Ενταση στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις Ν.Μπακογιάννη για την θητεία του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ως «πράκτορα της Στάζι»

Ενταση στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις Ν.Μπακογιάννη για την θητεία του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ως «πράκτορα της Στάζι»

Το θέμα της σχέσης της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι και της σχέσης της με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τέθηκε χθες μετ'επιτάσεως στην Βουλή από την βουλευτή της ΝΔ Ν.Μπακογιάννη και αφορά ένα σημείωμα που είχε το pronews.gr τις περασμένες ημέρες σχετικά με το ερώτημα από το «που κρατάνε» οι ΗΠΑ τον Ν.Κοτζιά και τον «διαχειρίζονται» πλέον επ'ωφελείες τους (υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες φάκελοι πολιτικών, πανεπιστημιακών και επιχειρηματιών στης Στάζι περιήλθαν στην κατοχή της CIA το 1990-1992 μετά την κατάρρευση του καθεστώτος).

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η κυρία Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό.

Όπως είπε, είναι γνωστή η λογική της Στάζι, προσθέτοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ. Τι είδους συνεργασία, δεν ανέφερε, αλλά εννοούσε φυσικά την εργασία του ως πράκτορα.
Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του κ. Κοτζιά. Σε έντονο ύφος έκανε λόγο για «ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού, που διασυνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί. «Την καλώ είτε να της πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε.
Η κ. Μπακογιάννη ανταπάντησε λέγοντας πως έγραφε ο κ.Κοτζιάς,έμενε στην Α.Γερμανία που τότε ήταν σφραγισμένη και έγραφε βιβλία στην ανατολική Γερμανία με την βοήθεια του καθεστώτος.«Με μεγάλη χαρά. Ελάτε, κύριε Κοτζιά, να τα βάλουμε κάτω. Να δούμε ποιος στην Ανατολική Γερμανία έγραφε βιβλία, πότε τα έγραφε τα βιβλία, με ποιους συνεργαζόταν. Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση κι εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως», είπε η βουλευτής της ΝΔ.
Αλλά η σύγκρουση δεν περιορίστηκε στην συνεργασία του Ν.Κοτζιά με το κομμουνιστικό ανατολικογερμανικό καθεστώς, καθώς επεκτάθηκε και στο αν ήταν και πού, καθηγητής: Οπως είπε η Ν.Μπακογιάννη «Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι δεν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και το φάγατε. Κάντε μου μήνυση».
«Είναι ψευδή τα δημοσιεύματα για επιστημονική μου κατάρτιση», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε «είμαι εκλεγμένος μέλος στην Οξφόρδη. Στο Αμβούργου έχω κάνει επισκέπτης Καθηγητής. Για το Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής αλλά ερευνητής».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του