EKTAKTO: Σtourkia-1ΤΑ «ΟΠΛΑ» Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ! ΠΟΙΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ… «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜ ΕΝΟ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ!» – «ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

tourkia-1

Υπάρχουν πληροφορίες πώς στην Πολεμική Αεροπορία υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας και του κινδύνου μιας κρίσης στο Αιγαίο και οι επιτελείς του ΓΕΑ εξετάζουν όλα τα σενάρια.

Βγήκαν από τα κουτιά οι υποστρατηγικοί πύραυλοι cruise SCALP-EG;
Το SCALP-EG – ένα από τα στρατηγικά όπλα της Πολεμικής μας Αεροπορίας που κάνει τη διαφορά -έχει μέγιστο βεληνεκές 500 χλμ και  δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει η αεράμυνα της Τουρκίας μέχρι στιγμής.
Το SCALP-EG έχει μήκος 5,1μ. και άνοιγμα πτερύγων 3μ., αλλά είναι βαρύτερο από το Apache με βάρος γύρω στα 1.300 κιλά αν και η γόμωση που μεταφέρει έχει βάρος 450 κιλά.
Η ακτίνα δράσης της ελληνικής διαμόρφωσης είναι επτασφράγιστο μυστικό: Απαγορεύεται να είναι πάνω από 500 χλμ. βάσει της συνθήκης για τον περιορισμό των όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αλλά όλοι ξέρουν ότι «μπορεί να είναι και μεγαλύτερη…».
Έτσι η γόμωση τύπου BROACH μπορεί να διαπεράσει σκυρόδεμα πάχους μεγαλύτερου των 6μ. ή να εισχωρήσει σε βάθος εδάφους μεγαλύτερο των 9 μ. και να επιφέρει πλήγμα σε καλά προστατευμένους στόχους. Έχουν ακρίβεια πλήγματος της τάξης των 2μ!
Oι στόχοι τους είναι υψηλής επιχειρησιακής και πολιτικής αξίας, όπως οι γέφυρες του Βοσπόρου, το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, οι ναύσταθμοι του Γκιολτσούκ, της Σμύρνης, του Ακσάζ και της Μερσίνας, τα αεροδρόμια του Εσχί Σεχίρ, σταθμοί έγκαιρης προειδοποίησης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο – Η απάντηση θα είναι φωτιά και ατσάλι»
Ένα από αυτά είναι να φορτωθούν τα γαλλικά βλήματα σε κάποια από τα Mirage 2000-5Mk2 έτσι ώστε το πρώτο πλήγμα να είναι καίριο και καταστροφικό από ελληνικής πλευράς και να μην δοθούν περιθώρια αντίδρασης στην Τουρκία.
Skalp
Πηγές από το Πεντάγωνο που επικαλούνται στρατιωτικά πόρταλ αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν φορτωθεί βλήματα αυτού του τύπου στα Mirage 2000-5Mk2, αλλά από την άλλη επιβεβαιώνουν πώς… έγινε επιθεώρηση των SCALP-EG και όλων των στρατηγικών όπλων που βρίσκονται στις αποθήκες της ΠΑ «καθώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή τους δοθεί εντολή να τοποθετήσουν στους ειδικούς φορείς τα «φονικά βλήματα» cruise και οι χειριστές από την πλευρά τους να κάνουν την Τουρκία να μην πιστεύει από που της ήρθε. Έχει σημειωθεί πώς πλέον τα περιθώρια στενεύουν και αν η Τουρκία επιχειρήσει να κάνει την οποιαδήποτε αποβατική ενέργεια η απάντηση θα είναι «φωτιά και ατσάλι».
Αλλαγή σκηνικού – Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν θα ενοχλήσουμε» – ΗΠΑ: «Και οι Τ/κ έχουν δικαιώματα στην ΑΟΖ»
Οι Αμερικανοί όχι μόνο κλείνουν το «μάτι» στην Τουρκία αλλά επί της ουσίας της έδωσαν το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει σε όλα τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ στα οποία δεν εμπλέκεται η Exxon Mobil.
Βλέπετε οι Αμερικάνοι θέλουν να κάνουν «business» και να αγοράσουν φυσικό αέριο! Τώρα απο ποιον θα το αγοράσουν δεν τους απασχολεί. Και εδώ στην Ελλάδα τι κάνουμε; Πιστεύουμε ακόμη σε… συμμάχους; Όνειρο θερινής νυκτός…
