Ρωσία: Aνέπτυξε νέα μοίρα πυραύλων S-400 στην Κριμαία






Μία νέα μοίρα πυραύλων εδάφους- αέρος S-400 ανέπτυξε η Ρωσία το Σάββατο στη Ρωσία, κλιμακώνοντας τις στρατιωτικές εντάσεις στη χερσόνησο.


Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, κάτι που είχε ως συνέπεια να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία «διευρυμένες αμυντικές ικανότητες», που σύμφωνα με αξιωματούχους περιλαμβάνουν αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.

Πρόκειται για τη δεύτερη μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αναπτύσσεται στη χερσόνησο. Η πρώτη αναπτύχθηκε την άνοιξη του 2017 κοντά στο λιμάνι Φεοντόσια. Η βάση της νέας μοίρα θα βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη και θα ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σχεδιασμένο για την υπεράσπιση των συνόρων της Ρωσίας, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μάχης μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, δήλωσε ο Βίκτορ Σεβαστιάνοφ, διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα S-400, γνωστά ως «Θρίαμβος», μπορούν να καταρρίπτουν στόχους στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του