«Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς», το συμπέρασμα της ΕΛΑΣ…






Συναγερμός στην Αστυνομία και για άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα!

Πυροβολισμοί από καλάσνικοφ έπεσαν σήμερα το απόγευμα στην Χαριλάου Τρικούπη, ακριβώς δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Παραμένουν άγνωστες μέχρι τώρα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπήρξαν πυροβολισμοί, αρκετοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και όπως ήταν φυσικό, ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα πάντως με άλλους αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονται μόνιμα έξω απο το κτήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι άνοιξαν πυρ στοχεύοντας τα παράθυρα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Οι άγνωστοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πυροβόλησαν τέσσερις φορές και διέφυγαν. Η επίθεση έγινε από την οδό Ζωοδόχου Πηγής. Σημειώνεται πως στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή του περιστατικού βρίσκονταν περίπου 30 άτομα. Η περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν αποκλειστεί και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου με τις αρχές να ερευνούν τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε. Σημειώνεται πως οι αρχές πιστεύουν πως οι πυροβολισμοί προήλθαν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις (μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο δράστες) και είχαν στόχο τον φρουρό των γραφείων και ήθελαν οπωσδήποτε νεκρούς αστυνομικούς! Ένας από τους κάλυκες που έχουν συλλέξει οι αρχές βρέθηκε στην βιτρίνα καταστήματος το οποίο είναι δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και τα πρώτα στοιχεία λένε πως πιθανότατα στόχος της «τυφλής» επίθεσης ήταν ο σκοπός που βρισκόταν έξω από την κλούβα των ΜΑΤ και ο οποίος, μαζί με άλλους συναδέλφους του, άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε μια λάμψη σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν. Εκεί, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν και περισυνέλεξαν τρεις κάλυκες από πολεμικό όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ. Παρά την γιγαντιαία κινητοποίηση, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και να σβήσουν τα ίχνη τους στα στενά των Εξαρχείων. Ο τρόπος δράσης κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν, σε πρώτη φάση, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Μία ομάδα που χτύπησε άλλες δύο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν φόβοι και για άλλα χτυπήματα.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2017, «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ενώ στις 25 Μαΐου του 2014, παραμονή των ευρωεκλογών, πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει.
Η ίδια οργάνωση είχε πυροβολήσει κατά της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ενώ, πριν από ένα χρόνο, παραμονές της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, εκτόξευσαν χειροβομβίδα κατά του φρουρού της γαλλικής πρεσβείας απέναντι από το ελληνικό Κοινοβούλιο, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι.



Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άνδρες με μαύρα ρούχα και κουκούλες επιβαίνοντας σε μηχανή μεγάλου κυβισμού επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση έχει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη στις 10

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/359378/purovolismoi-sta-grafeia-tou-pasok-1/#ixzz4xgMweC2D

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του