Ο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ «ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ» ΜΕ ΤΟΝ «ΤΑΜΙΑ» ΤΟΥ, ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΙΩΝΗ;







Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, βρίσκεται πλέον ο δικηγόρος και άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την δίωξη άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατόπιν της έρευνας που διενεργήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του ύψους σχεδόν 5,4 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
Μαζί με τον Παπασταύρου διώκεται και ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής για. άμεση συνέργειας στην απόπειρα απάτης (κακούργημα).

Κοινός παρονομαστής στην υπόθεση η υπεράκτια εταιρεία Stabri Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους η οποία φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μην καταβληθεί ο φόρος που είχε καταλογιστεί για το έτος 2007 στον Σταύρο Παπασταύρου και στους γονείς του που εμφανίζονταν ως συνδικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού.

Ο δικηγόρος έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός στην τράπεζα HSBC ανήκει στην εταιρεία Stabri Limited της οποία μόνος ιδιοκτήτης είναι ο Μιωνής ενώ σύμφωνα με την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού η οποία κατατέθηκε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα από τον ίδιο τον επιχειρηματία ήταν αποταμιευτικός χωρίς να πραγματοποιείται καμία ανάληψη από τον κ. Παπασταύρου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Παπασταύρου, όταν έκλεισε ο λογαριασμός τον Ιούνιο 2011 όλα τα χρήματα επιστράφηκαν στον επιχειρηματία.

Η κατηγορία σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου συνδέεται με τον αναλογούντα φόρο ύψους 460.000 ευρώ που φέρεται ότι προσπάθησε να μην καταβάλλει για το 2007 τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του.
Καθοριστικά για την εξέλιξη της έρευνας ήταν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που υποβλήθηκαν και φέρονται να καταγράφουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο κατηγορούμενων οι οποίοι θα κληθούν σύντομα σε απολογία από τον ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου αναφερόμενος στο παρελθόν στα στοιχεία από τις Παρθένους Νήσους, υποστήριζε ότι είναι εμπιστευματούχος της εταιρίας και για το λόγο αυτό η αλληλογραφία είναι στο όνομά του, επιμένοντας ότι «οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρίας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust)».Makeleio.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του