ΈΚΤΑΚΤΟ: Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί με γκαζάκια εντοπίστηκαν στη Στουρνάρη από την ΕΛ.ΑΣ.





Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί με γκαζάκια και θραύσματα γυαλιών...
βίδες και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα, χρησιμοποιήθηκαν κατά Αστυνομικών των ΜΑΤ πριν λίγο, χωρίς όμως να εκραγούν.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως πρόκειται για “φονικές” βόμβες, που σε περίπτωση που θα εκραγούν, θα δημιουργήσουν σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί εκτοξεύτηκαν στην οδό Στουρνάρη από κουκουλοφόρους και ήδη έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθούν τυχόν αποτυπώματα.

Έως αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον 23 προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ συνεχίζονται οι ρίψεις μολότοφ από κουκουλοφόρους κατά των ΜΑΤ.

Πριν 5 χρόνια, πρωτοχρησιμοποιήθηκε η μολότοφ “κόμπρα”

Η μολότοφ – κόμπρα όπως τη βάφτισαν οι Ιταλοί εφευρέτες της, αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το επίσημο όπλο των αναρχικών. Μια βόμβα φτιαγμένη από φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά.

Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml, το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ.

Γύρω από το μπουκάλι τοποθετείται μια συστοιχία από κροτίδες, μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο. Στη μορφή αυτή ο χρήστης της βόμβας βάζει φωτιά στο φιτίλι, με αποτέλεσμα η μολότοφ να σκάει είτε στον αέρα είτε στο οδόστρωμα.

Το σύννεφο φωτιάς που δημιουργείται «καταβρέχει» τον στόχο (αστυνομικός συνήθως).

Τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, όπως αναφέρουν τα «Νέα», πέφτουν στο πρόσωπο ή κολλάνε στα ρούχα του στόχου.
Μέσα στις μολότοφ-κόμπρα τοποθετούνται σκάγια, βίδες ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία τη στιγμή της έκρηξης εκτοξεύονται σε ακτίνα 30 μέτρων.
Για ότι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο μπείτε στο πρώτο σε ενημέρωση Αστυνομικό portal της Ελλάδας ΕΔΩ: www.policenews.eu

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του