος ουροδόχου κύστεως, υπερτροφία προστάτου – είναι το μηχάνημα εκλογής γιατί εξασφαλίζονται πλήρως τα νευρικά πλέγματα με μηδενισμό των επιπλοκών, ακράτεια ούρων και ιδιαίτερα την διατήρηση της στυτικής λειτουργίας, που δίνεται δυνατότητα ποιότητας ζωής. Φαίνεται κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Η λύση είναι εύκολη αρκεί οι υπεύθυνοι να αποφασίσουν αν αναλογιστούν ότι στη θέση αυτών των ασθενών μπορεί αύριο να βρεθούν οι ίδιοι.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Β. Οικονόμου:
Θέμα: Στην Αποθήκη αχρήστων το ρομπότ-χειρούργος “Da Vinci” του ΕΣΥ!
Κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα έγιναν καταγγελίες ότι μένει τον τελευταίο καιρό παροπλισμένο το μοναδικό χειρουργικό ρομπότ του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci , για το οποίο δαπανήθηκαν 3.000.000 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση της χειρουργικής τους επέμβασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάζει το κόστος της θεραπείας του ασθενούς στα ύψη.
Είναι απαράδεκτο, το Νοσοκομείο «Λαϊκό», να έχει στη διάθεσή του ένα μηχάνημα–διαμάντι για τους καρκινοπαθείς ασθενείς και να μην το χρησιμοποιεί, όταν από το 2008 έχει αντιμετωπίσει έως τώρα εκατοντάδες περιστατικά καρκίνου με μηδενικές επιπλοκές για τους ασθενείς, με άμεση επιστροφή στο σπίτι τους και προσφέροντας τη μέγιστη δυνατότητα στην ποιότητα ζωής τους.

Μάλιστα, οι καταγγελίες, υπονοούν ότι υποβόσκουν σκοπιμότητες πίσω από αυτή την αδιαφορία να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να αναπληρωθούν τα αναλώσιμα τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη για τη λειτουργία του.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1) Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το μηχάνημα Da Vinci στο Λαϊκό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης αυτή τη στιγμή;
2) Πόσα χρήματα έχει κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο η μη διαθεσιμότητα λειτουργίας του μηχανήματος Da Vinci;
- Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ -
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του