ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ – ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ!! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΞΕΔΡΑ ΕΞΟΡΡΥΞΕΩΝ


kalenteridis erdogan
Τα πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας αναφορικά με τις προκλήσεις στο Οικόπεδο 6 της ΑΟΖ της Κύπρου, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναλυτής κ. Σάββας Καλεντερίδης.Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Καλεντερίδης σημείωσε ότι εκείνο που επιδιώκει η Τουρκία με τις συνεχούμενες προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, είναι πιθανά να δημιουργήσει τετελεσμένο στην περιοχή και να οδηγήσει την Κυπριακή κυβέρνηση σε πάγωμα της διαδικασίας. Ωστόσο όπως είπε αυτό θα σημάνει και την εμπλοκή και των χωρών των εταιρειών ΕΝΙ και TOTAL που έχουν αναλάβει την εξόρρυξη, δηλαδή της Γαλλίας και της Ιταλίας.

«Η Τουρκία στην επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ λέει ότι έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή. Ολα οσα κάνει η Τουρκία, Οι απειλές ή οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά, δεν δημιουργούν τετελεσμένα και δεν αποτελούν πρόβλημα για την Κύπρο. Αν ναυλώσουν εξέδρα θα δραστηριοποιηθεί παρανόμως. Η αγορά της εξέδρας κοστίζει 1 δις. Ωστόσο,αν εγκατασταθεί εξέδρα θα δημιουργηθεί τετελεσμένο στην Κυπριακή ΑΟΖ», είπε ο κ. Καλεντερίδης και συνέχισε:
«Αυτά τα οικόπεδα έχουν παραχωρηθεί σε ξένες εταιρείες και αυτό σημαίνει εμπλοκή και άλλων χωρών. Για να ανοίξει μέτωπα με όλες τις χώρες θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ.
«Πιστεύω πως θέλει να δημιουγήσει κλίμα για να οδηγήσει την Κυπριακή δημοκρατία στο πάγωμα των διαδικασιών μέχρι να βρεθεί λύση και μετά τη λύση να έχουμε συνέχιση του χρονοδιαγράμματος».
Για την κατάστασταση στα Σκόπια εκτίμησε πως η χειρότερη εξέλιξη θα ήταν η ίδρυση της μεγάλης Αλβανίας.
Για να αποφευχθεί αυτό ο κίνδυνος – είπε – θα πρέπει «να προστατέψουμε τα συμφέροντα της Ελληνικής μειονότητας στη Νότιο Αλβανία και να αποτρέψουμε μια συμφωνία Αλβανίας με τη Tουρκία γιατί τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια περικύκλωση και μια μεγάλη απειλή. Να επιδιώξουμε καλή σχέση με την Αλβανία, χωρίς αυτό να σημένει ότι στρεφόμαστε σε βάρος των Σέρβων ή των Σλάβων της FYROM ή και των Βουλγάρων της Βουλγαρίας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του