Κόκκινο πανί για τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ ο Ιβάν Σαββίδης!…





Ρίσκο για τον επιχειρηματία η επιλογή σκληρής κόντρας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως αποτελεί «προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον» εκφράζει σε συνέντευξή του ο Ιβάν Σαββίδης. Προχωρά μάλιστα και στην παρομοίωσή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως ακούγοντας τον στη Βουλή κατά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορούσε στη διαγραφή προστίμου 38 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ, που σήμερα ανήκει στον ίδιο, ήθελε να τον χειροκροτήσει. Σε μία πρωτοφανή, για επιχειρηματία, παρέμβαση στα δημόσια πράγματα, ο κ. Σαββίδης με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, δηλώνει την ισχυρή στήριξή του προς τον Πρωθυπουργό και δεν κρύβει, κάθε άλλο, τις κακές σχέσεις του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Αναγνώρισε λοιπόν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Και υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα. Εγώ ζήτησα να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Όχι επί των διαδικασιών. Για εμένα επρόκειτο λοιπόν για νίκη του Τσίπρα γιατί αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για το αν θα πρέπει να βοηθιούνται οι επενδύσεις ή αν θα πρέπει να εμποδίζονται. Και δεν έχει σημασία αν το συγκεκριμένο ζήτημα άγγιξε τον Σαββίδη. Σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ιβάν Σαββίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, στρέφεται επίσης ανοιχτά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές». Μάλιστα, ρίχνει το γάντι προς τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως «κατά τη δική μου άποψη ο κ. Σαμαράς έπρεπε να έλθει και να σηκωθεί να μιλήσει. Να πει στον κ. Τσίπρα «εγώ σε στηρίζω επειδή εσύ διορθώνεις εκείνα τα λάθη τα οποία έκανε το κόμμα μου». Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να πει την αλήθεια. Στην απόκτηση της ΣΕΚΑΠ δεν υπήρχε καμία επιχειρηματική ιδέα. Καμία!». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πιέστηκε από την τότε κυβέρνηση να αναλάβει τη ΣΕΚΑΠ προκειμένου να μην πτωχεύσει και περάσει στα χέρια τουρκικού ομίλου, ότι δεν είχε γνώση για το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για λεθρεμπόριο, όταν ήταν υπό τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, και ότι, εάν δεν υπήρχε ανάληψη της ευθύνης για το πρόστιμο από το Δημόσιο, θα κινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης της εταιρείας.

Ο ομογενής επιχειρηματίας προαναγγέλλει επίσης την απόκτηση σύντομα ενός από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας ενώ εκφράζει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό στον απόηχο της συνέντευξης, ο κ. Σαββίδης θα κινηθεί νομικά κατά τη εφημερίδας τα Νέα αναφορικά με σημερινό τους πρωτοσέλιδο.
Έξαλλοι στη ΝΔ με τον ομογενή επιχειρηματία

Εν τω μεταξύ, «Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες». με αυτή τη φράση σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης στο protothema.gr και στην οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή. Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων» αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ.
Και το Ποτάμι έξαλλο με τον Σαββίδη

«Το δούναι και λαβείν ανάμεσα σε αυτόν και τον κ. Τσίπρα παραδέχεται o ολιγάρχης κ. Σαββίδης», είναι το πρώτο σχόλιο από το «Ποτάμι», για την συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr. Τρεις μόλις μέρες μετά την αποκάλυψή μας ότι οι ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο γίνονται για να τον διευκολύνουν να αγοράσει ΜΜΕ και να τα θέσει στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Σαββίδης σε μια συνέντευξη-ποταμό παραδέχεται:
Την απεριόριστη στήριξή του στον κ. Τσίπρα
Την εμπλοκή του στα μικροπολιτικά παιγνίδια
Την πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κανάλι και εφημερίδες
Η παρέμβαση ενός επιχειρηματία στα πολιτικά πράγματα δεν είναι κάτι ασύνηθες στην χώρα μας. Τώρα όμως γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Με φανερά τα ανταλλάγματα. Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σαββίδης βλέπει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον Έλληνα Πούτιν μαρτυρά τι ονειρεύονται κάποιοι για το μέλλον της Ελλάδας και τι απεργάζονται κάποια επιτελεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του