turke-us-flags-1024x683
Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα:
Aπό το State Department είπαν ότι «στηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της»
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε χθες τα μεσάνυκτα την πάγια αμερικανική θέση ότι οι φυσικοί πόροι της κυπριακής δημοκρατίας θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων!
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», αναφέρει.
Δίνει δηλαδή το «οκέι» στους Τούρκους να παρέμβουν σε όλη την υπόλοιπη ΑΟΖ διότι απλούστατα δεν έχουν κανέναν συμφέρον εκεί.
Ο ίδιος δε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με πονηρές δηλώσεις εδώ και μερικές ημέρες έχει αφήσει ουσιαστικά απέξω το οικόπεδο 10 από τις όποιες διεκδικήσεις της Άγκυρας ενώ ξεκαθαρίζει ότι για τα υπόλοιπα οικόπεδα ότι ανακαλυφθεί θα πρέπει να διαμοιραστεί «ισότιμα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων».
Χθες ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της ExxonMobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων και η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή.
«Ας μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή συμβιβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος κι όχι σε περιοχή συγκρούσεων και αμφισβητήσεων. Μ’ αυτό το στόχο η Τ/Κ και η Ε/Κ πλευρά μπορούν να εκπονήσουν κοινή μελέτη εντός πλαισίου που θα χαράξουν η Τουρκία, η Ελλάδα και άλλες χώρες», δήλωσε προσθέτοντας ότι η Άγκυρα «δεν έχει πρόβλημα με την εκμετάλλευση αερίου και τις δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή».
Και εκστόμισε νέες απειλές: «Αλλά αν υιοθετήσετε παράνομα μέσα στις προσπάθειες εξερεύνησης και παραβιάσετε κυριαρχικά δικαιώματα, φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες. Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να προβεί στα αναγκαία βήματα».
Δηλαδή η προεδρία Ερντογάν το είπε ξεκάθαρα: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10»καθώς η Άγκυρα «δεν έχει πρόβλημα με την εκμετάλλευση αερίου και τις δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή».
Έχουμε επομένως ένα υπόγειο παιχνίδι ΗΠΑ-Τουρκίας όπου στο προσκήνιο εμφανίζονται να βρίσκονται στα «μαχαίρια» αλλά στο στο παρασκήνιο να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Οι Αμερικανοί λένε «μακριά από το οικόπεδο 10» και οι Τούρκοι λένε «δεν μας ενδιαφέρει το οικόπεδο 10» και αυτό σύμφωνα με την Άλγεβρα είναι σημείο τομής και όχι σύγκρουσης.
Εν ολίγοις οι Αμερικανοί έστειλαν τον 6ο στόλο για λόγους επικοινωνιακούς και οι Τούρκοι απάντησαν δήθεν οργισμένα περί «66ου στόλου» συμμετέχοντας στο επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι.
Και οι δύο κάνουν την δουλειά τους και εμφανίζονται στο προσκήνιο ως «αντίπαλοι»
Ήταν μια πολύ όμορφη «πιρουέτα» από την Ουάσιγκτον και φυσικά προκαλεί άμεση αλλαγή σκηνικού.
Πάντως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο στην Λευκωσία: «Αν ήταν όλα τα οικόπεδα δικά μας… » αν και είναι πολύ αμφίβολο εάν οι Αμερικανοί θα προχωρούσαν σε κινήσεις που θα έφερναν στα όριά της την Τουρκία.
Άλλωστε για αυτόν τον λόγο στήριξαν μετά πάθους και το νέο σχέδιο Ανάν και τις απαράδεκτες συνομιλίες του Κραν Μοντανά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του