Τέσσερις φόροι θα πρέπει να πληρωθούν εως το τέλος του 2017!






Αυξάνουν και άλλο οι επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ζορίζουν τα πράγματα για χιλιάδες φορολογούμενους. Μέχρι το τέλος του έτους θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ. Σε διάστημα λίγων ημερών οι φορολογούμενοι καλούνται να διευθετήσουν σειρά φορολογικών υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, τέσσερις φόροι θα πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους περίπου των 600 εκατ. ευρώ. Ακόμα τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι επιχειρήσεις που έχουν βιβλία 3ης κατηγορίας (ή διπλογραφικού συστήματος) θα πρέπει να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου. Τέλος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα (δείτε σχετικά ΕΔΩ).
Σε φόρους και εισφορές το 46% από τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών!

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο έτος καθώς αλλάζει η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Οι φόροι και οι εισφορές θα συρρικνώσουν περαιτέρω τα εισοδήματα​ το 2018. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» στους φόρους και τις εισφορές καταλήγει το 46% των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών. Το αξιοπερίεργο είναι ότι από το 2018 και για κάθε έτος στο εξής δημιουργούνται δύο ειδών εισοδήματα, το φορολογητέο και το ασφαλιστέο. Το μεν πρώτο προκύπτει από την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, ενώ το δεύτερο υπολογίζεται επί των ακαθάριστων εσόδων. Μόνο για το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 85% των ακαθάριστων εσόδων ενώ από το 2019 θα υπολογίζονται κανονικά, δηλαδή στο σύνολο των εσόδων, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ετήσια επιβάρυνση. Όπως αναφέρει ο φοροτεχνικός Ν. Φραγιαδάκης προκειμένου να εκπέσουν οι ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα πρέπει να έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα. Οι συνεχείς αυξήσεις της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών έχουν οδηγήσει χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες στο κλείσιμο των βιβλίων τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του